2016/01/04

Klorane Challenge


První článek v novém roce. Doufám, že se máte fajn a společně opět zažijeme spoustu skvělých momentů.
Určitě jste si všimly, že existují suché šampony na vlasy. V poslední době se vyrojily v regálech drogerií. Zatím jsem odolávala, nevěřila, že by mohly mít stejný účinek jako klasický šampon. Nastříkat prášek na vlasy a vyčesat? Divné, zvláštní. Chtěla jsem to vyzkoušet a udělat si názor, ale stále jsem si nebyla jistá jakou zvolit značku, vůni či balení. Toto za mě vyřešila výzva portálu blogerky.cz. V rámci testování mi poslaly suchý šampon značky Klorane.



Po otevření balíčku klikám na webové stránky francouzské společnosti Klorane, neboť mi v zásilce nepřišly žádné materiály. Zjišťuji, že zakladatelem je lékárník Pierre Fabre, který v roce 1966 uvádí na trh první šampon. Pan Fabre je vášnivým botanikem a to se prolíná s celou filozofií značky. V roce 1994 společnost zakládá firemní nadaci. Neustále uvádí novinky jako náplasti na vyhlazení očních kontur, doplňky stravy a úžasné řady šamponů např. s červeným španělským tymiánem či mlékem z  papyru. Značka mi začíná být sympatická díky své vášni pro rostliny, přírodu, péči, tradici i čistotu. Věta, která mě dostala a myslím, že takto by to mělo fungovat u všech společností pro spokojenost nejen jejich zákazníků. " Pro Laboratoře Klorane je zrození nového produktu otázkou vášně, tvořivosti, účinnosti, bezpečnosti a zejména, aby co nejlépe splnil vaše očekávání."  Společnost Klorane má dokonce vyškolených 70 žen, které produkty testují předtím, než je testují další nezávislé osoby v běžných podmínkách, stejně tak jako nyní já.
Suchý šampon s ovesným mlékem pro kaštanové až hnědé vlasy, který mi došel připomíná sprej, obsah je 150ml. Cena se pohybuje od 189 Kč (dle Heureka.cz).


Použití je jednoduché. Stačí pořádně protřepat a aplikovat ke kořínkům vlasů, pěkně postupně pramínek po prameni ze vzdálenosti 30cm. Vzdálenost doporučuji dodržovat, pokud tak neučiníte, budete mít na hlavě doslova bílo, jako kdyby Vám někdo vysypal na hlavu pytel mouky a těžko to potom vyčešete (schválně jsem to zkusila a pak to musela smýt vodou). 30cm je ideální a šampon se pěkne nanese. Poté stačí nechat dvě minutky působit. Následně vlasy vykartáčujete, čímž odstraníte zbytky šamponu. Tím, jak vlasy češete od shora dolů se pěkně šampon dostane až ke konečkům a vlasy jsou "umyté".  Kartáč Vám doporučuji vyčistit neboť je bílý od šamponu. Můžete použít i fen a vlasy vyfoukat.
Samotný šampon má velmi jemnou vůni, skoro ji ani nevnímáte. Výhodou je, že aplikace je rychlá a Vy do pár minut, pokud spěcháte a nechce se Vám mýt vlasy klasickým způsobem, máte pěkný nadýchaný účes a Vaše vlasy jsou svěží.


Produkt se hodí i sportovce, sama cvičím skoro každý den a nebaví mě si neustále mýt vlasy a  trávit deset minut ve sprše. Klorane je ideálním řešením. Mohu jej dát do tašky, kterou nosím do fitka a rovnou po cvičení použít. Nečekám na to až mi vlasy uschnou, protože suchý šampon vodu nepotřebuje.
Zkoušela jsem jej i v období vánočních svátků a nechala vlasy bez mytí pár dní. Nevěřila jsem, že dokáže i z mastných vlasů a svědící pokožky znovu vytvořit pocit čistoty. Ovšem Klorane to dokázal. Za mě palec nahoru a rozhodně tento šampon budu brát do tašky na cvičení a cestování. Navíc neobsahuje parabeny.
Jaké jsou Vaše zkušenosti se suchými šampony?



6 komentářů:

  1. Anonymní1/04/2016

    Jani, naprosta bomba. Bala jsem se docela take kupovat, prislo mi to absurdni,ale zkusim. Danka

    OdpovědětVymazat
  2. Víc takových komiksů. To je super nápad. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, delala jsem to uz jednou s clankem pro Peugeot, dekuji za pochvalu.

      Vymazat
  3. SUper. Ja som mala žihľavový a je super :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  4. Tento šampón chcem vyskúšať už dlhšie, mala som žihľavový suchý šampón Klorane a bol úžasný, možno ešte lepší ako Batiste, aj keď Batiste sú dosť dobré a tiež majú v sortimente variant pre hnedovlásky, resp. niekoľko variantov.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Batistie jsem zatím nezkoušela, mám jen tento Klorane a ještě chvíli vydrží, ale určitě ráda zkusím i jiný, děkuji.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane