2017/08/11

Trip to Stezka Korunami Stromů Krkonoše


Hezké ráno.

Pracovní týden je za námi a věřím, že se stejně jako já, těšíte na víkend. U mě bude doslova pracovní neboť mě čekají dvě milé akce. Jedna se společností Ford a druhá je taková má srdcovka, práce na výstavě hafanů, kam chodím už od školních let.

Pro vás zajímavý tip. 
Chcete-li vyrazit do přírody a nakouknout i nad koruny stromů, navštivte nově otevřenou stezku korunami stromů Krkonoše.


Pokud zrovna nemáte tůru po Krkonoších a jedete autem, nabízí se tu relativně prostorné parkoviště. Bez problému jsem tu zaparkovala i během víkendu, kdy je návštěvnost nejvyšší. Cena parkovného je 70 Kč! Když už jsme u cen, vstup na stezku není nejlevnější, 220 Kč osoba, bez jízdy tobogánem! Ovšem jsou tu rodinné a skupinové slevy. Tobogán pak stojí 50 Kč.

Co vás čeká? Procházka o trase 1300 metrů. Mimo toho se dostanete také do podzemí rozhledny, které se stalo naučným centrem. Dozvíte se zde zajímavé informace o "životě" v půdě.
Na stezce je pak řada informativních tabulek a kukátek. Začátek a konec trasy je zpestřen adrenalinovým zákoutím a to v podobě cestičky po laně. Nebojte je tu sít´!

Když jste na vrcholu, naskytne se vám nádherný výhled na Krkonoše. Jste 45 metrů nad zemí a doslova se stáváte "vládcem hor". Dolů můžete sjet tobogánem. To jediné jsem neabsolvovala, protože jsem se rozhodla až nahoře, že bych chtěla jet a lístky se tam nedaly koupit. Nyní je situace jiná a lístky už koupíte přímo u tobogánu. Údajně je to pěkný fičák!

Procházka korunami stromů je vhodná pro rodiny s dětmi i s kočárkem.  Stezky si mohou užít také vozíčkáři. Cesta do "oblak" je dostatečně široká a pohodová.  Můžete si objednat i průvodce, což je určitě zajímavá nabídka např. pro školy.

Pojďme se společně projít....




















1 komentář:

  1. Anonymní8/11/2017

    Boziiiiiiiiiiiii, nadhera. Take se tam chystam s rodinou, ale vstupenka je pro nas docela za 6lidi palka vcetne dopravy .Katka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane