2016/08/21

Surf Washing


Dnes jeden článek, pro hospodyňky. Uklízíme, vaříme a pereme. Je sice pravda, že v dnešní době je mnoho spotřebičů, jež nám ulehčí práci, ale například praní není jen o tom zapnout pračku na ten správný program a čekat hodinu. Následuje sušení a žehlení....

Někdo prádlo třídí podle barev, jiný dle materiálů. Já osobně peru vše dohromady, jelikož bílého prádla mám vcelku málo. Když třídím tak se zaměřuji na materiál, tj. ručníky a utěrky dohromady, jemné prádlo zvlášť.  Funguje to, ale rovnou Vám řeknu, že peru nerada! Víte proč? Bydlím v malém bytě bez balkónu, klasický starý panelák, jehož sušárna se zrušila dávno před mým nastěhováním. O tom, že bych měla suché prádlo, které je nádherně nadýchané a voňavé jako by si s ním pohrával vítr na louce....., o tom si mohu nechat zdát. Časy našich babiček měly v sobě to krásné kouzlo přírody. Praní tehdy bylo složitější, ale sušení na louce mělo své výhody a ta svěží vůně....

V malém bytě každé praní řeším, kam prádlo pověsit? Mít sušák v koupelně nebo v obýváku? Mám ráda uklizeno a toto mi prostě vadí. Naštěstí mám okna na jih a prádlo uschne docela rychle, ale je tu málo místa a ta vůně prádla, no je prostě jiná. Proto zkouším a testuji prací prostředky a hledán ten, který splní mé představy. Tentokráte mě ještě než jsem otevřela balíček, doslova nadchla vůně a to je i jedno z kritérií, když jdu nakupovat prací prášek. Vůně a její intenzita, velikost balení, cena atd. Přednost dávám kapslím, neboť balení je malé, nezabírá místo v koupelně a přesně vím, na kolik dávek mi balíček vydrží. Na druhém místě je u mě tekutý prášek a nejméněkrát nebo spíš jak se říká, jednou za sto let koupím klasický sypký prášek. Na něm mi vadí to, že už se mi několikrát podařilo jej nechtěne vysypat v koupelně a pěkně mě "vypekl" tím, že na pár věcech zůstaly bílé skvrny, neboť se úplně nerozpustil.

Jak u mě dopadl Surf? Toto testování bylo jasné. Volala jsem mamce, že je na ní, aby testovala klasiku a já testnu ostatní. Jdeme "surfovat".

Upozorňuji, že se nejedná o spolupráci se Surfem! 

Kapsle na barevné prádlo, splnily mé očekávání. Balení 15 kapslí je zabaleno v uzavíratelném sáčku s květinovým designem, který navnazuje na vůni tropické lilie a ylang ylang. Voní sladce, květinově a je určené na barevné prádlo.  Dávková je to nejjednodušší co může být. Vezmete kapsli a rovnou vložíte do pračky. Občas jsem slyšela, že kapsle nejsou moc účinné, protože jsou malé a obsahují v sobě málo tekutiny, která nestačí na plnou pračku. Ano, to se může stát, chce to přečíst si dávkování! Většina lidí to nečte, ale když máte hodně znečištěné prádlo, tvrdou vodu a pračku s 6-8 kg prádla, jedna kapslička to nezvládne a už potřebuje pomoc parťačky! 
Mě většinou stačí  jedna kapsle a tak mám přehled, že celé balení mi stačí na patnáct praček. Tyto od surfu se dají sehnat už pod sto korun. 



Tekutý přípravek má tu nejkrásnější vůni, kterou na prádle miluji. Květ kosatce s nádechem dřeva spojen s vůní růže. Přestože je vůně květinová, je svěžejší než výše zmíněná lilie. Na víčku je navíc i odměrka, což opět chválím! S lahvičkou se dobře manipuluje, má totiž i ouško a tak nalévání není problém. 1,4 l balené stačí na 20 praní. Ovšem opět zálěží na dávkování. U tekutých prášků vítám i to, že jsou vhodné na ruční praní. Já třeba ručně peru silonové ponožky. Cena balení, dle obchodu od 129, 90 Kč.



No a klasik na závěr. Mamina testovala sypký prášek určený na bílé prádlo. Vůně bílé orchideje a jasmínu ji prý skvěle osvěžila byt a nádherně rozzářila záclony. Já mohu potvrdit, že i po třech dnech od praní, kdy jsem u ní byla na kafču, jsem tu vůni cítila. Cena opět okolo 129, 90 Kč za malé balení na cca 20 dávek. Pokud používáte tuto variantu, je fajn mít doma odměrku!


Podtrženo, sečteno, Surf má krásnou dlouhotvající vůni u všech produktů a je jen na Vás jakou variantu si vyberete vy. Netvrdím, že to je ten nejlepší prášek na světě, stále produkty střídám, ale tento mě rozhodně nezklamal a Vám jej mohu jen doporučit! Skrvny odstanil, osvěžil bílé záclony a několik praček prádla zvládl na jedničku! A  akcích se dá sehnat za bezva cenu!

A schválně, jaké produkty používáte? Jste pro tekuté přípravky, kapsle nebo jste klasik?

Fajnovou neděli, já jdu žehlit :)

4 komentáře:

  1. Ahoj Jane, používám výhradně tekuté přípravky různých značek. Nedávno jsem neodolal a vyzkoušel tekutý Clever z řetězce BILLA. Byl jsem mile překvapen jeho pracími schopnostmi i když jeho cena za 3 litrové balení je jen okolo 80,-Kč. Jiné tekuté přípravky známějších značek jsou cenově někde úplně jinde a je všeobecně známo, že jejich kvalita je závislá podle země původu a prodeje. Co se týče aviváže tak zkouším různé značky, zatím jsem nenašel žádnou, která by byla opravdu špatná. K sušení prádla již 8 let používám sušičku s tepelným čerpadlem a tvrdím, že je to vůbec nejužitečnější spotřebič v domácnosti. Po vyprání v pračce dám prádlo do sušičky a do pračky mohu dát další várku, a za pár hodin mám vypráno i vysušeno bez žehlení :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milane, moc děkuji, je super znát názor muže. Sušička je určitě skvělá věc, tudíž snad jednou ve větším bytě :). Je skvělé slyšet, že i muži perou! Prosím více takových! Přeji přijemné praní :)

      Vymazat
  2. Anonymní8/24/2016

    Diky za recenzi, urcite taky vyzkousim, ale ten fialovy mi nevoni. Ten co mate ve forme gelu. Muzu se zeptat jakou mate pracku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Každému voní něco jiného a proto je skvělé, že je více vůní. Pračku mám Indesit Iwsd4105 :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane