2018/06/19

Malej, ale šikovnej aneb testuji


Testovací článek aneb mám půjčený vysavač, kterej je malej, ale fakt šikovnej!



Jelikož mám psa, předpokládá se, že vysávám denně. Vysavač však nevlastním! Bydlím v mini bytě a donedávna jsem měla tyčový vysavač, který stál u skříně a mě nebavilo se na něj stále dívat. On to možná vytušil a raději se rozbil. Nový jsem si nekupovala, hlavně z důvodu místa. To však neznamená, že neuklízím. Zametám a vytírám!

Když mi přišel na testování žluťásek  Kärcher VC 5, hned mě nadchnul velikostí! Na druhou stranu jsem si poprvé říkala, že je to miník, asi jen na vysávání drobků v kuchyni, než jsem jej detailněji prozkoumala. Přestože jde o příruční model, má teleskopickou tyč a ta z něj během pár vteřin udělá obra! I když jste vysocí a k většině vysavačům se ohýbáte a je to dost nepohodlné, s "vécéčkem pět" se to nestane. Pohodlně si nastavíte velikost, aby vás luxování bavilo a nebolela vás záda.

Rozhodně to není jen "sběrač" drobků!!! Poradí si se všemi typy tvrdých podlah i koberci. U mě  zvládl dlažbu, lino i koberečky a dokonce se podíval i do psího pelíšku. 
Je výhradně určen na vysávání suchých nečistot!

Pojďme jej okouknout a prozkoumat.

Ve "složeném" stavu vypadá nenápadně. Dá se uložit do malých prostor. Ovšem kdo z vás má doma malého pomocníka, který vám s úklidem pomáhá, bude pro něj tato velikost ideální.


Nám dospělákům práci usnadní teleskopická tyč, kterou si přizpůsobíte individuálně, takže žádný stupeň jedna, dva....


1, 2, 3 a 4 je naopak volba sacího výkonu a to jednoduhým posunem tlačítka, který je hned nad "startem".



Skvěle se drží a váží něco málo přes tři kila. Akční rádius je 8,5 m, což kvituji, protože  s mým předešlým "luxem", jsem třikrát během vysávání musela vypnout a zapnout a hledat dostupnou zásuvku. S  Kärcher VC 5 nastartuji a tu svou jednu místnost projedu bez sebemenších překážek. 




Flexibilní kloub u hlavice mě bavil! Zvládl zatáčky i rohové oblasti. 



...s tímto "kartáčem" vyčistíte čalounění. Dají se dokoupit i další např. na matrace.


VC 5 je bezsáčkový. Odpadají tedy nákupy a shánění sáčků a hlídání jejich plnosti. Inovační filtrační systém je jednoduchý. Jen vyjmete filtr a vysypete.



...někdy se nestačíte divit. Podívejte se na obsah "bříška" po deseti dnech testování. Kromě toho, že žluťásek sežral pár Bibiho granulí, to vypadá,  že mu snad i vysál kožíšek.
Našel opravdu vše a řekla bych,  že to zvládl bravurně!


Pro koho je tento vysavač vhodný? Pro všechny, kteří mají malé byty nebo řeší problém s uskladňěním úklidových pomocníků. Pro ty, kteří třeba tak často neuklízí a nechtějí si pořizovat "velikána". Díky kompaktnosti a lehkosti tento model uvítají i starší lidé, kteří nemají tolik síly. VC 5 se hodí nejen do domů a bytů, ale i kanceláří.

Nechcete se "tahat" se šňůrou po bytě? Zvolte bezkabelový model Kärcher VC 5 Cordless.

Mimochodem a jak často luxujete?

Cena vysavače je: 4490




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane