2018/04/08

Jídlo mezi jídly


Jelikož už v rámci mého zdravého životního stylu víte, co snídám, obědvám a večeřím. Je na čase se podívat na jídlo mezi hlavními jídly. Svačiny, svačinky, prostě něco "menšího", co jím dopoledne a odpoledne.

"Kávový rituál". Kafe miluji, černé, bez mléka a bez cukru. Vždy si ho dokáži vychutnat. Je to skvělý nakopávač nejen ráno, ale i před cvičením.


Ovoce! Je nádherně barevné a doslova jej jíte očima. Pozor však na jeho obsah cukrů!!! Jím jej ideálně  v první půlce dne, tj. dopoledne. Výborné je nekrájené na kousky a zamíchané v bílém jogurtu či tvarohu. 



Zelený nápoj, Blendea, alias "brčálovník". Piji ji dopoledne. Nějak nejsem schopna ji vypít ihned po ránu i když ideální účinek je právě nalačno. Blendea obsahuje "zelené" superpotraviny. Detoxikuje organismus, zlepšuje trávení, posiluje imunitu, zabraňují překyselení a omezuje pocit únavy. Na barvu i chuť si časem zvyknete! Je vhodná také pro vegany.


"Tyčinky". Tohle je něco co mám v kabelce, když vím, že si svačinu nedokážu zajistit nebo jsem na cestě, prostě někde, kde netuším, zda tam je obchod. Zkrátka záchrana do nepohody. Opět si dávám pozor na složení. Např. "proteinovka" od Nutrendu dokáže nahradit hlavní jídlo.



Chutnou odpolední sváčou je i "zdravější"  chleba ( celozrnný, žitný, Racio)se šunkou a Lučinou. 


Krásně křupavé jsou chlebové mini tyčinky bez lepku. Já je mám nejraději s Lučinou, cottage nebo tvarohem a čerstvou pažitkou.




Smothie mám ráda. Kreativním kombinacím se meze nekladou a tak máte možnost vyzkoušet různé kombinace. Mě baví banán s listovým špenátem, dá se tam přidat i ta Blendea. Ti, kteří sporutjí, přimíchávají protein.


Zeleniny není nikdy dost! Má minimum kalorií.


Na jaře jedou všichni v detoxu....já nejsem sice jeho zastánkyní v tom drastickém slova smyslu, ale
tato intenzivní detoxikační kúra s unikátním bylinným složením devíti pečlivě vybraných bylin obohacených o galaktooligosacharidy od Wallmarku je příjemná. Cítíte se po ní dobře! 


Oříšky mám skoro denně. Odpoledne ještě s "Alprem".



Co svačíte vy?

4 komentáře:

  1. Skvělé tipy, já si ráda jako svačinu dopřávám ovoce nebo jogurt :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek. Hodně mě zaujal ten zelený nápoj, mrknu se po něm, více si o něm zjistím a popřemýšlím o koupi :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej a uvidíš. Je fakt,že se po něm fajn,ten rozdíl je vidět během 4dní. Ale stále ho nejsem schopná vypít ráno :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane