2017/04/09

Easter Cooking


Přeji příjemnou neděli.

Máme týden do Velikonoc a to pro řadu "hospodyněk" znamená úklid a příprava velikonočních dobrot.


Věřím, že ke kafíčku máte spoustu tipů, ale co si dát k obědu nebo večer připravit jako pohoštění pro přátele? Pár receptů jsme zkoušely se čtenářkami Žena-in v Chefparade. Suroviny poskytl Globus, o kterém jsem se mimo jiné dozvěděla, že má na každém hypermarketu vlastní řeznictví, takže masíčko z Globusu je vždy čerstvé. Osobně to mám do tohoto obchodu skoro 70 km, ale když jsem náhodou poblíž, moc ráda tam zajdu. S mamkou máme rády jejich "játrovku".

Nyní však k "našim" receptům. Za sebe doporučuji telecí závitky s vaječnou nádivkou. K obědu budou chutné se šťouchanými brambory a večer je můžete naservírovat na talíř jako masové "jednohubky" a otevřít si k nim lahvinku vínka. Zní to skvěle, že?  

Recept: Telecí závitky s vaječnou nádivkou

· 4 plátky telecího masa
· sůl a pepř
· 4 vejce
· 50 g anglické slaniny
· kousek jarní cibulky
· trošku másla
· troška medvědího česneku

Postup: Telecí maso lehce rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Z jarní cibulky odkrojíme bílou část. Tu nakrájíme nadrobno a spolu s nadrobno nakrájenou slaninou opečeme na trošce másla. Přidáme vejce, osolíme a opepříme a umícháme klasická míchaná vajíčka. Do hotových vajíček vmícháme nadrobno nakrájený medvědí česnek a zelenou část jarní cibulky. Vajíčky potřeme jednotlivé plátky telecího masa. Zavineme a spíchneme párátky. Opečeme na trošce oleje, lehce podlijeme a podusíme doměkka pod poklicí.






Mňam! Další recepty najdete na Žena-in, můžete tam "ochutnat" česnekové  bagetky, jehněčí ragú i cuketovou velikonoční nádivku. 


Prozradíte mi co budete vařit? Máte osvědčený "velikonoční" recept?




2 komentáře:

  1. Anonymní4/09/2017

    SUper napad na party a to vinecko.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní4/09/2017

    Jane, já jsem dostala hlad. Úplně slintám jak to je krásné!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane