2017/06/10

STK For Men


Dobré ráno.

Přestože se dnes budeme bavit o STK pro chlapy, taková "technická prohlídka", rozhodně by tento článek měli číst všichni, kterým není jejich zdraví lhostejné.

Chlap je pro nás ženy hrdina, někdo o koho se můžeme opřít, kdo stojí vedle nás a drží nás za ruku. Má radikální názory a občas nevidí rozdíl mezi modrou, blankytně modrou a barvou indigo. Nerozumí tomu, že jedna kabelka nám nestačí a že shopping je naše kardio i když máme plné skříně, ale "vážně" nemáme co na sebe...Avšak ouha, když ON má rýmičku..., stává se z něj malý kluk, který potřebuje uvařit čajíček s citrónem a medem. Je na dně! Ale "hrdinsky" nejde ani  k lékaři. On to přeci zvládne! 


Na druhou stranu, pokud by se toto  stalo jejich "plechovým miláčkům" , tj. autům, ještě ten  den by volali do servisu nebo by oblékli montérky a strávili hodiny v garáži. Ovšem co se týká jejich osobního zdraví, na to jsou pánové větší "lajdáci" než my ženy. Možná bychom jim měly připomenout, že zdraví je jen jedno a občasná návštěva lékaře není ztráta času. I z tohoto důvodu vzniklo STK pro chlapy! Projekt, který šíří osvětu v oblasti mužského zdraví a pomáhá překonat předsudky panující nejen v otázce prevence.

A protože my ženy jsme často iniciátorkami i "shoppaholičkami" , spustila společnost Procter & Gamble a obchodní řetězec Albert skvělý projekt, do nějž se může zapojit každý,  komu není téma zdraví a prevence lhostejné.  Až do 20.června budou 2% z každého  nákupu  produktů značek - Gillette, Head Shoulders Oral B a Old Spice, tedy nákupů šampónů, žiletek, "voňavek" a ústní hygieny, směřovat  na podporu Nadačního fondu Petra Koukala. A pokud znáte jeho příběh, víte, že je to chlap, který se nevzdává a dokáže bojovat nejen na olympiádě. Kdo jiný by měl radit a šířit poselství prevence mužského zdraví než člověk, který zažil nelehkou situaci a popral se  s ní!

Pojďme tedy ty "naše" chlapy podpořit a přimět je ať pečují nejen o auta, ale i o sebe a chodí na pravidelné STK!

Podívejte se na web STK, přečtěte si příběhy a kromě toho, že MU půjdete koupit do Alberta, třeba krásnou vůni Old Spice,  přidejte mu k tomu i manuál pro údržbu.

....a poslechněte si Petra Koukala, který mluví zcela otevřeně o nepříjemném momentu překvapení.



#piarko


3 komentáře:

  1. Anonymní6/10/2017

    Jako chlap souhlasim, ze diky zenam delame spostu veci! Dobre napsano.k.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní6/10/2017

    Naprosto souhlasim a ten manual me docela zaujal, je to vazna vec, ale na chlapy musime jinak. Ja manzelo manual pekne barevne vytisknu a dam svazat a rada mu koupit i tu vuni, ma totiz narozky a prijde mi to jako dobrej tip i na darek a rada budu sirit dal.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní6/12/2017

    Určitě by se mělo o tomto tématu psát. Někdy si říkám, že řešíme banality a nehmotné zdraví ne. Připomnělo mi to,že musím jít také na prohlídku a dotáhnu i toho mého prince.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane