2017/12/15

Veverčin likér s Nutellou



Připravte si skleničky!

Tento likér vznikl úplně náhodou kvůli veverce. Ano, té zátce s veverkou, která se mi moc líbila, tudíž jsem si ji "nutně" potřebovala koupit. A teď co s ní, že? Hodila by se na nějakou lahvinku. Jenže málokdo ví, že já nepiji alkohol! Víno a pivo vůbec! Samozřejmě, když někde jsem, decentně si cucnu a to jen na hodně významných událostech, ale jinak ne. O to horší to je, když vám někdo dá láhev vína jako dárek. Jeden čas jsem doma měla docela velkou sbírku. 

Ale teď k veverce. Protože mám ráda likéry typu Baileys, rozhodla jsem se připravit likér, speciálně pro ni. Veverčin likér!
Volám tedy mamce o  recept na její domácí likérek a mírně si jej upravím, protože jsem dostala Nutellu a chtěla bych ji zakomponovat do nápoje.



Veverčin likér

Ingredience:
  • sklenice mléka
  • sladké kondenzované mléko / Salko
  • 0,5 l rumu (dle konzistence celého nápoje)
  • puding
  • cukr
  • Nutella


Jako první si uvaříme puding. Použila jsem vanilkový, ale můžete zvolit mandlový či čokoládový. Puding uvařte hustší! Jelikož budeme přidávat Salko a Nutellu, nemusí být puding úplně sladký. Stačí čajová lžička cukru.
Když je puding hotový, nechte jej chvíli vychladnout. Mezitím si připravíme vodní lázeň pro Nutellu. Do mističky jsem dala asi tři lžíce a nechala rozehřát. 
Tekutou Nutellu dáme do mixéru společně s pudingem, nalijeme celou plechovku kondenzovaného mléka a dochutíme rumem. Vše rozmixujete. Pokud je likér hustší, přidejte více rumu.
Nezapomeňte, že chutě se propojí až po pár hodinách, nechte tedy uležet.

Nakonec likérek nalijeme do lahviček. Můžete použít různé velikosti a dozdobit je např. keramickým PFkem ve tvaru prasátka, stuhou nebo veverkou. Domácí likér je i hezkým dárkem.


Na zdraví.













Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane