2018/03/25

Což tahkle dát si....oběd nebo večeři



Milí čtenáři, jak se vám daří "refresh" plán? Nezapomeňte, že soutěž pomalu končí.

Ukázala jsem vám pár svých tipů na snídaně a také jak jsem "uklidila" pracovní koutek. No a dnes si spolu dáme "velké" jídlo. V podstatě je to to, co jím k obědu či věčeři
Jsou to moje rychlovky, protože při dvouch pracích nestíhám vyvářet a hlavně trávím dost času ve fitku nebo venku se psem. Někdy se divím, kolik toho zvládám, ale neumím sedět u TV a nedělat nic.

Co se týká jídla, jím pětkrát až šeskrát denně. Neplatí pro mě, že se nemá jíst po páté hodině! Když na to přijde, jím i v devět večer. Každé tělo je totiž indiviální a každý z vás má jiné preference a potřeby.

Momentálně to mám nastaveno tak, že některý den mám minimum sacharidů a někdy naopak až moc. Osobně dodržuji několik zásad. Večer nejím, pro mě težší jídla, jako jsou těstoviny a nedávám si přílohy. Naopak si je dopřeji k obědu.

Mám ráda maso a tak se v mém jídelníčku objevuje většinou kuřecí nebo hovězí. Stačí mi jen tak opečené na grilovací pánvi nebo v troubě. Přílohou jsou pak vhodné brambory, rýže a samozřejmě zelenina. Občas si kupuji v Lidlu bramborové pusinky (viz foto níže). Vypadají  a chutnají skvěle.

Často využívám i "arašídová másla" a to nejen jako pomazánku, ale i na maso. Těsně před tím, než vyndám maso z trouby nebo pánvičky, dám na něj trošku tohoto krému a nechám "roztát". Je to pár vteřin a krém vytvoří příjemnou krustu.



Výbornou přílohou jsou "sladké" batáty. Miluju je upečené v troubě. Dají se jíst i jako hlavní jídlo s další pečenou zeleninou a pokud navrh nastrouháte kombinaci sýrů, je to paráda!


Mezi mé obíbence patří polévky. Někdy je mám jako hlavní jídlo s lehce opečenou tortillou, na kterou lze rozpéct i sýr.  Do krémových polévek, konkrétně dýňové,  přidávám i semínka. Tato jsou od značky EnerBio z Rossmannu. Jde o hnědý len, jež chutná také na plátku chleba s lučinou.


Luštěniny! Odjakživa patří na můj stůl. Ať už je to čočka, fazole, hrášek  a nebo v poslední době oblíbený Bulgur & Quinoa. Kupuji tento od Menu Gold. Jejich produkty znám dobře a jsou hlavně dostupné v našem malém marketu.
Příprava bulguru je velmi rychlá! Přidávám do něj ještě pečený mix zeleniny, případně dochutím dalším kořením.


Od Menu Gold Menu mám oblíbené fazole!


Saláty na všechny způsoby! Favoritem je tuňákový! Nepohrdnu ani kuřecím, ale stačí mi doslova i plná miska zeleniny. Pokud je to oběd, doplňuji přílohou.


Co k obědu či večeři máte radi vy?


2 komentáře:

  1. Viki, moc děkuji. Já si stále říkám, že by to mohlo ýt ještě barevnější a pestřejší,ale jedu podle svého jídelníčku.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane