2017/04/25

Kärcher Windows Cleaner Testing



I blogerky žijí úplně normálním životem, tedy aspoň já, pracující žena! Nemám život princezny ze zámku, kde bych měla svou služebnou a dvorní dámu, která by mi se vším pomáhala. Tudíž úklid je jen na mě! A že to dá někdy pořádně zabrat po "desítce" v práci, blogování, sportu...

Přiznám se, nestihla jsem ten "velikonoční", tj. jarní úklid oken. Dřív jsem to docela hodně řešila, ale teď si říkám, že stejně ke mě do "výšek" není vidět. Navíc vedle mě  probíhá rekonstrukce bytu, což znamená spoustu prachu, denní vytírání podlahy...a mě to přestává doslova bavit. Takže na okna už nemám náladu, ani sílu, protože bych je umyla a mohla začít znovu.

Nicméně jsem měla půjčený čistič oken  Kärcher a o víkendu bylo konečně přijatelné počasí a tak jsem jej testla u mamky, protože vrtání u sousedů mě vyhnalo ven. Navíc mamka bedlivým okem sledovala, zda tam nebude mít žádné šmouhy a to byla výzva jak pro mě, tak pro "žluťáska". A co myslíte, obstál nebo neobstál?


"Žluťásek", neboli okenní vysavač WV5 Premium je vlastně akustěrka. Práce s ní je naprosto jednoduchá! Opravdu!!! Zvládnete to i bez čtení návodu. Je tu jen jedno tlačítko, kterým se přístroj zapíná i vypíná. Pak už stačí jen přiložit na místo čištění a klasicky "vysáváte".

Použití:
Nejdříve použijte nádobku s rozprašovačem, v které máte koncentrát na čištění (jeden je součástí balení). Můžete však použít svůj oblíbený čistič na okna. Postříkejte celou plochu. Poté doporučuji rozetřít druhou stranou, tzv. "rozmývákem", kde je plocha z mikrovlákla. Díky tomu se odstraní zaschlá špína. Následně na řadu přichází samotný přístroj, který funguje jako vysavač. Je úplně jedno zda s ním budete pohybovat ze shora dolů nebo šikmo, protože za sebou nezanechá "žádnou" cestičku. Vše dokonale vysaje a přebytečná voda je umístěna v "bříšku" přistroje, kam se vejde až 100 ml. Když je hotovo, přístroj opět vypnete tím samým tlačítkem kterým jste jej zapnuly. Vylejte vodu z odměrky. Stačí "odklopit" černé víčko , případně, že se vám zdá nádobka hodně znečištěná, vyndejte ji celou a umyjte. A to je vše! Maximálně výkonné a jednoduché.

 nastříkat                                               rozetřít

                                                   vysát                                                    

    ...a hotovo


Plusy přístroje:
  • Kromě funkčnosti, která je 100%, je to i skladnost, vše stačí opět vložit do krabice a uložit
  • Jednoduchá ovladatalenost- jedno tlačítko na start i stop
  • Možnost použití dvou velikostí hlavic (součástí balení je malá 17 cm a a velká 28 cm) je vítána. Když jsem se ptala známých, často se právě obávaly toho, že na chatě mají malá okna, stejně tak měli problém s okýnkami v koupelně. Teď je tu konečně řešení, aby to "nešmudlali" hadříkem.
  • Výdrž baterie až na cca 35 oken= 105 m²
  • Indikátor stavu baterie 
  • 2v1 aneb rozprašovač a rozmývák s odnímatelným hadříkem (dá se vyprat) 
  • Možnost dokoupení prodlužovací sady, pokud máte střešní okna nebo se vám nechce stát na židli
  • Relativně tiché "funění" vysavače
  • Využití nejen na okna, ale i dlaždice, zrcadla a sprchové kouty!
  • Žádné kabely, šňůry a dráty
  • Ušetření času, ubrousků, hadříků,  vody
  • NIKDE ANI ŠMOUHA!

Mínusy:
  • Vyšší počáteční investice. Když to však pročítáte co díky tomu ušetříte (viz výše), rozhodně se to vyplatí a ocení to i Vaše ruce a záda!
  • Doba nabíjení 185 min ( srovnatelné s nabíjením foťáku)
  • Používání přístroje je návykové
                                                           ...jakmile zapnete, zkusíte, jedete a nebude se Vám chtít přestat

Za mě super pomocník, který je lehounký do ruky, má jednoduché ovládání a konečně mi odpadlo  "leštění".  Mytí oken mě snad i začalo bavit a až je mi líto, že ten fešák je jen půjčený!

A jak to máte s úklidem vy? Máte nějakého pomocníka?


Obsah balení:


Rukavice, papírové utěrky, hadříky, leštěnku...už nepotřebuješ!







                                                                                                                                       #piarko

4 komentáře:

  1. Anonymní4/25/2017

    Paci sa mi to! Aj ja mam Karcher .

    OdpovědětVymazat
  2. :D ja ho mam tiez a akurat ma tato vec cim dalej tym viac nasiera pretoze je to cele smuhove a ajtak to umyjem nakoniec okenou a obruskami

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nemas uz spise tu sterku moc dlouho, ze by ta guma byla opotrebovana? Me to teda neudelalo zadnou smouhu ani na zrcadle.

      Vymazat
  3. Anonymní5/03/2017

    MAM HO TAKE UZ PRES ROK A FAJN

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane