2016/03/17

Easter Cooking with Hera



Blíží se konec pracovního týdne, mého prvního po dovolené. Uvědomuji si, že letos zažiji velikonoční prázdniny. Proč? Protože letos máme volný pátek. Hurá. Vzpomínám, jak jsem jako malá holka už na Zelený čtvrtek odjížděla k babičce na vesnici. Velikonoce a jaro pro mě bylo spojené s narozením koťátek, kuřátek i kůzlátek.....Tohle vše u babiček bylo. Každý rok jsem zvířátkům dávala jména a je jedno, na které vzpomínám hodně ráda. Elsa! Kočka vesnická, mouratá a bystrá, jež chodila stále za mnou. Nemám s ní žádnou fotku, ale je v mé paměti jako její kočičí sestra Mína, jež patřila mé sestřenici. Jaro, koleda, vajíčka, první jarní kytky na loukách, svoboda, bezstarostnost a pouze obava z toho jak moc to pomlázkou bude bolet :) . To byly veselé Velikonoce!

Babičky už nemám..., ale na Velikonoce se letos rozhodně chystám ve velkém. Zase mám to období, kdy mě baví přípravy, výzdoba, vaření i pečení.

Nedávno jsem načerpala velikonoční inspiraci na akci s Žena-in v Chefparade. Spolu s blogerkami a čtenářkami jsme pekly cupcaky a nejen ty sladké. Akci podporovala "Hera", kterou znám snad stovky let, protože moje mamka je vášnivá kuchařka a Heru má neustále k dispozici. My jsme tu testly tu máslovou. Upekly jsme bábovku z jogurtů od Mlékárny Valašské Meziříčí (jejich bílý jogurt miluju) a poprvé jsem míchala "sníh" robotem od Ety a už přemýšlím, že takový pomocník by se mi hodil. Byla to skvělá akce, pokec, pohoda, jídlo a  opět prima nálada. Koukněte sami, třeba Vás recepty inspirují.

PS: tuto sobotu se kromě EPD , koná i pečení cupcaků v Metropoli








Dobrou chuť !

4 komentáře:

  1. Anonymní3/17/2016

    Škoda, že Hera už není to co bývala. Teď je to samý palmový olej a jiné rostlinné oleje. Na pečení je nejlepší klasické máslo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a škoda, že ani to máslo už není takoé co bylo. Skvělé je z malých farem, poctivě vyrobené

      Vymazat
  2. MÁŠ TO SUPROVĚ NAFOCENÉ, HEZKÝ ČLÁNEK:)
    http://praguestyle1.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane