2017/08/15

When I Am On The Road


...šlápnout na pedál a jet. 
Jsem vášnivá řidička. Mám najeto víc než milion kilometrů a do jisté míry je to pro mě i relax.  

I proto si jízdu autem zpříjemňuji pár maličkostmi, které v mé "pilotní kabině" nesmí chybět.


Když jsem bydlela s rodiči, měla to kousek na nájezd k dálnici a často jsem si večer vzala auto a prostě si udělala takové kolečko a jela se, jak jsem doma říkala, "uklidnit". Hudba v mém autě byla na maximum a mě bylo fajn zpívat si hity "Céčka", "To tehdy padal déšť" či "1. signální".

I dnes je pro mě muzika během cestování nezbytnou součastí. Mám ještě rádio na CD, ale nejvíce využívám flashku. Občas se mi totiž stává, že přepínám mezi stanicemi a ne a ne najít písničku, která vystihne mé aktuální rozpoložení. I z toho důvodu mám nahrané songy, které mě baví. Jasná věc jsou u mě Kabáti, Jakub Děkan a jeho Děda, Ewa Farna Všechno nebo nic,..a další. Vedou u mě české songy a ano, jsem ta co si zpívá za volantem a občas přeslechnu "troubící" pozdrav svých kamarádů, protože je přes hlasitost muziky neslyším.


Mobil mám hned po ruce včetně sluchátek, protože moje autíčko je starší generace a nemá bluetooth technologii a já opravdu málokdy (ehm) porušuji předpisy a držím telefon u ucha.


Cestuje se mnou i plyšový mopsík, kterého jsem koupila na výstavě v Německu a je to jedna ze vzpomínek na mou Áju. 
Plyšák nejenže dohlíží na to, zda jedu bezpečně, ale hlídá i příhrádku s propiskou a notesem. Mám tu i jelení lůj a gumičku do vlasů, kterou věčně ztrácím.


Nezapomínám ani na pitný režim. Během dne se snažím vypít přes dva litry vody. Jelikož piji vodu z kohoutku, využívám různé láhve. Minulý měsíc jsem podlehla nákupu časopisu Elle, kde byla přibalena tato stylová plastová láhev s nápisy. Je docela objemná a vypadá dobře. Nemyslíte?



Co se týká jídla, snažím se případně zastavit a v klidu se najíst. Naštěstí v poslední době nejezdím dlouhé trasy a tak už ani v přihrádce nemám uloženu záchranu ve formě müsli tyčinky. 
Co tu však mám jsou "Orbitky". Tyto žvýkačky si kupuji pravidelně a modré jsou pro mě nejen skvělým osvěžením dechu, ale zároveň mi občas pomáhají proti unávě. Menší balení nosím i v kabelce, ale v autě mám celou pixlu a nedávno jsem si na benzince koupila vychytané balení se stojánkem. Tudíž už za jízdy neštrachám a nehledám, kde že ta pixla je a složitě ji neotvírám. Teď ji mám umístěnu vedle volantu v pevném držáčku a otevírání včetně "lovu" žvýkačky je mnohem jednodušší a bezpečnější. Tato vychytávka mě hodně baví!




....a vůně. I svému autu jsem dopřála "parfémek" ve formě takového kolíčku od Yankee Candle. Vůně si však pokaždé kupuji jiné. Tato je vanilková a vydrží něco přes dva týdny. V balení jsou celkem 4 ks za 169 Kč, tj. vůně na min. 8 týdnů. Nevím jak vy, ale já když otevřu dveře auta a sedám za volant, mám ráda, když to v prostoru hezky voní.



V palubovce mám ještě nezbytnosti jako antibakteriální gel, váleček na oblečení, kapesníčky, náhradní brýle. Pár čistících ubrousků na plast a pak už jen povinná autovýbava- vesta, žárovky atd. Ostatní věci jako lékárničku už vozím v kufru.

Jaké věci v autě máte vy? Bez čeho se neobejdete? Je to hudba, žvýkačky, bonbóny nebo něco jiného?
Až zaparkujete, napište mi!




2 komentáře:

  1. Anonymní8/15/2017

    Mame podobne veci. Elle jsem nesehnala, ale jinak flasku mam, zvejky, kapesnicky, blok a mam plysoveho medveda >]] Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane