2016/07/11

Face Contouring and Mary Kay


Moc Vás zdravím a rovnou se ptám. Holky, konturujete

Já se poslední dva nebo tři roky snažím. Dřív jsem jen nanesla make-up a šla, ale nyní si dávám více zálěžet. Snažím se zakrýt nedokonalosti a na závěr vše zafixovat. S líčením si více pohrávám. Záleží i kam vyrážím tj. k jaké příležitosti se líčím.

Tentokráte jsem testovala pro Blogerky.cz, kde probíhala výzva Mary Kay

O této značce jsem na blogu psala několikrát, mám ji ráda, používám  ji a nejen proto, že je tato značka je spojena s růžovou barvou (moje oblíbená). Líbí se mi její příběh, projekty, které realizuje a výrobky, jež jsou kvalitní.


V balíčku mi přišly čtyři produkty- rozjasňující podkladová báze, cc krém, korektor a pudr. Prostě základní parta pro svěží look.

Každý výrobek je zabalen v papírové krabičce a produkty mají jednotný jednoduchý design.


Původně jsem měla menší obavy z odstínů. V rámci výzvy jsem  si  vybíraly totiž produkty online. Vidět jen malý čtvereček s odstínem  je vždy risk, hlavně když Vám vše přijde podobné. Nicméně jsem se trefila dobře!!!

Na začátku líčení je fajn použít podkladovou bázi. Proč? Už jen proto, že  make-up s ní vydrží déle a v mém případě i lépe splyne s pletí. Často se mi stávalo, že mi některý make-up zvýrazňoval mimické vrásky. Postupem času jsem zjistila, že to  je nejen kvalitou produktu, ale když použiji nějaký podklad, je to mnohem lepší a make-up se tolik "nevsaje" do  rýh a vrásek a nevysušuje je.


Podkladová báze Timewise od Mary Kay má rozjasňující  účinek,  zakrývá jemné linky, vrásky i nedokonalost pleti. Balení obsahuje 29 ml a můžete si vybrat z deseti odstínů! Ano opravdu z tolika, což pro mě bylo překvapení, že  i podkladovka má tolik možností. Osobně mám odstín Ivory 4 a mohl by  mi sedět i jiný, ale s tímto jsem momentálně spokojena. Báze se hezky rozetře, přilne k pleti a nijak nestahuje. Hydratuje (obsahuje jojobu) a je dokonalým parťákem pro cc krém či make-up.

Jelikož v létě volím lehké líčení a nechci mít pleť moc staženou a zakrytou nánosy make-upu sahám po CC krému. Ideálně v tomto období upřednostňuji produkty se SPF. CC krém od MK, který používám není navíc parfemovaný a nemastí. Má střední ochranu, SPF 15, kryje nedokonalosti, hydratuje a redukuje i menší vrásky a ve spojení s podkladovou bazí mi na tváři vytváří přirozený a sametově lehký vzled.


Občas se mi stává nejen, že některé produkty zvýrazňují vrásky, ale  jako dvojice si nesednou a na pleti "žmolkovatí". U MK se mi nic takového nestalo.

Odstín CC krému jsem zvolila tmavší. Jsem bledule, která se ani přes léto moc neopálí...,,ono také když sedíte do šesti v práci, tak pak těžko hledáte sluníčko. Mám tedy přírodní odstín light to medium. CC krém je k dostání ve čtyřech odstínech je v tubě s pumpičkovým aplikátorem a velikostně se Vám vejde do kosmetické taštičky. Je plný vitamínů jako B3, C, E a  obsahuje i výtažek z vrbové kůry. Jako všechny produkty od MK jej koupíte u kosmetické poradkyně, kterou si můžete najít přímo na webové stránce.

Nepostradatelným "konturovacím" pomocníkem  je  i korektor, který více "zamaskuje" naše nedostatky. Já jej používám hlavně pro oblast očního okolí. Stačí nanést malinkatou tečku a lehounce rozetřít konečky prstů. Korektor mám v odstínu beige 2 ( vybrat lze z 5). Opět je neparfemovaný, obsahuje výtažek z heřmánku a také hydrolyzovaný pšeničný protein díky nemuž pleť vypadá hladší.


Poslední tečkou k dokonalosti, aby vše na tváři co nejdéle vydrželo je pudr. Ten trasparentní mám nejraději. Mám asi své třetí balení v životě, protože tyhle produkty dlouho vydrží.  Pudr zajišťuje nejen fixaci, ale brání i lesku, což hlavně v létě vítám. Nanášejte jej lehce od čela směrem dolů k bradě směrem ven k okraji tváře. Při nanášení nezapomeňte "oklepat" štětec ať si na tváři nevytvoříte bílý filtr.

Ted´ je to na Vás. Odpovíte mi zda konturujete?





3 komentáře:

  1. Anonymní7/11/2016

    Pěkný článek :)
    Blog by Vendy

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní7/11/2016

    Konturuju, používám korektor, pudr,občas podklad pak jeětě bronzr. Máš moc hezké fotky.Bára

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane