2018/03/15

Pracovní koutek blogerky a headhunterky


Březen je pro mě znamením energie a celkového "úklidu" nejen těla, ale i domova. Příroda se probouzí a sluneční paprsky nás začínají šimrat do tváře. Ideální čas na změny!


Než se dostanu  k vymalování bytu, protože do toho se mi vážně nechce, rozhodla jsem se udělat "menší" refresh místa, kde trávím více než deset hodin času denně. Tím je pracovní koutek! Nemám ráda stereotyp a  byt´ jsem udělala jen menší změnu, hned se mi o něco lépe pracuje. Ale hlavně jsem přebrala všechny ty "kancelářské" nezbytnosti, letáčky, post-ity i popsané bloky.
To jak to u mě vypadalo, víte z minulého roku.

Stůl, na kterém je plno věcí, neboť je během dne potřebuji. Nečekejte tedy "nastylovaný" prostor blogerky, ale pracující ženy! 8 až 9 hodin "full time", mám totiž víceméně home office. A těch dalších xxx hodin věnuji blogu nebo psaní "contentu" pro klienty. Plánování, úprava fotek a spousta vypitých šálků oblíbeného Nespressa.



"Vyklidila" jsem celý stůl a naplnila odpadkový pytel! Někdy zkrátka do šuplíku dáte, v ten moment, "důležitou" věc, ale po pár týdnech či měsících zjistíte, že ji úplně nepotřebujete.
Čistka jak má být!

Schválně, kolikpak starých založených lístečků  s poznámkami najdete? Zkuste si udělejte pořádek!

Čeho jsem se na stole nevzdala je "holčičího růžek" ! Diáře, krém na ruce, balzám na rty, vůně i tácek na šperk. Zapálená svíčka od rána do večera ke mě patří, stejně jako to káva.




Klip na vzkazy, v kterém mám většinou "vstupenky" a nebo tento lísteček od mé kolegyně Aliny. "Be always like a butterfly- Pretty to see, hard to catch ". Takovéto vzkazy miluju a zpříjemňují mi den. 
Brýle, mobil a Mentosky ,mám na stole položené vždy.




Nastala ovšem otázka kam dát časopisy, ke kterým se vracím a ještě nenastal čas je dát do sběru. Mám i dost katalogů a brožur od klientů, jež potřebuji k práci a nechci je mít vystavené na stole, neboť v nich nelistuji  denně.

Původně jsem zamýšlela, že si dám vedle stolu nějaké hezké papírové krabice, ale mám hafana, který je v pubertě, tudíž papír by byl ideální ke "kousání".  V ten správný čas na mě na internetu vykoukla novinka modulárního systému od Leitz, který se dá využít nejen do "kancelářského" prostředí, ale i jako úložný systém do koupelny a  kuchyně. Vzhledem k tomu, že tuto značku používám už delší dobu a znám ji od nůžek, sešívaček, bloků až po bluetooth reproduktor, který mi už nějaký ten pátek slouží hlavně na telekonference, rozhodla jsem se zkusit i plastové boxy.
Na výběr bylo několik variant včetně organizérů např. na psací potřeby. Zvolila jsem kombinaci s růžovým prvkem. Každopádně na výběr jsou 4 varianty.



Na tomto řešení se mi líbí, že je praktické, flexibilní a dokonce omyvatelné. Všechny produkty jsou z pevného materiálu. Boxy můžete libovolně poskládat na sebe a nehrozí prolomení víka, jako je tomu u většiny úložných krabic. Prakticky jdou použít do dětského pokoje na hračky, kreslící potřeby, v kanceláři na "papíry" a v koupelně na uskladnění třeba čistících prostředků. Pokud jste kutilové a máte rádi pořádek, proč je nedat  do regálu v garáži, dílně či ateliéru a nenalepit si na box štítek, cože tam máte ukryto?

Zvolila jsem správně! Velké boxy v sobě uschovají hodně věcí a malé se hodí např. na kabely  a nabíječky.

Jak řešíte skladování věcí vy? A jak se vám u vašeho stolu doma či v kanceláři pracuje? Chystáte nějakou změnu? Pokud ano, nezapoměňte na soutěž






2 komentáře:

  1. Anonymní3/15/2018

    Jani, moc hezke. Ty jsi ta co drzi disciplinu, ja bych to doma nedala.Jita

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jitko, když musíš a potřebuješ výsledky, jde to. Bohužel mám to do práce 90km a 3h denně na cestě ...bus, mhd...to opravdu nelze denně,tudiž si HO moc vážím.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane