2016/10/12

Reading Time- Kniha zvláštních nových věcí


Opět je tu moje reading challenge, která mi dala hodně zabrat nejen tím, že mě čekalo přes 400 stran, ale byla hodně o zamyšlení se. O tom, zda tam někde existuje jiný svět a jaké by to bylo ocitnout se tam bez kamarádů a hmotných věcí.

Peter, pastor, který měl kdysi dávno problémy s alkoholem i se zákonem, vyhrává výběrové řízení, aby se stal kazatelem na jiné planetě. Zní to zvláštně, ale otázky tipu "Co byste dělal, na moři, na loďce, když byste viděl loď,  která Vás může zachránit, ale nevíte zda se blíží nebo vzdaluje. Zároveň vstát a dát znamení, znamená potopit se." " Asi bych nedělal nic", odpověděl Peter. Jeho klid, vyrovnanost a diplomatické odpovědi ho posunuly k vítězství. Byl rád, dostane totiž plat, o kterém si zatím mohl nechat jen zdát. Vzal by však tuto nabídku, kdyby věděl, co jej  čeká?

Odlet, pocit bezvědomí a dezorientace, který se po pár hodinách srovná a přichází setkání s Oázany, obyvateli planety, kteří touží po křesťanské víře a Petera mile vítají. 

Zajímavý příběh plný neočekávaných událostí na relativně "nudném" místě. Víra, láska, přemýšlení, ale i přátelství a prověření vztahů se "Zemí". Peter je najednou sám se sebou a myšlenky na jeho milovanou ženu Beu mu nedají spát. Ustojí tu velkou vzdálenost? Dokáže žít bez telefonické komunikace a spokojit se se vzkazem párkrát do týdne? Se zprávami, že na Zemi je to jedna katastrofická událost za druhou, že Bea je těhotná a že se jí strašně moc stýská?

Peter je zodpovědný, co se týká jeho poselství. Přepisuje pro své "ovečky" bibli, jež je pro ně "Knihou zvláštních nových věcí" a neustálě je překvapen, když vidí dychtivou touhu po víře.

Kniha zvláštních nových věci od Michela Fabera je čtivá, pohltí Vás. Uvědomíte si, jakou zkouškou může být vzdálenost mezi lidmi a jeké je to být sám se svými myšlenkami.

Jak vidíte, tentokráte jsem nesáhla po klasické vázané knize, ale objednala jsem si elektronickou verzi. Vlastně poprvé. Mělo to své výhody. Nižší cena, ušetření papíru a místa v poličce, ale také to, že jsem měla knihu staženou v tabletu, který je lehčí než vazba a mohla jsem jej prostě brát kamkoliv a číst si, když jsem zrovna měla chvílku.

Čtete raději klasické knížky nebo elektronické?

Tuto knížku seženete ZDE.





2 komentáře:

  1. Hmm, knížka může být zajímavá..Já čtu jen klasické knížky, čtečku ani tablet nemám, takže s elektronickýma nemám zkušenost.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, toto je moje první zkušenost a musím říct, není to vůbec špatné i když mám ráda papírové knihy na cestování je tablet lehčí. Asi si opět nějakou elektronickou knížku pořídím.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane