2016/03/27

Sunday Green Cleaning


Vím, že byl Zelený čtvrtek, ale já mám "Zelenou neděli" a to doslova. Po dlouhé době je to den, kdy jsem doma a plním úklidové resty. Vyprat koš prádla a pustit se do úklidu koupelny, která v poslední době zažilo doslova "podovolenkové" peklo. Skoro po deseti letech jsem měla relax u moře a na kůži to bylo znát a poslední dva týdny jsem se z ní "slékala". Sice jsem se stále něčím mazala, ale moje šupiny byly všude.

Neděle v sobě značí slova nic nedělat, ale zítra už jsem zase jinde.  Moje volno prostě vyšlo na tento den. Venku svítí nádherně sluníčko a já od rána peru. Protože mám nové pomocníky, tak jsem si říkala, proč Vám nenapsat své dojmy, když už mám ten lifestyle blog a v mezičase to stihnu shrnout.

Produkty jsou od Realu, české značky a neposlupracuji s nimi! Real používala už moje babička, pak mi tato značka ze života zmizela a objevila se zase nedávno, kdy jsem na jedné akci dostala několik produktů do kuchyně a od té doby nedám dopustit na jejich odmašťovač (na digestoř jsem ještě silnějšího pomocníka nenašla). Mezitím jsem stihla udělat i objednávku na jejich e-shopu.

Momentálně mám řadu Green Clean, jež nezatěžuje životní prostředí a to mi je sympatické. Univerzální prací gel jsem rovnou testla na kupě oblečení do fitka. Výsledek? I při nízké teplotě 30 stupňů je prádlo čisté, svěží a voňavé. Vůně mi připomíná jaro, louku...Na plnou pračku jsem použila 50 ml gelu, protože máme hodně tvrdou vodu. Sportovní prádlo peru bílé i barevné dohromady, což ani tomuto gelu nevadí, je totiž na oba druhy. Balení je litrové a mě vyhovuje i proto, že dobře padne do ruky a je skladnější.
Oceňujuni zavírání, pod víčkem je ještě jedno a nehrozí tak rozlití. Gel je bez fosfátů. Cena 92 Kč za litr.

K pracímu "zelenáči" mám i gel na toalety, jež lze používat i v koupelně na vodní kámen, rez a další usazeniny. Ten používám delší dobu a sleduji jeho účinky. Pokud jste "Savaři" nečekejte, že tento výrobek bude vonět hodně silně.  Má velmi jemnou vůni a já jsem zpočátku měla tendenci lít do toalety větší množství než bylo třeba. Díky kyselině octové a citrónové stačí běžná dávka. Jediné co mi vadilo, že "zobáček" na hrdle nádoby není delší a lépe se s ním nemanipuluje u okraje toalety. 
Jakmile jsem však zjistila, že gel mohu použít i na vanu, šla jsem testnout jednu kamennou skvrnku, která nešla dlouho odstranit. Gel jsem nechala působit jen čtyři minutky, vzala houbičku s hrubým povrchem, lehce přetřela a skvrna byla pryč. Navíc vůně gelu v koupelně voněla více, protože vanu jsem lehce opláchla. Toaletu spláchnete a "zelená" vůně je během několika chvil ten tam.

Toť moje úklidová neděle. Čekají mě UŽ JEN okna, ale na to si půjčím pomocníka od mamky, která má "Vileďáka". Znáte ho? Ráda Vás s ním v článku seznámím :)

Jaké prostředky používáte Vy? Které máte osvědčené?





1 komentář:

  1. Anonymní3/27/2016

    Děkuju za tento článek, jako maminka na mateřské sleduji produkty pro děti, vaření a úklid.Real jsem znala jen tekutý písek, kouknu se po tom odmaš´tovači jak píšete.Málková

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane