2015/03/08

Blogger´s Camerawork


Ahoj,
dnes jsem se opět věnovala vzdělávání, tentokráte jsem prohloubila znalosti v oblasti focení. Absolvovala jsem kurz u holek z A Cup of Style a jejich týmu. 
Všichni jsme jednoznačně souhlasili s tím, že fotky k blogu prostě patří a tudíž jsme se dnes učili jak fotit a jak fotky upravovat. Při fotografování musíte vědět, co chcete fotkou říct a rozhodně to není jen o tom zmáčknout spoušt´. Sledovat poměr stran, horizont a dobře vládnout kompozicic k tomu nezapomenout ani myslet na clonu, čas...atd. Je toho hodně.
Kurz nebyl jen pro blogery, ale vlastně pro každého, koho focení zajímá a chce se naučit něco nového. Teoretická část zahrnovala informace o cloně, času...atd, ukázku fotek a různých stylů focení, protože at´chcete nebo ne, každé oko je jiné a každý fotograf dokáže zachytit stejný objekt odlišně. 
Lektory kromě Nicole z A cup of Style byl Jakub Dohnálek, Eliška Kubíková a Lukáš Korynta (Couple of Prague). 
Odpoledne jsme se rozdělili do dvou skupin a střídali se ve focení předmětů např. na beauty blog a venku se učili focení ve stínu či na slunci.
Byl to prima den a pokud se chcete zdokonalit, rozhodně tento kurz doporučuji navštívit.
Podporu dělala společnost Olympus, která zapůjčila fot´áky PEN E-PL7 a tak se cvakalo, blýskalo, zoomovalo a všichni si mohli zkusit práci fotografa.
Stejné místo, stejná doba jen jiná nastavení

focení BEAUTY

červená je in

5 komentářů:

  1. panejo to jsou poradny rozdily ty fotky nahore. ja mam digitalni fotak a fotim automatem :-D jinak to neumim :( ale moc rada bych se to jednou naucila, ma to fakt velky vliv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě workshop doporučuji, také jsem se účastnila a pro ty, kteří s nastavením bojují je to dobrý začátek

      http://shicoolca.blogspot.cz/2015/04/workshop-fotografovani-acos-academy.html
      SHICOOLCA

      Vymazat
  2. Určitě si s tím zkus pohrát, stojí to zato, mě to také ještě bude chvíli trvat to vychytat, aby fotka netrvala hodinu:) Držím palce, občas bývají školení přímo od Olympusu, nebo sleduj Fotoškoda případně zkoušet sama, hrát si s nastavováním.

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to na dobrý deň. Tie fotky sú fakt super :O Keby sú na SR, tak tam idem :)

    www.korytna.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. D´akujem pekne, tak az se to naucim, dorazim na Slovensko :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane