2016/08/27

What to do with heavy legs?


Týká se to více žen než mužů a nevím proč. Proč když sedíme několik hodin, stává se, že nám otékají nohy, máme pomalejší lymfatický systém a někomu se dělají "křečáky"? Proč tím trpí více ženy?

Naštěstí jsem před třemi lety absolvovala cévní a žilní vyšetření s docela uspokojujícím výsledkem. Vše v pořádku, akorát, jedna žíla prý jednou možná trošku víc vystoupí, "ale to slečno možná v těhotenství, nebo déle," sdělil mi lékař. No hurá, aspoň jedna dobrá zpráva, řekla jsem si. Ale i tak v době léta, když sedím a já mám sedavé zaměstnání, od rána do večera, stane se, že mi lýtka natečou. Lymfatický systém mám trošku pomalejší.

Vysoké teploty jsou zátěží pro celý organismus. A proč tedy hlavně natékají lýtka? Je to tím, že v dolních končetinách se hromadí krev a způsobuje tzv. pocit těžkých nohou. U někoho může jít opravdu jen o spojitost s "letním" počasím, ale rozhodně otoky nepodceňujte. Zajděte si na prevenci jako já, ať víte na čem jste!

Jak otokům předcházet?
  • Dlouho nesedět či nestát, v práci si dělejte pauzy...ovšem chápu, někdy to jde těžko
  • Dbejte na zdravý životní styl
  • Sportujte
  • Nenoste příliš těsný oděv, zejména ponožky a špatně padnoucí boty
  • Ano, vysoké či příliš nízké podpatky nám také nedělají dobře

Otokům ulevíte pravidelným cvičením. Ideálně jízdou na kole, procházkami i plaváním.
Při sprchování zkuste střídání teplé a studené vody.
Dejte si někdy doslova "nohy nahoru".
A samozřejmě pomůže i mazáníčko produkty, které jsou na to určené.

Já testla díky "blogerkám", gel od Priessnitz, který obsahuje řadu přírodních látek (escin z plodu jírovce maďalu, flavonoidy z červených listů vinné révy), které jsou prověřené a mají příznivé účinky na funkci žilního i lymfatického systému. Navíc produkt je vhodný jak pro těhotné, tak i kojící ženy.

Gel je po nanasetí trošku chladivý a přestože je zbarven do oranžova, nemusíte se bát, že by Vám obarvil oblečení. Ani nemastí a hlavně má jemnou vůni. Z vůně jsem měla docela obavy, aby nebyla nepříjemná a ještě i výrazná. Mám totiž podobné gely spojeny s intenzivním kafrovým aroma.....a to opravdu nemusím.

Gel od Priessnitz je z řady De Luxe, tj. prémiový v nejvyšší kvalitě. V balení 125 ml je dvojnásobné množství účinných látek a pokud Vás otékání nohou trápí, zkuste jej! Koupíte klasicky v lékárně, stojí kolem 170 Kč a to za tu úlevu stojí. Nemyslíte?   



      



3 komentáře:

  1. Jane, článek se ti moc povedl :) Vidím to na další výhru u Blogerek ;)

    Vyvolej.to | Památka na celý život

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peggie, moc děkuji. Necháme se překvapit:) Zmrzku si užili moji známí, nemámtak velký mrazák a přijela celá najednou :)))))) ale dva kelímky mám v mrazáku!

      Vymazat
  2. Thanks for sharing the best information and suggestions, If you are looking for the best vein doctor near me, then visit Vein Treatment Clinic. Highly energetic blog, I’d love to find out some additional information.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane