2017/03/08

Reading Time- Online Marketing


Ahojky,
Asi jste si všimli, že poslední dva měsíce jsem nepsala o knížkách. Příznám se je to tím, že to období bylo hektické a smutné. Do toho všeho jsem neměla náladu se zastavit a prožít nějaký ten "romantický" příběh s knihou či "biflovat" a dostatávat do hlavy další informace. Čtení si chci vždy užít a brát jej jako relax a poznání, ne tedy jako nutnost!

Každopádně jsem zpět a moje reading challenge jede dál. Tento měsíc věnuji vzdělávání. Marketing, PR a další obory mě lákají již delší dobu. Je to logické. I blog je vlastně "marketingový nástroj". Několik firem se na mě v poslední době obrátilo s dotazem, jak komunikovat s blogery, jak pracovat s facebookem či instagramem. Nejsem sice žádný IT guru, ale i díky své práci jsem se naučila komunikovat s různými typy lidí a blogování mi dalo na danou věc více pohledů. Thinking outside the box. A tím víc mě lákalo poznání "marketingových" termínů, zkratek a funkcí a být i někdy na té druhé straně klienta.

Pátrala jsem po knize, která by se mi jako takový "návod" hodila. Nechtěla jsem "celosvětový bestseller", ale spíše takovou příručku pro laiky a ideálně z českého prostředí. Takovou, kterou budu mít vždy po ruce. Po delším "surfování" na netu jsem narazila na Online marketing od kolektivu autorů, který vydal Computer Press. Koupila jsem si ji online na Knihy Dobrovský.

Článek není rezencí na knihu! To bych popsala hodně stran a pokud stejně jako já máte chuť se vzdělávat, doporučuji si tuto či jinou "příručku" zakoupit.


Jelikož dlouhodobě využívám služeb Plné Peneženky, cashback portálu, díky, kterému mám peníze zpět z běžných nákupů měla jsem knížku s "bonusem". Portál jsem vám představovala už před 2 lety v tomto článku. Pokud jste nečetli, rozhodně se koukněte nebo rovnou registrujte. Z tohoto nákupu jsem ušetřila nějakou tu kačku a hned třikrát! Víte proč? Jednak na eshopu je knížka levnější,  dále se mi načetly body přímo v Klubu Dobrovský (mám jejich kartičku) a pak se mi klasicky objevily peníze na peněžence. Konkrétně 15 Kč. Super kup! A samotná knížka? Je přesně tím čím má být. Není to učebnice, kterou když přečtete, víte vše.  Je jednoduše napsáná, tak, že to pochopíme i my holky bez "technických" buněk! Je to v podstatě taková příručka, kterou budu mít v pracovním koutku a budu do ní nakukovat. Pomůže mi nejen v osobním rozvoji, ale věřím, že i mým klientům, abych jim dokázala poradit, když budou tápat.


A mimochodem ještě dodatek. Když si do PC stáhnete chytrou "lištičku" z Plné Peněženky, vždy uvidíte v jakém obchodě ušetříte. Může to být jídlo z Dámejídlo, oblečení ze Zootu, elektronika z Kasy nebo kafíčko z Tchiba. Je toho spousta. Navíc nákup knih z Dobrovského je  do tohoto čtvrtka podpořen 8% cashbackem.



       
Letím "drtit" marketing, studovat SEO, PPC a vy si kupte něco pěkného a nezapoměňte mi písnout co jste si pořídili a třeba i kolik jste ušetřili.

A pánové, dnes pokud jste zapomněli koupit své drahé polovičce květinu, tak klik, vyberte rozvoz květin a překvapte!

xoxo Jane


#piarko

9 komentářů:

  1. Anonymní3/08/2017

    Opět krásná inspirace! Jani odkud je ta tužka???Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danielko, děkuji. Tužka je z Tigeru :)

      Vymazat
  2. Anonymní3/09/2017

    Jani, ja nechapu jak to vsechno stihas, ty jsi normalne tryskomyska. :) Alca ze cvicka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alco jedu nonstop. Měla bych se naučit relaxovat:)

      Vymazat
  3. Taky jsem četla a je to přesně, jak píšete! Normální, lidská knížka, která se dá přečíst a člověk má najednou větší přehled i souvislosti. Hezký den. Katka

    OdpovědětVymazat
  4. Moc dekuji za tip :) Medii se venuji, ale online marketing me nikdy moc nebavil, zaroven je to ale podstatna slozka dnesni medialniho sveta, tak i ja jsem si rekla, ze se priucim. Tahle knizka vypada skvele, dekuju za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) věřím, že ti knížka trošku pomůže. Jinak jsem dostala ještě doporučení na tuto Guerilla Marketing od Levinsona. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  5. Ahoj Jani, jelikož jsem chtěla už delší dobu z téhle oblasti získat nějaké informace, tak jsem ji po přečtení tvého článku objednala. Vzala jsem si k ní ještě Copywriting, tak se moc těším, až se začtu! Moc děkuji za doporučení. Měj se krásně, Ma z blogu The Ma Fox :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, takto je skvělé. Napiš mi jaký je ten Copywriting, docela mě láká :) . Přeji příjemné studium.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane