2017/06/27

Reading Time- Já, blogerka



Já, blogerka. Přesně takto by mohl  znít název článku, kde bych popsala svůj příběh. Blog mě baví a komunikace i PR se staly mým koníčkem nebo snad i koněm? Naplňuje mě to i když zvládat to k full time práci dá někdy dost zabrat!
Dnes to však bude o něčem/někom jiném. Já, blogerka je totiž název knížky, kterou napsala Jana Kuželová. Žena, která fotí, bloguje a věnuje se copywritingu. Je jí přes třicet, ale to je úplně nepodstatné! Věk je prostě jenom číslo!!!

Každopádně Jana (jsemzena.eu) mi poslala knížku na recenzi a já za to moc děkuji! A vážně moc! Po knížce jsem pokukovala nebo možná i ona trošku po mě, protože neustále "vyskakovala" na facebooku. Budila na mě dojem (dle fotky), že to bude další knížka, která bude o holce/ženě a jejím blogu, prostě nějaký příběh či její články z blogu a nebude to stát za to. U některých knih jde o přepis čehosi, co je pro mě zklamáním a někdy si říkám, proč ta knížka vlastně vyšla. I když sepsat to dá práci!

"Já, blogerka" mě nadchla. Přečetla jsem ji za jedno odpoledne. Chvíli jsem si v kavárně říkala, že jestli někdo sleduje mé grimasy a úsměvy asi se dost pobaví.



Na zadní straně knihy se píše, že "tohle čtení nesmí chybět v kabelce žádné ženy!"  A kdo jiný by to měl potvrdit než já holka kabelková! Proč? Protože tuto knížku můžete otevřít v kavárně, v MHD, na pláži...prostě kdekoliv a přečíst třeba kousek a pokračovat další den. Není to příběh, který má děj. Je to povídání, pozastavení se sama nad sebou, nad okolím. Je to úvaha, která vás dovede k zamyšlení!

Rozhodně se tu pobavíte nad "problémy" bežného života. Jako jsou nákupy potravin a kličkování uličkami v obchodě, kde se lidi nehýbou a občas "hodinu" stojí u regálu a civí na běžné zboží a vy přes ně nemůžete "uniknout" k pokladně a absolvovat další nástrahu jako je čekání ve frontě. O pánech a koupelně snad pomlčím, protože jsou to "lachtani"......a tady jsem se vážně musela smát! Je to tak! 

Často si uvědomíte, že to už všechno vlastně znáte, ale možná jste to opomněli a je na čase zase pracovat na vztazích i na sobě!

Knížka je navíc plná citátů, které skvěle zapadají do konceptu knihy. Už jsem si vybrala pár, které jsem si zapsala do notýsku.

Raduj se z maličkostí! 
Protože z maličkostí se skládá den. Ze dnů se skládá rok a z let se skládá tvůj život.
(Anonym)

Kdyby na světe existoval jen rozum a neexistovaly vášně, nastal by konec světa.
(Orietální přísloví)

Bez snů a ideálů nelze být člověkem.
(Ernst Peter Fischer)

Knížka je sice pro ženy 30+ , protože ty  už jsou zkušenější a nad některými situacemi se jen pousmějí nebo už je neřeší tak "dramaticky" jako dřív. Ale knihu si může přečíst i mladší generace. Věřím,  že všechny pobaví!









8 komentářů:

  1. Anonymní6/27/2017

    Jani mášnádherné fotky a celé je to top

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za recenzi! Jsem ráda že je upřímná a objektivní. A taky mi samozřejmě spadl kámen ze rdce, že to nevidíš jako průšvih!! :D :D :D Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, průšvih to rozhodně není a pevně doufám v další díl :)

      Vymazat
  3. Anonymní6/30/2017

    Jani i ty bys konecne mela napsat knihu , pises krasne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ....někde v krabici mám asi deset stránek, ale leží tam už desítky let

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Rozhodně přečti. Dlouho jsem se tak nepobavila

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane