2015/10/30

The Wellness Bathroom


V poslední době jsem se naučila najít aspoň chvíli klidu a svému tělu dopřát relax. Jde to i doma! Minule jsem Vám psala o pohodě u čaje a tentokráte jsem si napustila plnou vanu horké vody, zapálila svíčky a užila si domácích lázní. Je fajn, když vypnete telefon a dáte si na vanu třeba dobré pití  a plně se oddáváte relaxu bylinné lázně  a plápolajících svíček.
Do vody většinou přidávám pěnu nebo rozpustnou vonnou kuličku. Momentálně používám balení bylinných koupelí od Herbadentu, což je česká značka, kterou možná znáte hlavně díky jejím produktům určených pro ústní dutinu.
Balíček s bylinnými koupeli mě překvapil svým designem, funguje jako stojánek a Vy tak máte přehled na jakou koupel se můžete těšit. Pozitivně inspirující je i nápis: Tvé starosti se rozplynou, když dáš si koupel bylinnou..." Koupel jsem si dala hřejivou, pěnivou se zeleným sáčkem, což je kosodřevina. Sada obsahuje 5 variant. Pokud již tyto varianty znáte, je možné si koupit balíček jen s jedním druhem.  Mě přišlo fajn vyzkoušet mix a zjistit, jaká bylina je pro mě nejlepší nebo při jakém aroma se dokáži uvolnit.

Moje Herbaspa obsahuje:

  • Lemongrass- osvěžuje organismus, posiluje myšlení, očisťuje mysl a napomáhá koncentraci.
  • Kosodřevina- relaxační, posiluje organismus, ideální na dnu a revmatismus, čistí vzduch, uvolňuje horní cesty dýchací
  • Máta- povzbuzuje, pročišt´uje, osvěžuje nejen dech, uvolňuje svaly i mysl     
  • Levandule- harmonizuje mysl, zklidňuje organismus, odbourává bolesti hlavy, dobrá při nespavosti
  • Kosořevina- tentokráte pěnivá varianta, její původní receptura vnikla před více než 30lety, opět výborná při bolestech zad

Dávkování: Na napuštěnou vanu jsem použila celý 30ml sáček, abych měla lázeň opravdu intenzivní. Nicméně balení se dá rozdělit i na dvakrát. Bylinný extrakt je ideální nalít na dno vany nebo do proudu vody. Doporučená doba koupele je 20minut, což mi přijde tak akorát, nebot´ voda chladne a osobně nerada ležím ve studené lázni.

Co Vy a relax ve vaně?





2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář. Jane