2016/07/04

Reality Project Proměna- Fitness


Mezi nejčtenějšími články minulého měsíce byl projekt Proměna. Nevím, zda jste nechtěli komentovat veřejně, ale emailů a zpráv mi přišlo hodně. Ptali jste se, jak cvičíme a co jíme.

Dnes tedy článek o cvičení.

V rámci projektu se cvičí 4x týdně. Dvakrát pod vedením trenérky Janky Látkové, která nám "dává" do těla. Zbývající dvě lekce jedeme samostatně kardio. Já osobně jsem zvolila běžící pás, kde si dobře hlídám tepovku a baví mě to. Na páse se procházím 45 minut, tj. 90 během týdne!!!

Super je, když necvičíte sami a jdete ještě s parťákem, protože přeci jen, když si povídáte a motivujete se , lépe to  utíká. Pokud však nikdo nejde, vsaďte na dobrou muziku, dívejte se z okna a mějte v hlavě Váš cíl. Ve fitku (FitStar MB) , kde cvičíme, jsou stroje u okna a tak vždy, když mi dochází energie sleduji  ulici...:) Občas z okna vidím, jak někdo neumí zaparkovat, jiný sedí na lavičce a já přemýšlím, jaký ti lidé mají příběh a cvičení mi uteče jako voda.

A co lekce s trenérkou? Jaké jsou?
Tyhle hodiny pod vedením Janky jsou dle mého hodně důležité! Hlavně proto, že každý cvik Janka sleduje, ZDA jej provádíme správně, vydechujeme a nadechujeme kdy máme, stojíme rovně, nemáme moc natažené nohy atd. Cviky zaměřuje na naše potřeby. Nehlídáme tu čas šedesát minut, ale sázíme na kvalitu.

Nebudu říkat, že cvičení je procházka růžovým sadem. Osobně cvičím relativně dlouho. Chodila jsem spíše na skupinovky, několikrát jela spinning maraton, ale tohle je něco jiného a i já odcházím "totálně" zničení a zpocená. Doma vždy hlásím, že to je "armádní trénink". Nicmenéně ten pocit pohody, kdy z Vás spadne stres, odplave tuk i špatná nálada, stojí za to!!!!

Dřepy, kliky, výpady, výskoky...a jeď znova....Nemůžeš?  Přidej, to dáš!!! A dáme si tři série. 

Ve FitStaru je nám skvěle, všichni jsou usměvaví, milí, fandí nám a pod vedením Janky zkvétáme. Velké díky!!!

Často jsem přemýšlela, kolik mých kamarádů by to zvládlo. Ne, že by pánové byli padavky, ale spíš vím, že většina z nich necvičí :)


Podtrženo sečteno, cca 180 minut ve fitku týdně...ano, defakto nic jiného nestíhám. Cesta tam skoro 15 minut, pak letím domů, píšu články, upravuji fotky, dělám  věci do práce a usínám na klávesnici....a další den nanovo.

V mezičase jsem hodinku týdně v bazénu. Třicet minutek proplavu a zbylý čas relaxuji ve vířivce......


Když budete mít čas a chuť, napište mi jaký sport máte nejraději, zda chodíte běhat nebo cvičíte ve fitku.

Mějte se sportovně
                                  Jane









1 komentář:

  1. Anonymní7/04/2016

    Jani super! Sama zvednu tak malou cinku, ale chodim behat, a je fakt minule manzel pri trase 5km dost knucel, neni trenovanej.Helca

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane