2017/09/11

Book Blogger Merenda III. + Humbookfest


Nastalo září, školní rok a povinnosti. 
V podzimním duchu, nad šálkem kávy, se nesla i blogerská merenda.

Věřím, že podzim bude pestrobarevný nejen díky padajícímu listí, ale i obsahem knih, které během tohoto období vyjdou.


Za zmíňku stojí:

Kaziměsti. Debut Martina Bečana, který se nám osobně knihu na merendě představil. Jde o svérázný román spojující magický realismus, městskou fantasy a new weird. "Na světě jsou města nudná a šedivá, obyčejná, jako lidí v nich. A potom jsou města, ve kterých sněží papír..."



Má Lady Jane od C.Handové, B.Ashtonové a J. Meadowsové. Komický, fantaskní a (ne úplně) pravdivý příběh Lady Jane Greyové.

Magonie, originální a poetický román od M.D.Headleyové. Hrdinka Aya trpí záhadným onemocněním plic. Nemůže pořádně dýchat, muvit, žít. Když na obloze zahlédne lod´, všichni si myslí, že to je způsobily vedlejší účinky léků. Aza ví, že to nebyla halucinace. Než si to uvědomí, ztratí se z našeho světa a objeví se v Magonii.

V říjnu vychází Fantastická zvířata a kde je najít-ilustrované vydání. Kniha z bradavické školní knihovny!

Já osobně se těším na Lososa v kaluži od Markéty Lukáškové. Jde o vtipný až cynický příběh, jež vypráví hlavní hrdinka Bára a její babička. Střet generací a odlišné pohledy na svět. Vychází na konci listopadu!

Kdo sleduje lifestyle blogy, nemine knihu Šlehačková oblaka od T.Salte. Vyprávění životního příběhu české holky, která žila v Norsku, zažila odloučení od rodiny a začala psát blog.

Jo nesbo! Tedy jeho další kniha, která se objeví v prosinci a skvěle do tohoto měsíce zapadá. Zachrání doktor Proktor Vánoce? Napětí i humor s vánoční tématikou.


Na závěr bych vás chtěla pozvat na HUMBOOKFEST. Je to nejvypečenější literární akce tohoto roku. Spousta knih, autoři, herní a chillout zóna, cashbox, instagraf, tetovací koutek i prodej knih. 
Lístky už jsou v prodeji a kdo koupí dříve, ten je má levněji, tak klikněte.  
Celá akce se koná 7.10.v MeetFactory Praha. Můžeš přijít na chvíli, ale nejlépe na celý den, protože to bude stát za to! Letos se chystám poprvé auž se moc těším nejen na workshopy, ale i autogramiády a to, že si koupím nějaké to čtivo.




  

1 komentář:

  1. Anonymní9/11/2017

    Na HUmbook bych se chtela podivat, teda pokud se mnou nasi pojedou.M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane