2018/02/04

Pojďte si dát kafíčko...


Krásnou neděli. Zvu vás na kafíčko!

Víte, že Nespresso miluji! V buticích této značky jsem utratila majlant...Ehmm, tuším, že čtyři kávovary, musela jsem prostě vybavit rodinu, ať na návštěvách piji dobrý kafe. O zásobách kapslí ani nemluvím. Piji 5 káv denně. Bez mléka, bez cukru! Tak jednou za dva měsíce si dám cappucino. Docela slušná spotřeba, že? Kafe mě nabíjí skvělou náladou a je to prostě příjemnej pocit, jako pro někoho čtvereček čokolády.



Nespresso mě baví! Má tolik druhů kapslí a není to zkrátka nuda. Chuť se neomrzí a hlavně několikrát ročně uvádí na trh limitky. Nyní je to Robusta Uganda a Arabica Ethiopia Harrar

S několika dalšími blogerkami jsem byla pozvána do Nespressa Experience Centra v Pařížské na "hodinku" s kávovou guru, Míšou Illíkovou, která je tou nejlepší "Nespressačkou". Moc si tohoto pozvání vážím! V tomto kávovém ráji je nádherně! Ty prostory a atmosféra! Dokázala bych tam být celý den. Míšu jsem již potkala na MasterClass v CČM a už tehdy mě její vyprávění o kávě nadchlo. Je nádherné, když někdo skvěle dělá svou práci a nadšení a poselství šíří dál. Míša totiž umí nejen skvěle připravit Nespresso kafíčko, ale umí ke každé kávě říct příběh a také zná dokonalé recepty na kávové drinky. Nezklamala ani tentokrát!

Jak chutnají limitky?

Robusta Uganda je jemná, intenzivní  a najdete v ní bohaté kakaové tóny. Příběh této kávy si přečtěte zde. Oproti tomu Arabica Ethiopia Harrar se nese v duchu zralého ovoce, čerstvých květin a sladových cereálií. Má minimální hořkost. 


Mě chutnají obě varianty. Každá je jiná. Někdy mám chuť na šálek, který mě zavede do Ugandy a někdy naopak uvítám výlet do Ethiopie. Jaká země si získá vás?









Recepty na banánové cappucino se sezamem a grapefruitovo-tymiánový koktejl



Dobrou chuť a dejte mi vědět, jak vám chutnalo.

4 komentáře:

  1. Kávu miluji, ale snažím se to s ní nepřehánět. Mimochodem, Jane, máš moc krásné vlásky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) Peggie, moc děkuji, měním a hledám svoji barvu, v které mi bude fajn, ale ještě to není úplně ono.

      Vymazat
  2. Anonymní2/05/2018

    Jani, kdo jiný než ty kávová královna by tam měl být. Moc ti to sluší! Zuzka

    OdpovědětVymazat
  3. ja moc kávu nepijem a keď už, tak skôr tie rôzne ochutené sladké hlúposti, ktoré s kávou asi nemajú veľa spoločného :P

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane