2015/11/24

Pulpamen Cooking Sushi Course


Už hodně dlouho jsem si říkala, že bych se chtěla naučit připravovat sushi. Mnoho kurzů je však v Praze  a občas to hold časově nevychází. Teprve nedávno jsem zjistila, že mám kurzy vaření doslova pár metrů od sebe. Objevila jsem Pulpamen, kde Pavlína pořádá nejen kurzy vaření, ale prodává i báječné dobroty.
Na kurz jsem se moc těšila, nebot´je určen pro menší skupinky lidí, tudíž je jasné, že vše nejen dobře uslyšíme, ale hlavně si vše vyzkoušíme.
Jsem tu, do rukou dostávám jako ostatní účastnice zástěru a jdeme na to. Pavlína se nejdříve ptá, co si vlastně pod pojmem japonská kuchyně přestavujeme a řekne nám, jaké meníčko si společně uvaříme a poté také sníme. Na kurzu "Japonská kuchyně a sushi" nás čekají tyto pokrmy: Taštičky Gyoza, miso polévka, Okonomiyaki a samozřejmě sushi.
Jako první nás čekaly taštičky Gyoza, které jsem si zamilovala a těším se až si je doma připravím. Chvíli jsem sice bojovala s těstem, které se mi neustále lepilo, ale výsledek stál za to. Příprava je naprosto jednoduchá, jsou to vlastně taštičky z těsta z pšeničné mouky, které můžete naplnit masovou či zeleninou směsí. Pokud byste chtěli recept, stačí mi napsat. 
Mezitím co každá z účastnic vyvaluje těsto, nebo už tvaruje taštičky Pavlína nám představuje Okonomiyaku, což je vlastně taková palačinka "co dům dal".  Těsto, vývar, jarní cibulka, vejce, slanina...krevety a další. Hotová palačinka se potře omáčkou, posype cibulkou a nesmí chybět ani řasa. Napadlo mě si takovou palačinku udělat i doma na český způsob, hodně zasytí. 
Taštičky se vaří a my mezitím krájíme a připravujeme suroviny na to, na co se asi nejvíce těšíme a to je sushi. Na stole máme vyndané avokádo, ředkev, okurku, lososa, tuňáka, kaviár, řasu Nori a rýži, bez které by to nešlo. ....konečně, je to tu. Jdeme tvořit, rolovat a krájet. Pavlína nám nechává volnou ruku, jak barevné a chutné sushi chceme mít.  Každá z nás okusí jaké je to vyrobit maki,nigiri, temaki. Při sushi se doslova kreativně vyřádíme a dáváme si záležet, aby to vypadalo pěkně, jako od profíků. Mezitím se na plotně vaří Miso polévka a o pár minut později už společně zasedáme ke stolu a máme několika chodovou večeři. 
Chcete se také naučit připravit sushi nebo jiné zajímavé pokrmy? Rozhodně klikněte a přihlašte se, navíc si myslím, že kurz je vhodný i jako dárek k Vánocům. Je tu prima atmosféra, poznáte nové lidi, uvaříte si něco dobrého, dozvíte se spoustu informací a bude to super zážitek. Navíc vyprávění lektorky, která několik měsíců cestovala v jihovýchodní Asii a Japonsku.















Foceno Olympusem Pen E-PL 7

8 komentářů:

  1. My s mamkou kurz nemáme a zvládáme přípravu sushi levou zadní :-) myslím že na tom nic těžkého není, ale pro kuchtíky a lidi kteří se o jídlo zajímají, tohle může být fajn :-)... mimochodem, jak se ti fotí tím Olympusem? Jsi spokojená? Zvažuju že si ho pořídím :-) děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, není to jen o přípravě sushi,ale povídání o kultuře a ostatních receptech. Člověk přijde na jiné myšlenky, je to kulturní a delikatesní zážitek. Olympus jako značku mám od mala, pak jsem chvíli měla zrcadlovku Nikon a když přišla na trh EPL7 čekala jsem až bude v ČR a nedám na něj dopustit, Já jsem člověk, kterej má fot´ák pořád u sebe, fotí se s ním dobře. Pořád se mám ješte co učit. Nicméně neměnila bych. Tento fot´áček je jednoduchý na ovládání je v čj, má wifi a řadu vychytávek. ...tohle je věc, která nikdy nechybí v mé kabelce a střídám i objektivy:)

      Vymazat
    2. Já jsem právě taky měla zrcadlovku Canon, ale byla děsně težká a to bylo hodně nepraktické. Tento Olympus mě zaujal spoustu věcmi a líbí se mi, že ho můžu mít pořád u sebe, ať půjdu kdekoliv. Máš na něj nějaku brašnu/kryt, nebo tak něco? Nebo ho jen "hodíš" do kabelky a neřešíš to? A ještě jedna otázečka, byla v balení nějaká paměťová karta, nebo si ji musím koupit zvlášť? Děkuju :)

      Vymazat
    3. Terezko, záleží jakou si vybereš sadu, já měla bez karty, http://www.olympusobchod.cz/katalog/pen-om-d/olympus-pen/pen-e-pl7-197509?filter=&mode=Normal, pouzdro mám takové látkové,ale chci ještě speciální brašničku,když mám více objektivů a beru to akci vše. pouzdro mám toto http://www.olympusobchod.cz/katalog/prislusenstvi/pouzdra-brasny-batohy/pouzdra-094144/olympus-pen-zavinovaci-pouzdro-ART04764

      Vymazat
    4. Není zač, případně písni mailík.

      Vymazat
  2. Mňam, to vypadá skvěle. Tak. A mám zase hlad :-D :P.Sushi miluju a ty taštičky mi trochu připomínají polské pierogi, takže to može byt taky skvělé :). Já si zase teď jedu indonéské recepty. Taak dobrou chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) taštičky mě nadchly , příští týden si je udělám k zelenince. Je super poznávat mezinárodní kuchyně. Také přeji dobrou chutˇ.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane