2017/03/31

What Is In My Fitness Bag?


Možná si řeknete, že do tašky, kterou nosíte do fitka, stačí hodit jen tepláky, triko a boty a nic víc není potřeba. Jenže to bychom nebyly mi holky, abychom netahaly plnou tašku. A samozřejmě vše je nezbytně NUTNÉ.

Pustím vás do své "fitness" tašky, tedy batůžku. Bágl nenosím stále, #holkakakabelkova tašky střídá. Tento červený batůžek jsem vyhrála minulý rok v soutěži a vytvořil jej návrhář Vladimír Staněk, který tvoří pod brandem STINAK. Do báglu se toho vejde hodně a už po cestou, SMĚR fitko, mi dělá milou společnost.



Kromě tašky potřebujete i základní výbavu!
Tenisky jsou jasná věc! Tyto růžové Adidasky mám již nějaký ten pátek a už bych si zasloužila nové. Model je určený na indoor aktivity, tj. podrážka se nehodí ven do terénu. Noha v nich drží pevně, přesto není svázaná a zvládnete s nimi všechny cviky. Pohodlné! Boty neházím rovnou do tašky, ale mám je v dust bagu. V tašce nosím i velkou osušku, sice chodím do fit clubu, kde se platí členství a po každé tu máme připravený ručník, ale ten používám "na pot" během cvičení. Není nad to vyjít ze sprchy omotaná ve svém růžovém ručníku.




Je jasné, že necvičím naboso, tedy pokud nemám jógu, na kterou nosím "wrap shoes". Jinak mám bavlněné kotníčkové ponožky, přeci jen vypadají stylověji. A mám jich zase hromadu, od barevných po černé.

Top,  tílko, triko, něco z pohodlného materiálu, ideálně toho co "saje pot", takže sbohem umělotiny! Nejraději nosím tílka z Decathlonu, mám několik barviček a na to, že jsou dost levná, skvěle sedí a barva i tvar drží i po "milionech" praní.
Spodní prádlo, respektive hlavně horní díl, je pro nás holky důležitý. Nikde nesmí nic škrtit a přesto by podpora měla být vyšší. Osvědčily se mi kousky z Adidasu, sice dražší, cenově kolem tisícovky, ale vydrží několik let! Většina z nich má nastavitelnou velikost zapínání. Mám však i pár levnějších kousků  z Yoshopu. Tady zase vítám nastavitelná ramínka i vtipný nápis. Sedí dobře!
Ovšem třešničkou na dortu jsou pro mě legíny. Oblíbila jsem si "maskáče" od Nessi. Je to jedna z mála značek,  u které jsem objevila zvýšený pas. Oceníte jej při poskakování i při "klikování". Nikdy ti totiž nevyleze břicho! Materiál je pevný a velmi příjemný a já bych si jednou chtěla navrhnout vlastní kolekci legín. Mám ráda jednodušší styl a Nessi je celkem barevná značka a já nechci být vždy úplně nápadná a mít "zářivé" nohy.


No a teď ty "holčicí" must have kousky.
Když máte dlouhé vlasy, raději je při cvičení stáhnete do culíku a proto gumiček není nikdy dost, když se navíc občas ztrácí. Mám jich vždy několik, od klasických až po populární invisibobble NANO, které jsou pro mé vlasy prostě na cvičení nejlepší. Nesjíždí a culík drží po celou dobu!

I ve fitku je potřeba dodržovat pitný režim! Nekupuji si karnitinové nápoje, nebo po každé nějakou vodu, ale nosím s sebou svou lahvičku, nejlépe s motivační nápisem. I v těch nejtěžších chvílích ti dodá alespoň "kapku energie". Opět jich mám několik. Tato od Nutrendu je spíše fajn na klidnější trénink, protože má široký uzávěr, navíc se šroubovacím víčkem a např. při kruháči, když jedeš na vteřiny, není zrovna ideální. Jinak je fajn na freshe, když cestuji autem a hlavně se dá dát i do myčky.
Věc, bez které bych se ani do fitka nedostala, klubová kartička. Trošku jsem si jí "vytunila". Díky ní se mi "otevřou" dveře a na recepci vědí, kdo se blíží. V systému je i vidět, kolikrát jsem za měsíc přišla.
Potítko od Adidasu mám také v tašce a zapomínám na něj. Vzpomenu si ve chvíli, kdy mám k ručníku daleko a stopky trenéra jsou neúprosné na to, abych šla na jiné "stanoviště" než mám. Příště už si to na tu ruku natáhnu!


A kosmetika...ano, i ta nám holkám v tašce nechybí. Super jsou malá balení a to je přesně ten čas, kdy používám vzorečky z časáků. Jako třeba sprchový gel od L´occitane, jež byl nedávno k nějakému magazínu přibalen.  Stejně tak i suchý šampon od Batisté, protože fénovat si vlasy ve fitku je u mně na hodně dlouho a "sucháč" je ideálním řešením, když jdete po tréninku ještě  "mezi lidi". Hřebínek mám Tanglee Teezer. Zvládne i mokré vlasy. Baví mě!
Nějaká  ta voňavka je také potřeba. Pot ji sice při tréninku občas přebije, ale nastupuješ svěží a sebejistá. Antiperspirant od Dove mám ráda, miluji "kuličkovou" verzi, nikdy nezanechává fleky a má příjemnou vůni čistoty a nikomu prostě nemůže vadit. Ale v podstatě i vůně střídám, nicméně vždy dávám přednost těm fresh. Na slaďárny nejsem.
Pokud mě už v zápětí po tréninku bolí svaly, zkrátka celé tělo, mažu! V tašce nosím gel na svaly a klouby. Mám tento od Sportique, vyhovuje mi jeho relativně malé balení v tubě a super chladivý efekt!

Minimálně jedno balení kapesníčků, najdu v každé své tašce. Bez nich ani ránu!

Ehmm a Mentosky? Jako vážně jsem je našla v tašce do fitka? Přiznávám, mám je tam dlouho a vidíte, balení je v půlce, občas tomu jednomu bonbónku neodolám, protože kombinace choco mint   je pro mě od dětství božská.

Toto vše "tahám" já. A co vy? Pochlubíte se?
Na cvičení to mám naštěstí pár kroků, no asi deset minut cesty od domu, takže mohu něco zapomenout a někdy naopak přibalím věc navíc, jako třeba po sobotním ranním tréninku už mám hlad a domů pochoduji  a ukusuji jablíčko.

Mějte se fajn, já jdu obout Adidasky a cvičit.

                                                                      xoxo Jane

PS: A přístě třeba písnu o svém "armádním" tréninku, tak tomu totiž říkají mé kámošky.


6 komentářů:

  1. Anonymní4/02/2017

    Mam navic jeste ten maly rucnik, potitka asi dve, pus jeste celenku.Adi

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní4/03/2017

    Ahoj Jani, tesim se na clanek o cvicen. Kolikrat tydne cvicis, jake cviky? Dekuji, Anne

    OdpovědětVymazat
  3. Já (kromě toho, co jsi vyjmenovala zde v článku) nosím ještě rukavice a nikdy mi nesmí chybět nějaká hudba (takže sluchátka a mobil+kapsa na ruku), bez toho cvičit nemůžu :-) No a ještě nosím proteiňák po cvičení a BCAA :-)
    Taky ulítávám na barevném, sportovním oblečení (když vidím nějaké barevné tílko, podprdu nebo legíny s potiskem, tak je musím mít... naštěstí si vystačím i s levnějšími kousky, tak moje peněženka zas tak netrpí :-)

    Kalamita life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sluchátka zvažuji, ale zatím nám ve fitku hraje dobrá hudba. Proteiňák a BCAA už nepiji, po dohodě s trenérem jedem nature. Rukavičky mám také, zase bych je měla vytáhnout, někdy se hodí. Moc držím palce ať tě cvičko baví aužíváš si barevných outfitů.

      Vymazat
  4. Považuješ lidi za neschopné vybavit se do fitka? O.o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec ne. Jen se ukazuji co nosím a co používám. Každý to má jinak a možná by ses divila, kolik lidí neví, co si má do fitka vzít. Ptají se pak co si mají přinést a osobně to aspoň jednou týdně zažívám, že se mě někdo zeptá co si vlastně má třeba na lekci spinningu nebo jógy donést, jaké má mít triko a další.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane