2016/10/31

Dione Cooking Challenge


Ojlala, česká zelenina ze středních Čech. To je Dione!

Když přišla výzva od Blogerek, že chtějí něco uvařit z této zeleniny, netušila jsem, že jde o naši národní značku. O to víc mě to potěšilo. Dione sídlí v Panenských Břežanech a zeleninu sklízí z oblasti Polabí  a Litoměřicka.  Líbí se mi, že při zpracování nejsou použity umělé konzervanty, barviva ani stabilizátory.



I proto se pouštím do výzvy udělat smoothie z mraženého špenátu.  Vlastně proč ne? V zimě málokde seženu čerstvý špenát a navíc tento řezaný je vybírán s velkou péčí, jak výrobce uvádí, jsou tu lístečky bez kazů s jednotnou barvou. Jak asi bude chutnat? 



Na tepelnou úpravu bych špenát nerozmrazovala, ale na smoothičko jsem jen lehce nechala roztát. Pak stačilo připravit jablíčka, hrušku, okurku a citrón na zakápnutí. Kdo má rád zázvor, můžete přidat i ten. 



Okurku, jablka a hrušku rozkrájíte na malé kousky a dáte do mixéru. Nalejete tam i sklenici vody. Nakonec přimícháte špenát. Můžete jej přidat i na začátku, ale já většinou počkám až se rozmixuje první várka, abych odhadla jaké množství dle hustoty přidat. Nápoj zakápnete citrónem.  Nechám chvíli vychladit, promíchám a servíruji. 

Jak chutnal s "čerstvě nečerstvým" špenátem? Byla jsem překvapena, neboť špenát nechutnal vůbec uměle ani mdle a měl krásnou zelenou barvičku. Od teď se nebudu bát tento špenát kupovat, protože v chladním období mi nahradí ten čerstvý a já si budu moci tento nápoj připravovat i do práce. Stačí jej pak přelít do malé lahvičky a vzít s sebou nebo jej mít v autě a osvěžit se během cesty.



Dalším produktem, který jsem testovala byla zelenina na gril. Ihned po otevření mi bylo jasné, že bude také skvělá. Přesně středně nakrájené kusy, tak aby nepropadly na roštu grilu. Parádní, pro ty, kteří mají domácí gril a něchtějí trávit čas krájením zeleniny! Směs cukety, která je krájena vroubkovatým nožem na kolečka, červená i žlutá paprika a bílá a červená cibule. Základní druhy zeleniny a přesto vypadají královsky!



Zvolila jsem přípravu  na grilovací pánvičce. Zeleninu jsem nedochucovala, nicméně můžete přidat třeba grilovací koření. Já jsem měla zeleninku promíchanou s masem, které bylo kořeněné. 


Připravila jsem si tortilu s mixem masových kuliček a zeleniny. Jednoduchý a rychlý oběd.  Stačí osmažit směs a masové kuličky. 

Mezitím jsem si v mikrovlnce ohřála tortilu, aby byla měkkčí a teplá. Poté jsem ji potřebala humusem, který celému pokrmu dodá zajímavou chuť  a hlavně pokrm není úplně suchý. Nakonec přidáte zeleninu, maso a zarolujete. Pokud máte doma kontakní gril, můžete ještě tortilu na chvilinku "zavřít" tam, bude nejen vroubkovatá, ale i propečená.



Dobrou chuť!

Dáte se mnou?




PS: Tuto výbornou českou zeleninu koupíte ve většině obchodů. Seznam najdete zde. Navíc Dione prodává i mražené ovoce. Jejich lesní směs je luxusní záležitost na zmrzlinu! Tímto děkuji za toto milé překvapení, které bylo přibaleno v balíčku.


2 komentáře:

  1. Že já na tyhle dobroty koukám...vždycky pak dostanu hlad :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak to chce honem něco zakousnout. Dobrou chutˇ:)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane