2017/11/05

Krolewski and Cheese Spread


Krásný listopadový víkend.

Přišla k vám nečekaná návštěva a vy přemýšlíte co jim kromě kávy nabídnout? 
Mám pro vás pár tipů. Hlavní roli hraje sýr, ideálně ten "královský" Krolewski. Kupujete jej? Já ano!  A tak v mé lednici je vždy a někdy je tam úplně opuštěn. Miluju jeho chuť i ty "myší" díry a proto jsem byla ráda, že jsem byla pozvána na akci, kde byl i Krolewski a já načerpala inspiraci na pár pokrmů a dozvěděla se i něco o historii jeho rodu.


Příběh:
V 15. století na dvoře J. z Poděbrad byl mladý a šikovný kuchař, František,  povýšen do šlechtického stavu pro svůj lahodný sýr a překvapivě za to mohla ta díra v sýru.  Vzniká rod Krolewski. 
František má 4 děti. Dceru Barboru, syny- Jiříka, Richarda a Filipa. Všichni pokračují v "sýrové" tradici a každý z nich je spojen s jedním produktem. 
V současné době si můžete vybrat ten klasický, tj. originální se 45% tuku, verzi light se 17% či zvolit variantu uzenou nebo novinku L´Casei. Já nejraději origoš.


A těď jedna rychlovka aneb pomazánka, kterou můžete dochutit i dalšími ingrediencemi, které zrovna najdete v lednici.

300 g uzeného sýre Krolewski
250 g plnotučného tvarohu
majonéza
sůl
pepř
jarní cibulka

Nastrouhaný sýr smícháme s tvarohem a majonézou a přidáme další ingredience. Promícháme necháme půl hodinky uležet v lednici.  Pomazánku namažeme na chleba, veku nebo je výborná i ke kouskům pečené dýně. Můžete ji dozdobit paprikou,  petrželkou....


Další tipem jsou klasické tyčinky z listového těsta. Stačí se posypat sýrem a na plech dát ve tvaru vrtulky. Můžete přidat i různá semínka, mořskou sůl atd.


Nebo si dáte masové kuličky s dýňovým ragú? Tento recept najdete v online magazínu Žena-in, který má novou verzi. Už jste se tam byli podívat?

Dobrou chuť.








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane