2016/03/01

My First Photobook


Vzpomínky jsou velmi cenné, je to něco, co Vám nikdo nevezme. Navždy jsou ve Vaší paměti i srdci. Někdy mi přijde až zvláštní, že si pamatuji něco, co se stalo před mhoha lety a vybavím si každý moment, slovo i detail a naopak to, co se stalo před pár dny někdy ani nevím. Máte to také tak?

Každou chvíli se snažím zachytit na svůj foťák. Přesně od roku 1998, kdy jsem dostala svůj první digitální Olympus, cvakám a cvakám. Občas si dám nějaké fotky vyvolat, jinak je mám v počítači a neustále si říkám, že je roztřídím nebo si udělám fotoknihy....Výsledek? Odkládám to a fotky se mi hromadí...o systému uložení ani nemluvím.

Před několika dny jsem uviděla nabídku od Saal Digital na využití voucheru v hodnotě 1200 Kč na fotoknihu, která byla určena pro fotografy za recenzi. Den či dva jsem přemýšlela, zda na výzvu budu reagovat a opravdu si zvládnu udělat čas knihu vytvořit a hlavně zda mě jako fotografující blogerku vyberou. Stalo se, přišel mi email s kódem a bylo na mě, jakou fotoknihu si vytvořím. Vše bylo v mé režii. Pokud bych přesáhla částku, samozřejmě byla možnost doplacení.

V hlavě už jsem měla jeden nápad co chci. Knížku s tou nejlepší, nejúžasnější a nejroztomilejší mopsí kamarádkou Ájou. Věděla jsem, že to bude svělý dárek pro mou mamku, která zrovna měla narozeniny.

V neděli odpoledne jsem usedla k počítači, jednoduše klikla na web a stáhla program. Vybrat formát, případně si udělat design pozadí, zvolit mat či lesk atd. Nebylo to vůbec složité, jak jsem se obávala. Pokud vložíte nekvalitní fotku, systém Vás upozorní....zkrátka se nemůžete splést. Před odesláním proběhne finální kontrola...závěrečný klik, platba dopravy 118 Kč a to je vše. A teď už jen čekat....

Dodávka trvala jen čtyři dny (až z Německa). Zásilku mi nikdo nerval do schránky, ale volal mi kurýr a jelikož jsem zrovna nebyla doma, balíček čekal na odběrném místě, kde jsem si jej vyzvedla. Knížka byla perfektně zabalena, aby se během přepravy neodřela a opravdu přišla jako luxusní zásilka. Po otevření jsem pronesla větu: "Tohle je ta nejkrásnější kniha na světě." Dojala mě, rozplakala.....byla tu malá Ája, když slavila narozeniny, když jsme vyhrály na výstavě medaily a spousta dalších báječných chvil. A moje maminka? Ta je z knížky naprosto unešená a neustále si ji prohlíží.

Fotokniha je rozhodně super tip na dárek. Máte už nějakou? Já plánuji další.




Pracovní prostředí je jednoduché

design, fotky...

4 komentáře:

  1. Anonymní3/01/2016

    Ja te asi potkala na vystave :) Je to mozne ze i nekdy jsi u rozhodcich???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, dělám občas vedoucí kruhu a nebo naopak vystavuji hafany.

      Vymazat
  2. Jééé, to jsou krásný fotky :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane