2018/07/30

Ledové drinky z horkých bobů


Přijde vám chuť čokolády neodolatelná a milujete její vrchovatý horký šálek a zachumlání se do deky během zimního období? Horká čokoláda v létě je dost hříšný nápad, neboť ani večery zatím nejsou chladné, takže není důvod se zahřát. Naopak, raději sáhneme po něčem osvěžujícím a lehčím.


Domácí limonáda, voda s ledem či ice coffee. Je to tak? To všechno známe. Zkoušeli jste, ale variantu čoko nápoje v ledovém podání? Já,  díky Blogerkám, vyzkoušela Horké boby! Poprvé a hned jsem se do té chuti zamilovala. Základem je 82% kakaových bobů, pocházejících z Columbie a z Madagaskaru. Jejich drcením pak vzniká čokoláda. Díky obsahu kakaového prášku a třtinového cukru už není třeba ani doslazovat. Proto jsem do nápojů nepřidávala cukr, protože další ingredience už byly taktéž sladké. Osobně nejsem na "přeplácané" drinky a tuny šlehačky a proto jsem pro vás připravila jednoduché a hezké drinky, které si dáte s kamarády a můžete poté i něco "zakousnout".


DRINK č. 1- BOB LEDOBOREC

Dle návodu uvaříme Horké Boby s polotučným mlékem. Na 100 ml mléka použijte cca 17 gramů směsi. Za stálého míchání přivedeme k varu. Nápoj jsem nedělala úplně hustý, ale spíše do krémové konzistence. Pak stačí přidat nanuk ( např. Ledňáčka), trošku šlehačky a ovoce na ozdobu. Kdo rád ještě sladší variantu, zakápne medem. 
Jak tento nápoj kozumovat?
Ledňáčka můžete v nápoji namáčet a vychutnávat po málých soustech nebo jej nechat úplně rozpustit. Počítejte, že když se nanuk rozpustí celý, nápoj bude opět o něco sladší.  I malá porce šlehačky a několi kousků ovoce bude dokonalým spojením chuťí.







DRINK č.2: BOB ELEGÁN

Glanc sklenička, led,  "Bob" a šupinky kokosu (prodává Rossmann), jedině tak vznikne elegantní osvěžující drink, který si vychutnáte na s přáteli na terase. 
Uvařte horké boby opět dle návodu. Nechte vychladnout, ale ne úplně! Připravte si skleničku, do které dáte kostky ledu a zalijte boby. Posypte kokosovými lupínky. Jak led bude tát, promíchávejte drink brčkem. 







Proč si dopřát kakaové boby? 
Patří mezi superpotraviny a jsou zdrojem přirozených antioxidantů a obsahují řadu důležitých vitamínů a minerálů. 
Podporují imunitní systém, detoxikují organismus a jejich konzumace vyvolává pocit štěstí.

Jaký drink si dáte?

                                                                                                                                             #HorkeBoby

8 komentářů:

  1. Poradila sis Jane s výzvou hezky :-) akorát ten první nápoj musí být dle mého nesmírně sladký, když si do něj namáčíš ještě sladký ledňák, který má polevu z čokolády. Možná bych volila nanuk bez sladké polevy :-) ale to je nejspíše na každém, jak kdo rád sladké.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že to úplně mega sladké není pokud to namáčíš :) navíc právě tento nanuk nemá velkou vrstvu čokolády, horší by to bylo třeba s Magnumem.

      Vymazat
  2. Moc se ti to povedlo! Rozhodně jsi splnila výzvu moc hezky a já mám aspoň tip jak boby dál využít :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, moc děkuji a příjemné osvěžení!

      Vymazat
  3. Anonymní7/31/2018

    Konečně někdo,kdo nad přípravou přemýšlel a nenarval do toho tunu ovoce a šlěhačky jako ostatní. Máš to nejhezčí Jani a moc krásné!k.

    OdpovědětVymazat
  4. Pri tvojich drinkoch sa mi zbiehajú sliny! :D A ja by som si dala asi Boba Elegána :D
    www.DanyCuks.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dany, děkuji. Doufám, že zvládáš ta vedra.

      Vymazat
  5. Anonymní8/01/2018

    Ahoj Jane, nemám slov, to je geniální a nádherné! Moc se ti ta výzva povedla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane