2016/05/16

Grilling with Kalamata Papadimitriou



Sluníčko, pohodička, parta kamarádů a posezení na zahrádce. Něco dobrého k jídlu a spousta povídání. Takové dny mě neskutečně nabíjí energií. A Vás?

O víkendu  jsme grilovali v mojí oblíbené vesničce, jež leží v podještědském kraji. Není tu žádná hospůdka ani obchůdek, jen lesy, louky, pole, kočky vesnické a pár obyvatel, které spočítate na prstech jedné ruky. O připojení k wifi si tu můžete nechat zdát a mobilní operátoři se tu signálem moc nezabývali. Přesto to tu zbožňuji.

Co se objevilo na grilu? Zelenina, masíčko, vuřtíky i chléb. Základem pro vše byly, pro mě nové, produkty od Kalamáta Papadimitriou, jež přinesly zajímavou kombinaci chutí a hlavně jednoduchost přípravy.

Nemám ráda, když někam jedu, abych doslovala stěhovala půlku kuchyně s všemožným kořením. Uvítala jsem, že Balzamikové krémy už v sobě něco ukrávají a k doladění stačí málo. Z výzvy Blogerek.cz mi došly na vyzkoušení 2 produkty: BBQ a Chilly. Moc děkuji!


BBQ krém jsem použila jako marinádu v kombinaci s olejem, solí, pepřem  a nakonec přidala čerstvé bylinky. BBqvéčko už samo o sobě obsahuje bylinkové aroma.
Krkovičku a kuřecí maso jsem pak naložila do marinády a nechala asi dvě hodinky uležet.
K chilly variantě ( je výraznější) jsem zvolila kombinaci hořčice s většími semínky, což vypadalo docela zajímavě a nechala maso opět odpočívat.

Než se kouknema na "grilovací" finále, znali jste Kalamáta Papadimitriou? Já o nich jen slyšela. Teď už vím, že jde o řeckou rodinnou firmu, která dbá na tradice a funguje od roku 1939. Uctihodné je, že do podniku se už zapojila třetí generace.

Co na balzamikové krémy říkám? Překvapily mě. Prvně balením, které je lehce přenosné a může cestovat i na chatu.  Dále je to variace chutí a možností. Připravíte marinády, dipy ( stačí přidat např. do bílého jogurtu a pohrát si s ingrediencemi), pomazánky i sladké dezerty.
Protože čtu etiketiky a zajímám se o složení  výrobků, vím, že neobsahují tuk! Základem je balzamikový ocet vyráběný tradiční přírodní metodou fermentace. Nejsou tu barviva ani konzervanty. Samotný krém je relativně hustý a má samozřejmě octový  nádech.

Koukala jsem na nabídku a už vím, že mě láká zkusit příchuť fíků, jahod a také granátového jablíčka...., ale teď si pojďme dát masíčko. Dobrou chut´ a bude ráda když se podělíte o Vaše grilovací tipy.








2 komentáře:

  1. It all sounds delicious, great post!
    Xoxo
    www.gattavaidosa.com

    OdpovědětVymazat
  2. loved inspirations, great post and blog!
    Xoxo
    www.gattavaidosa.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane