2017/09/17

Project "Čistá voda dětem"



Je sice neděle, ale pojďme pomoci světu!

Nedávno jsem byla na zajímavé tiskovce a zjistila jsem, že vlastně pomáhám, aniž to tuším. A věřte, je to fajn pocit, který zahřeje u srdíčka, že mým nákupem pomohu zajistit den pitné vody. Den, kterým někomu daruji plnou láhev pitné vody a nebo si dokonce uvaří kávu, kterou si mi v klidu dáváme i několikrát denně.


Víceméně jde o problémy "afrického" světa. Zemí, kde je nádherná příroda, kterou všichni obdivujeme, ale pitná voda, tekoucí z každého kohoutku, tu není běžná věc.  I z toho důvodů před více než deseti lety vznikl program Čistá voda dětem. Vědci z P&G vyvinuli speciální balíčky, které během necelé půl hodinky přemění vodu  použitelnou k pití. Díky podpoře partnerských organizací už v 85 zemích světa bylo poskytnuto 12 litrů miliard pitné vody! Krásné číslo, ale voda se "vypije" a co pak? Proto mě osobně potěšilo, že i já, běžný člověk mohu tento projekt podpořit. Nemusím posílat žádné finanční prostředky, přispívat do kasiček, ale stačí jít na úplně běžný  "drogistický" nákup do Makra. Možná se ptáte proč jen Makro, ale P&G podporuje další projekty, tudíž věřím, že i nějakého dalšího budete součástí. Makro, patřící do skupiny Metro jež je celosvětový řetezec tedy v tomto projektu pomáhá a společně se zákazníky se snaží změnit situaci, že nezemře tisíc detí denně v důsledku kontaminované vody.

Každý, kdo nakupuje v Makru a zakoupí do 17.října některý z produktů značky P&G (např. plenky Pampers, vlasová péče Head&Shoulders, Pantete, produkty pro muže Old Spice, Gillette nebo prací značky Ariel, Lenor, Jar..atd.) přispěje!

Ambasadorkou projektu je herečka Andrea Růžičková, která oosbně v Africe byla a viděla reálnou situaci. I proto se rozhodla tento projekt podpořit.





     

a kousek od tiskovky si vody užívaly labutě...





2 komentáře:

  1. Mně to tedy spíš připomíná jako takové vykoupení, které člověku ulehčí na svědomí, ale ve výsledku to nijak zvlášť nepomůže.

    Jako jo, tenhle konkrétní projekt možná pomáhá a určitě to lidé v Africe ocení. Jenže problém je v tom, že to neřeší příčinu. Největší problém je, že my tady v Evropě a Americe se hrozně roztahujeme, produkujeme nesmyslné množství odpadu (viz jednorázové pleny, vložky, tampony, všechny ty plasty, do kterých se vše balí, chemická zátěž většiny drogistických produktů - na spoustu věcí by nám stačil obyčejný ocet, ale my tam stejně radši nalejeme savo)...

    Je to dobrý marketingový tah - kupujte víc a my budeme pomáhat. Nikdo už ale nezmíní dopady, které jejich podnikání má.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane