2017/02/15

Time for Face Mask


Krásné ráno!

Půlka týdne za námi, tak si dáme trošku domácí "kosmetické" pohodičky.

Být momentálně na karnevalu v Benátkách, určitě bych si dokázala naplno užít radostný rej plný masek. Ovšem když už nejsem v centru dění (snad to jednou zažiji), aplikuji alespoň "masku" pleťovou.


Možná si říkáte, proč  je vlastně používat, když se denně mažeme krémem a odličujeme se.
Masky se používají jednou za čas. Nadměrné užívání naopak škodí. Jsou totiž silnými a klíčovými pomocníky v péči o pleť! Během pár minut se vám dostane toho nejlepšího s bonusem relaxace. 

Masky jsou různé- hydratační, relaxační, hloubkově čistící, vyživující atd. Na trhu je jich opravdu hodně a pro všechny typy pleti. Tudíž žádné výmluvy a pojďte se "maskovat".

Maskování není složitý proces. Zabere pár minut a zvládnete jej doma. Výsledek je vidět ihned!!!


Masky, které mě baví již několik let, jsou ty z H&M. Psala jsem o nich už před 2 lety. Stojí 29, 90 a na výběr je několik variant. Sáček mi většinou vystačí na dvě použití, což má i určitou nevýhodu a to, že když jej otevřete, nedá se zavřít. Musím ho v koupelně dát tak, abych nic neušpinila a zároveň jej měla na očích, abych věděla,  že za týden  budu používat tu stejnou masku. Což je někdy nuda!
Konzistence této masky je hutnější. Vůně je příjemná u všech variant ( nyní mám dračí ovoce).
Tyto masky mohu doporučit i na zkoušku, když se vám nechce investovat do dražších variant a s touto péčí začínáte.



Další mou oblíbenou variantou jsou textilní masky.  Používala jsem ty od Sephory, které stojí necelou stovku. Plusem těchto masek je to, že je stačí vyndat z obalu a přiložit na obličej. No stress a pohoda! Jednoduché "nasazení" a styl ala mumie.
Jsou fajn i na cestování. Vlastně nejlepší. Jedete na prodloužený víkend a víte, že budete "odpočívat", tak si do kosmetické taštičky přidáte balení masky. Netaháte tedy plnou tubu ani "krém" v sáčku.
Aktuálně hydratuji s maskou od Garnieru, Moisture+ Aqua Bomb, která na trhu není úplně dlouho. Jde o masku s glycerinem, výtažkem granátového jablka a obsahem kyseliny hyalurenové.  Tato novinka mě překvapila. Je příjemná, hodně hydratační a za bezvadnou cenu 45 Kč. Kupovala jsem ji v DMku.




Posledním oblíbencem je maska od Nuxe.
Kdo by neznal legendární Nuxe olejíčky a tu jejich vůni! Bože, ten voňavý nádech je nepopsatelný. Osobně jsem si první Nuxe pořídila minulý rok, protože cenově se řadí mezi dražší produkty. Jenže, té vůni podlehneš, že minimálně jeden produkt doma musíš mít. Nyní mám z Elnina  tuto pleťovou masku. Je hydratační! Jejím plusem je doslova lehounká konzistence  a balení v tubě.
Oproti H&M masce se rozhodně neupatláte.  Nádherně se roztírá, jako kdyby se s vámi chtěla pomazlit. Navíc Nuxe myslí na všechny typy pleti! Tento produkt sedne všem, pokud chcete pleť hloubkově vyčistit a hydratovat. Masky se nemusí bát ani "citlivky",  ba naopak. Nuxe zklidňuje a je přírodní!!! Zkrátka Francouzi kosmetiku umí!
Oproti olejíčkům není tato maska úplně nejdražší. 50 ml vám stačí na několik "dávek" a je za 272 Kč. Přes můj oblíbený odkaz ještě s výhodou vrácení pár korunek zpět. Stojí za to !!!





Všechny masky se většinou nechávají působit 10-15 minut, což je ideální doba, kdy si můžete lehnout na gauč, zavřít oči a alespoň na malinkatou chvíli relaxovat. Po procesu "maskování" si nezapomeňte opláchnout obličej ať je výsledek maximálně viditelný.

Je na vás jakou masku si zvolíte a jaká vám vyhovuje.

Dáváte přednost klasickým krémovým, látkovým nebo máte i zkušenost se slupovacími?

                                                                             xoxo Jane


5 komentářů:

  1. Anonymní2/15/2017

    NUxe LUXUS! Pouzivam olejicek, rada zkusim i masku.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní2/18/2017

    tiez imam Garnier.kate

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní2/21/2017

    JUJ, masky pouzivam kremove, lepe mi vyhovuje, ze si je sama aplikuji a rozmazu

    OdpovědětVymazat
  4. Aaa to je něco pro mě.. :-) Garnier masky jsou skvělý!! A NUX píšu na wishlist :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane