2015/12/17

Days With Matcha Tea


V posledním fitness postu jsem zmiňovala Matcha Tea. Nyní Vám mohu sdělit jeho účinky, protože jej piji nějaký ten pátek.
Co to vlastně Matcha čaj je? Je to 100% zelený čaj, jež se rozemele na jemňounký prášek. Neobsahuje barviva ani konzervanty. Pochází z Japonska. 
Momentálně piji Bio variantu a podle chuti si jej připravuji teplý či studený. Balení je po 30ks 2g porcích. 
Matcha čaj se mi stal skvělým pomocníkem během fitness pobytu a momentálně mi dělá společníka i v kanceláři. Věřte, že dodává plno energie. Jeden šálek vydá za deset šálků normálního čaje a dokonce zrychluje metabolismus.
Chutná mi? Musíte si zvyknout. První představa, že vypiji něco, co je "brčálově" zelené, mě děsila. Chuť je však jemná s náznakem trpkosti. Dala jsem to!!! 
Co se týká dávkování, je fajn, že mám balení, kde vezmu jen malý sáček a vysypu jej do šejkru. Piji většinou dva děnně, přičemž maximum je 6 na dospělou osobu. I s dvěma porcemi mám hodně energie a jsem doslova fresh. Vřele jej doporučuji i pokud jste kafaři, jako já. Myslela jsem, že kromě kafe mi nic nepomůže a kafovala jsem si ve velkých dávkách, nyní to omezuji.  Hlavní rozdíl je v tom, že káva obsahuje kofein, který velmi rychle působí, je spojován s nervozitou a při větším množství pití kávy se více potíte. Matcha to má jinak. Obsahuje živiny a jeho energie se do těla uvolňuje postupně po dobu 3-6hodin.
Pokud nechcete pít přímo nápoj, je tu spousta dalších variant. V autě vozím matcha trubičky a čokoládku, která je z přírodního kakaového másla a je v ní i bourbonská vanilka. Je zelená a je to jedno velké mňam.
Pro zastánce raw produktů je v nabídce i tyčinka. Já jsem všechny produkty nabalila s sebou právě na fitness pobyt, kde se cvičilo od rána do večera a nebyla jsem vůbec unavená.
Matcha mě baví. Zelené produkty vzbuzují pozitivní náladu a dodávají energii. Teď klikám na web a zjišťuji, že je i matcha kosmetika. Zkoušeli jste jí?
Co dodává energii Vám? Písněte mi.
                                                           Krásný den Jane

PS: Koupíte na webu, v dobrém fitku nebo i v Matcha pointech. Osobně znám ten v Liberci.









                                                                 Foceno Olympusem Pen E-PL 7

9 komentářů:

  1. Anonymní12/17/2015

    Pila jsem jej nekde ve fitku, chci si ho koupit a ta mala baleni jsou super.

    OdpovědětVymazat
  2. Přiznám se, že tohle je pro mě novinka.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite zkus, super davkovac energie. Cokolada je moc dobra a pak maji i mandlicky. Moje nova zavislost :)

      Vymazat
  3. bio bio bio toto sa mi naozaj páči , ! :)

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, velice hezky napsaný článek, už jsem si objednala rovnou celý balíček i s lahví a pamlskami :-D Jsem na to zvědavá, poslední dobou jsem hrozně unavená, tak doufám, že to na mě zabere! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terez, tak to jsem ráda. Neuvěřitělně to pomáhá, ale pozor na čokošce vzniká závislost, moc chutná :) A jinak mandle jsem dnes ochutnala....no a to je jedna báseň.Mňam.

      Vymazat
  5. Anonymní12/18/2015

    Jani,ty letos doslov zaris. Gratuluji jsi super a uzij si Kiu, jsi jednicka a nejlepsi pracant co znam. Doufam, ze si od Vanocich odpocines a nepojedes tech svych 15hodin denne :). Monique

    OdpovědětVymazat
  6. Toto vypadá velice zajímavě, ještě jsem o tomhle čaji neslyšela :)
    www.letmemakeawish.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane