2015/11/12

Cooking Day I.


Pokud jste četli můj outfitový post, víte, že jsem někam šla. Bylo to eventové setkání, kde jsem byla se čtenářkami Žena-in. Neberte tento post, jako propagaci, ale jako informaci o produktech, které na trhu jsou. Produkt nevlastním, ale mám moc ráda tento typ akcí, nebot´ jedině tak si mohu něco vyzkoušet, osahat a zeptat se na detaily. Mezi mé čtenářky nepatří jen školačky, studentky, ale i ženy, které mají vlastní domácnost. Možná produkty viděly v obchodě a nebo o nich zatím netuší. Proto pokud někde jsem a mám tu možnost seznámit se s nějakou značkou, ráda Vám předám své postřehy.
V sobotu jsme zkoušely produkty od značky Tefal, které rozhodně ocení začínající kuchařky, ale i profíci. V prostorách Tančící kuchyně bylo plno žen, spousta surovin, Tefal a redaktorka Elly, která nám radila, jak postupovat při vaření tříchodového menu v jednom hrnci. Ano, pouze jeden přístroj na polévku, hlavní jídlo i desertík. Zkoušely jsme multifunkční hrnec Tefal Cousine Companion. Když jsem slyšela co vše umí, první co mě vyděsilo, že budeme půl dne číst návod, abychom pochopily, jak "všeumělek" funguje. Má obava byla zbytečná, jelikož ovládání zvládnou i děti.
Hrnec trošku připomíná kuchyňského robota, ale umí toho mnohem více. Naseká, zamíchá, prohněte a uvaří i v páře. "Mozkem" celého hrnce je jednoduchý displej s ikonkami na programy vaření. Dále tu ovládáte teplotu i čas. Samotný nerezový hrnec lze samozřejmě vyndat a myslím, že při společné věčeři rozhodně působí dobře na stole, třeba plný polévky. Je k němu příslušenství ve formě nástavců na šlehání, sekání a dalších, plus košíček na vaření v páře.
Stačí si vybrat recept, mimochom k hrnci je úžasná kuchařka s mnoho recepty, ale co mě překvapilo, je její variabilnost. Každá stránka obsahuje 3chody, nicméně pokud se Vám nelíbí např. kombinace nudlová polévka, řízek, tiramisu, stačí otočit jen třeba desertem a vybrat si něco jiného. Stránka je totiž na tři díly a Vy si pokaždé můžete sestavit jiné menu.

Poznatky: Pokud rádi vaříte, chcete ušetřit čas, nemít kupu špinavého nádobí, tak rozhodně tento hrnec doporučuji. Zde totiž nespálíte ani polévku, nebot´právě díky chytrým programům můžete zvolit čas i teplotu. Pokud máte pocit, že musíte neustále dobu varu kontrolovat, stačí nadzvednout pokličku hrnce nebo jen menší otvor, který se hodí, když třeba zapomenete na nějakou surovinu.  A pak už jen čekáte až Tefal dovaří a to i Vám oznámí! Na druhou stranu jestli moc nevaříte a víte, že třeba nebudete využívat míchání a sekaní, poradím Vám jiného pomocníka, kterého jsme tu také otestovaly, ale to až dalším článku přístí týden , aby toho na Vás nebylo moc. Ted´z celého srdce popřeji dobrou chut´.

PS: Klidně mi napište, jaké máte v kuchyni pomocníky, po jakém třeba toužíte, hodil by se Vám. Já pátrám po automatickém kávovaru...

...dýňová polévka, kuře s mrkvovými nudličkami, čokoládová pěna...super meníčko , mňam 










Foceno Olympusem Pen E-PL 7

5 komentářů:

  1. Anonymní11/12/2015

    JUUUUU, takeho pomocnika chci.Monča

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní11/16/2015

    Hrnec je teda super, skoda,ze drahej,ale na druhou stranu usetrim ostatni hrnce, cas...docela me presvedcil. Napisu jeziskovi.dekuji za tip.Kacka

    OdpovědětVymazat
  3. Mam hlad, vypada to skvele

    OdpovědětVymazat
  4. O takovémto vaření v jednom hrnci jsem slyšela, ale zde Jane, krásně má textem i fotografiemi doložené a vím, že i jako seniorka bych jej bohatě využila, to by si i myčka víc odpočinula.....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane