2017/08/29

New Essenza Mini


Dobré ráno.

Přináším doslova "hot news". Včera večer jsem byla s holkama na prezentaci v Pařížské u "George", tedy v Nespressu. A přestože jsem přijela pozdě, prostě vám to musím říct! Kdo mě sleduje ví, že kromě kabelek, aut a hafanů, miluji KAFE!


Na trhu je široké spektrum kávovarů a vy jste si určitě někdy všimli těch od Nespressa. Nabídku mají pestrou, modelů hodně a dokonce více než dvacet druhů kapslí. Je tedy z čeho vybírat. Kávová pěna (kréma) je pro tuto značku typická. No a tohle kafčo pije i George Clooney!

Co je tou "horkou" novinkou? Essenza mini! Doposud nejmenší kávovar od Nespressa. Malý velikostí, ve dvou tvarech (hranatější či oblejší) a v šesti barvách. Kdo doposud váhal, že by mu kávovar v kuchyni zabíral hodně místa, teď už se nemusí vymlouvat. Velikost 204x 330 x 84 mm (V x D x Š) nebo 205 x 325 x 110 mm se vejde i do té nejmenší kuchyňky. Navíc je lehounký. Váží pouhé 2,3 kg a dá se s ním velmi dobře manipulovat. A mě se líbí! 



Přestože se tento "miník" řadí k těm základním kávovarům, nabídne vám plnohotnotnou kávu, jakou umí jen Nespresso. Dáte si espresso nebo lungo? Tedy malý nebo větší šálek? Stačí vložit svou oblíbenou kapsli a stisknout levé či pravé tlačítko. Pokud máte chuť na latté či kapučino, stačí pořídit slehač mléčné pěny tj. aeroccino.

Věřím, že designově minimalistická Essenza mini si najde své oblíbence. Prozradím, že získala dvě ocenění  a to iF Design Award a Red Dot Award. A i když je to "medailistka", její cena je 2790 Kč. Což za kávovar s tlakem 19 barů a možnosti zvolení velikosti šálku není moc. Pořítíte jej u elektropartnerů nebo v síti Nespresso Boutiques.

Jakou barvičku miníka si vyberete?












9 komentářů:

  1. Takže chuťově je tak káva stejná jako z ostatních kávovarů? Já těm miniaturám moc nevěřím, ale mám doma klasický Nespresso kávovar a ten mám ráda, tyhle malá provedení mě zatím moc nepřesvědčila...i když jsem uvažovala že bych si něco malého pořídila do práce. Možná jej vyzkouším, uvidím.

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, je to úplně stejné. V podstatě rozdíl je ve velikosti kávpvaru, designu a např. plášť kávovaru je u tohoto plastový, ale na kvalitu kávy to nemá vliv. Všechny kávovary mají tak 19 barů a dáváš do nich stejné kapsle. Osobně mám doma velký (Citiz) a mamka malý model Inissia a to kafe je stejné!Pokud se ti vyhovuje malý model, za mě jako kávoholika rozhodně doporučuji. Mrkni na něj určitě v Nespressu butiku i ty barvičky se mo povedly.

      Vymazat
  2. Anonymní8/29/2017

    Jee ja zrovna premyslela o te Innissie. Zajdu se pod9vat na tento novy. Maji bilej?

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní8/29/2017

    ..jsem se nepodepsala Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, ano je i v bílé. Záleží jaký chceš i tvar, buď takový zakulacený na fotce jej vidíš v červeném provedení a pak je hranatější varianta viz obrázek s černým kávovarem. Mě se moc líbí ten oblejší :) Určitě vybereš!

      Vymazat
  4. tak takéto stretnutie muselo byť naozaj úžasné :) tiež som veľký milovník kávy a prišla by som si na svoje :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, bylo to zajímavé, kromě ochutnání kávičky a zkoušení nového kávovaru jsme se dozvěděli i info např. o recyklaci kapslí.

      Vymazat
  5. Anonymní9/01/2017

    Ty jo Jani, já zrovna konečně uvažuji o kávovaru a vlastně jsem si říkala v čem je rozdíl v tomto a v tom jak máš doma ty? Lena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni :)., rozdíl je v materiálu a pak v tom, že já u něj mám už ten šlehač mléka, ale ten můj model už má dávno nový design. A jelikož ty stejně piješ jen černou kávičku tak se ti miník bude hodit a šlehač se dá pořídit zvlášť. Navíc Nespresso má řadu akcí, kdy šlehač dávají jako dáreček. Jsem zvědavá zda si pořídíš červeňáčka nebo bělouše :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane