2015/04/16

Trip - Keukenhof - Amsterdam


Sobotu jsem strávila v Holandsku (video zde)  , konkrétně v Keukenhofu a Amsterdamu.
Keukenhof je park plný květin  a jeho historie sahá až do 15. století. Pozemek s rozlohou 32 hektarů zdobí pavilony, stromy, ale především cibulovté květiny jako jsou krokusy, tulipány, narcisy, hyacinty či lilie.
Strávila jsem tu tři hodiny a klidně bych tam ještě byla. Vidět tolik rozkvetlých květin, které jsou nádherně sladěné a o jejic vůni ani nemluvím, prostě květinové opojení. Obchůdky plné dřeváků, pohledů a jiných suvenýrů. V pavilonech obrazy,stánky umělců a vázi plné řezaných květin. Jsou tu také kavárničky, kterým se jen těžko odolává. Zkrátka pohodová procházka s relaxem. Bohužel těch pár hodin uteklo jako voda a náš zájezd se přesunul do Amsterdamu, kde odpoledne začalo pršet a tak to byla taková rychloprohlídka centra.


V Amsterdamu jsem prošla trh, kde opět vládly dřeváky, sazenice a sýry. Prošla jsem si i obchody jako Forever21, Topshop či River Island a pozor, odolala jsem všem nabídkám. Víceměně proto, že tu bylo moc lidí, na kabinky se stála fronta a o pokladnách ani nemluvím. Byl tu snad celý svět!
Já jsem si raději zašla na místní holandskou palačinku a kafčo a pozorovala lidi v kavárně, kteří relaxovali jako já.



K večeru nás čekala plavba lodí kolem města, což bylo úžasné. Viděla jsem jak moderní časti města, luxusní čtvrtě i ty chudší.
 
 

5 komentářů:

  1. Wau, ty modré tulipány.. :) To je moje, miluju modrou barvu a tulipány.. prostě dokonalost :)

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a jsou vsude, a vis co je super? Vsichni tam kupuji rezane kvetiny, protoze fuget te vyjde jen na 80 ci 100 kc...coz je parada mit v byte denne krasne vonave kytky skoro denne

      Vymazat
  2. V Holandsku jsem ještě nebyla, ale je to místo, kam bych se určitě jednou chtěla podívat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce, at´ti to jednou vyjde. Moc ráda bych se vrátila do Keukenhofu, tam je krásně

      Vymazat
  3. Taky me naprosto dostaly ty nadherne tulipany. Hned bych chtela jejich cibulky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane