2018/07/27

Kosmetické úlovky- červenec 2018


Prázdniny se přehupují do své druhé poloviny. Někdo již má po dovolené, někdo se teprve chystá. Pro nás pracující je to normální měsíc a posledních pár dní pěknej pařák. Když nemáte volno,  dá to námahu se přemlouvat do nějaké činnosti, zvláště, když pak večer, na facebooku sledujete posty kamarádů, kteří jsou na pláži, pijí drinky. zdolávají vlny a mají přenádherné fotky se západem slunce.

V tomto parnu piji hodně vody a minimalizuji kosmetiku, kromě antiperspirantů, těch mám spotřebu na maximum.
Moje úlovky července? Pár zástupců tu je!


Doslova před pár dny jsem začala používat fluid od Avène. Je to lehounký tónovací fluid, který chrání před sluníčkem. Nanší se na tvář i krk. Má vysokou ochranu, SPF 50+. Optimální!
Mě se, bohužel, před 2 lety vytvořila, díky mé lenosti si mazat obličej, sluneční skvrna, které se nemohu zbavit a o to víc nyní jedu ve sluneční péči. Fluid navíc nemastí, obsahuje termální vodu a prostě chrání. Nicméně pokud jste na sluníčku celý den, musí se nanést vícekrát, stejně tak, pokud se potápíte, musíte jej nanést znovu. Jo a fluid má nádech svěží vůně. Cena je kolem 400 Kč (50 ml). Seženete na eshopech a samozřejmě v lékarnách! Chválím!



Sprcháče miluju a pokaždé mám jiný. Byla jsem zvědavá na novinku od Dove s micely. Konzistence je super, to je u této značky jasná věc. Balení se neliší od předchozích. Anti-stress gel je primárně určen pokožce, která je vystavena stresorům v podobě znečištěného ovzduší. Přestože jde o kombinaci santalového dřeva a jasmínu, který mám ráda, je na mě gel až moc sladce voňavý. Možná je to tím, že je vedro a upřednostňuji více fresh vůně. V zimě tomu zkrátka může být jinak. Ovšem sprchový gel pro citlivou pokožku, ten voní božsky! Naprosto dokonalá vůně čistoty jež obsahuje heřmánek. Krémové složení bez obsahu mýdla a barviv.  Cena gelů se pohybuje v průměru kolem 80 Kč (250 ml). Seženete je v drogeriích, super i hypermarketech.



Miláčkem měsíce se stalo tekuté mýdlo. Má cenu za design a vůni. Bohužel složení na něm není, ale je naprosto dokonale kokosový! No a ten obal? Moc se mi líbí! Mýdlo jsem koupila u Vietnamců a měli i další kousky např. s višní...cena 29 Kč.


Už víte, žě tělové oleje u mě prostě jedou. Psala jsem to už několikrát, že se mažu po sprše ve fitku i doma.  Tento multifunkční olej Baobab The magic tree mám poprvé. Jeho konzistence je přesně tak akorát! Pokud otočíte lahvičku a budete si chtít nanést olej do dlaně, nemusíte se bát, že se na vás vylije celý obsah. Hezky kape a poté jej dobře rozetřete. Kdo má suchou pleť, ocitne se v ráji. Nicméně v létě doporučuji všem! Ať už máte pokožku vysušenou od moře nebo z bazénu, zkuste si večer udělat rituál a pečovat o sebe. Olej navíc chrání před teplotními rozdíly i zarudnutím. A použít jej můžete i do vlasů. Aktuální cena např. na Elninu je 281 Kč (100 ml).



Kdo v létě nepoužívá antiperspirant je sebevrah. Potí se totiž každej! Já osobně nosím v kabelce vždy malé varianty, které jsou někdy přibaleny k časopisům nebo se konenčně dají koupit třeba v Lidlu, DMku či Rossmannu. Niveu Black&White mám z nějakého časáku. Moje záchrana na cesty! Je fresh a navíc nedělá bílé fleky!


Užívejte léto a jestli máte nějaký tip proti pocení, sem s ním.


8 komentářů:

  1. kto v lete nepoužíva antiperspirant je v prvom rade vrah :D ubližuje druhým ľuďom

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lepe bych to nerekla :), ale bohuzel jsou taci, kteri se fakt nevoni.

      Vymazat
  2. Sprchové gely Dove mám moc ráda :) krásně voní a jsou lehoučké
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ano,jsou to oblibenci a je fajn, ze maji stale novinky.

      Vymazat
  3. Když jsme četla o tom tekutém mýdlem, že jsi ho koupila u Vietnamců, tak jsme byla fakt překvapená :) vypadá skvěle a ještě když voní po kokosu, škoda ale že nevíš složení, to si myslím, že je dost zásadní chyba, když není na obalu uvedené.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Jo to mýdlo si zamiloval každý. Mamka má višeň a ta voní doslova božsky. Je možné, že složení bylo na lístečku, který byl na pumpičce mýdla, ale já ho hned vyhodila..., ale jelikož se chystám, že si koupím jinou variantu, tak to zjistím :)

      Vymazat
  4. V létě se hodně potím, takže antiperspirant je u mě na denním pořádku, nejvíc jsem si v poslední době oblíbila kuličkový od Nivei. A od Nivei jsem si taktéž v poslední době hooodně oblíbila sprcháče. Od Dove toho nemám moc vyzkoušeného, ani nevím, proč tuhle značku přehlížím.
    Jinak na dovolenou se letos nikde nechystám, protože za tři týdny odjíždím pracovně na rok do zahraničí, tak se připravuji na cestu :) Plánuji dovolenou v prosinci, tak snad to vyjde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peggie, moc držím palce na tvou zahraniční cesstu a budu se těšit, že o tom napíšeš! Dove vyzkoušej, má toho hodně co nabídnout!

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane