2016/07/18

Reading time - Champagne Supernovy


Minulý měsíc jsem zahájila svojí reading challenge! Rozhodla jsem se, že zkrátka každý měsíc přečtu jednu knížku. Opravdu jen jednu a občas i to je boj. Ono totiž, když pracujete, blogujete a dávno už nežijete studentským životem, se čas hledá hodně těžko. Kde jsou ty doby, kdy jsem četla jednu knížku za druhou a u maturitní zkoušky předložila seznam skoro pětseti přečtených knih. To jen pro srovnání, abyste věděli, že dřív jsem četla hodně.

Z knihovničky jsem vytáhla, kterou napsala Maureen Callahan a jmenuje se Champagne Supernovy. Je příběhem módních ikon 90.let, Marca Jacobse, Alexandra McQueena a Kate Moss.


Pro mě tato knížka nebyla zrovna oddychovka neboť každá kapitola střídala příběh jiné osobnosti a občas jsem se vracela o pár stránek zpět, o kom, že zrovna čtu.  

Na druhou stranu jsem se podívala do zákulisí módního světa, který není jen plný luxusu a úspěchu. I zde je stres a pád na dno. Dokonce jsem se s hrdiny dostala i na bujaré večírky i do drogové závislosti.

Poznala jsem začátky Kate Moss, jejíž fotka hodně dlouho ležela v šuplíku modelingové agentury až jednou se její majitelka, jež si nesplnila sen být top modelkou, na fotku vzpomněla, protože Kate ji připomínala jí samotnou. Rozhodla se, že z této holky udělá star.

Kate neměla rysy modelky! Byla malá a vychrtlá. Co se však stalo? Stala se symbolem nové éry modelingu.


Marc Jacobs, který je dnes úspěšným návrhářem to také neměl lehké. Jako malý přišel o otce a v pubertě pracoval jako skladník. Během studií navrhl svou první kolekci svetrů. Jednou byl s návrhy "nahoře", podruhé "dole". Přesto vše se dopracoval k postu kreativního ředitele pro značku Louis Vuitton. 

Třetím talentem je  Alexander McQueen, který jíž nežije. Byl z početné anglické rodiny. Odešel ze školy a šel pracovat do krejčovské dílny. Po čase se do školních lavic vrátil a začal studovat módní návrhářství. Pracoval pro Givenchy, Gucci a řadu dalších firem.
Alexander bohužel  spáchal sebevraždu.

Tlak společnosti, očekávání, ambice......,to vše v knize najdete. Pokud Vás zákulisí módy zajímá a chcete vědět více o tom, jaké jsoou příběhy těchto talentů a významých postav devadesátých let sáhnětě po knížce.

Champagne Supernovy seženete v knihkupectvích, já jsem si ji objednala zde.

Přěji Vám příjemné čtení  a těšte se na příště, v modelingu budeme pokračovat, do kufru jsem si totiž přibalila Pavlínu. Můžete hádat jakou :)




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane