2018/07/24

Sladké a zamilové léto + soutěž


Vždy když přichází léto, plánuji si, jak budu číst. Nejraději mám nenáročné čtení. Nechci se totiž v době "bezstarostnosti" pouštět do hororů a řešit detektivní zápletky. Ony někdy stačí ty zamilované příběhy, které nemají na růžích ustláno.
Albatros mě na prázdniny vybavil "Srdcovkami". Což je čtení pro skvělou náladu a hlavně pro ženy! Zdánlivě podobné příběhy žen a přesto jsou úplně jiné. Knížky, kterým říkám oddychovky, někdy k zamyšlení a vlastně i příběhy, které se mohou stát i nám. Žádné nesmyslné slaďárny, ale pohodové, láskové, zamilované letní čtení. Čtivo na dovču, do kabelky, na pláž.


Ráda čtu knížky u šálku kávy nebo něčeho dobrého. No a díky slunečnému počasí jsem tohle letní období spojila s mlsáním zmrzliny. Ovšem tak trošku jiné. Dr. Oetker totiž na trh uvedl novinku a to zmrzlinu v "prášku". Přidáte do ní jen mléko, vyšleháte, dáte zmrazit a je hotovo. Pak už si ji naservírujete podle libosti s ovocem, oříšky, medem či sušenkami.
Vybrat si můžete vanilkovou nebo čokoládovou, která v sobé ukrývá malé kousky čokolády.
Osobně si domů "vaničky" zmrzliny moc nekupuji. Mám malý mrazák a když koupím velké balení, jednak mi to zabírá místo a pokud na ní zapomenu a mlsám jednou za čas, není už moc dobrá.
Zmrzka Dr. Oetker mě překvapila nejvíce chutí! Přestože se jedná o směs v prášku, vůbec nechutná uměla! Ba naopak, je skvělá! Přípravu zvládne každý a ještě si ji dáte zamrazit do dózy jaké chcete. Dle návodu se připravuje z plnotučného mléka, ale já kupuji polotučné a také to šlo! Do zmrzky si můžete přimíchat další ingredience. Je  to na vás.
Teď už si jen vzít mističku a pustit se mlsání a čtení. Hmmmm, sladká, tak akorát, stejně jako tyhle knížky.


Zahrada nových začátků od Abbi Waxman. Jak už název napovídá, něco nového začne. Lilian byla šťastně vdaná. Ovšem její manžel zemřel při autonehodě a ona to chtěla vzdát. Ale přeci jen na světě nezůstala sama. Má dvě krásné dcerky a práci ilustrátorky, díky níž nachází útěchu. Několik let se Lilian trápí a snaží se s tím obrovským ublížením v životě vyrovnat. Práce ji otevírá nové možnosti a díky tomu navštěvuje zahradnický kurz. A tam ho potkává.....lektora, který v ní opět probouzí city. Nejen lásku, touhu, ale i výčitky, zda může milovat.
Romantické napětí a zda Lilian bude zase šťastná zjistíte na skoro 400 stranách srozumitelně psaného a čtivého textu.


Láska z deníku od Sarah Jio. V přihěhu hlavní roli opět hraje osamělá žena. Jeden z dalších klasických rozvodů a útěk na místo, kde by to mohlo přebolet. Kouzelný ostrov, kde Emily trávila dětství. Tušíte správně....., objeví se muž,  vlastně dva!  A také se objeví starý deník. Romantické tajemno, vzpomínky a rozhodnutí. Otevřete knihu a začněte se...


Něco jako láska od Tracy Brogan.  Nejlepší lék na zlomené srdce? Odjet a vypnout. Hlavní hrdinka Sadie je čertvě rozvedená a tak se rozhodne odjet na dovolenou k příbuzným. Rozhodně nechce začínat nový vztah, ale chce se plně věnovat svým dětem. A co myslíte, že se stane? Jasně, přijde romantické dobrodružství. Kdo ho chce zažít a přímo u jezera, přečtěte si tuto knihu.


Také máte rádi přes léto oddychovky?

SOUTĚŽ
Napište mi co v létě čtete ( sem pod článek), nebo co plánujete číst ( vybrat novou knížku můžete na webu, s bonusem)  a vyhrajte balení zmrzky ( vanilka i čoko),  ať jí ochutnáte!  Nezapomeňte připojit váš email, ať vás v případě výhry mohu kontaktovat. Soutěž končí 15.8.! Výherce uveřejním v tomto článku o den později a bude kontaktován emailem.

Vítězem se stává Andrea Špačková! Gratuluji.



Těším se na vaše čtecí tipy.


61 komentářů:

  1. Bohužel letos nic nehodlám číst, mám měsíční miminko a tak nemám čas :D leda tak začnu harryho pottera
    verasy@centrum.cz

    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  2. Nejraději v létě čtu klasiku a tou je pro mě Vejce a já, humorný příběh z farmy, u kterého se vždy od srdce zasměji. :) redeba@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní7/25/2018

      Ano, to jsem taky četla na chalupě před lety a moc mě to potěšilo :-)

      Vymazat
  3. Já už se konečně chystám dočíst knihu o úklidu, určitě jí znáš, jedná se o "Zázračný úklid". Na nočním stolku mi stojí už jak je rok dlouhý, rozečtená, navíc není moje, ale sestry a nemůžu se k jejímu dočtení dokopat! Ale tímto komentářem se zavazuji a letošní léto jí dočtu!! :)
    cumanelka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní7/25/2018

    Ahoj Jani, letos jsme letni vlnu naladila na casaky. A mam jich tu tunu. Beru tedy Elle, Marianne, Joy, prostě ty holčičí. milki@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní7/25/2018

    Dobrý den Jani,
    na dovolené v Řecku jsem začala číst od Patrika Hartla Okamžiky štěstí. A teď ji dočítám. Příští týden si vezmu na další svou dovolenou knihu Postel hospoda kostel od Zbigniewa Czendlika.

    Přeji Vám hezké léto. Gábina
    g.vinklatova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den Janinko,
    dostala jsem typ na skvělou knihu "Poslední aristokratka".Opravdu skvělé napsaná kniha,kde se pobaví asi úplně každý.Moc a moc doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Hodně čtu ženské romány, mám ráda Danielle Steelovou, vloni jsem si koupila na dovolenou Manželé odvedle, a bylo to skvělé... :-)
    radegastka13@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní7/26/2018

    Zdravím,
    Já jsem se letos zaměřil na marketing a na nějaké doporučené knížky, ktere jsem v knihkupectví našel,takže moje volba padla na knížku GoGo chalan z internetu (i na zdokonalení slovenskeho jazyka), na knihu Romeo, Julie a tma a na úžasnou knihu Malý princ, k zahození ani není dobrá kniha vychytávky ladi hrušky 👌(něco z knihy hodlám využít v praxi toto léto).

    OdpovědětVymazat
  10. Já právě čtu knížku Slavík, je to o dvou sestrách a odehrává se to ve Francii během druhé světové války, je to napínavé a moc čtivé nemůžu se od toho odtrhnout.

    OdpovědětVymazat
  11. Letos bohužel neztihnu nic přečíst,jelikož mám skoro roční dceru a když náhodou spinká,snažím se uklízet, vařit atd😉 snad příští léto bude klidnější 😂

    OdpovědětVymazat
  12. Čtu od Peroutky Komentáře ze Svobodné Evropy, co tam vysílali po roce 1951 a dále.

    OdpovědětVymazat
  13. Čtu vše, na co během roku nebyl tolik čas, což jsou většinou nahromaděné silnější knihy. Včera jsem zrovna dočetla Dívky beze jména - úžasná kniha! Teď mě čeká Madona z hor a pak to proložím nějakou detektivkou či thrillerem :)
    miuka12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní7/26/2018

    Čtu knihu Láska, vztahy a přátelství od Dona Miquela Ruize. Pro mě je osobní rozvoj tou nejlepší četbou, protože mi to vždy něco dá do života a je to velmi inspirativní. moc se mi líbí tato kniha, doporučuji. smidovaandrea92@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní7/26/2018

    Já se chystám na všechny díly Deníček moderního fotra.Tak snad to čtení přežiju ve zdraví �� lucyje.c@email.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Já už jsem přečetla hypnoporod- protože čekáme malý poklad a ted se chystám čístt Proč (a jak) psychosomatika funguje?nemoc začíná v hlavě?
    bartosova.kamila@email.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní7/26/2018

    Jsem na mateřské, ale popravdě nestíhám, večer padám na pusu. Na nočním stolku mi leží hromádka skvělých knih po kterých mlsně koukám. Nemůžu se dočkat až si přečtu Ženu v okně, 3 hodiny v Zoo, Hora mezi námi, či Šílené výčitky. Nejvíce se ale těším na Princip kontinua. Snad si ke knížkám najdu cestičku a čas... petra.bogarova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní7/27/2018

    Nejraději čtu napínavé knihy, kriminálky a dobrodružné, krásně se u toho vždycky odreaguju. email: olga.braunova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní7/27/2018

    já mam rozečtenou marie konde - ukliud :) ale moc rada bych nejakou detektivku, nejlepe z lekarskeho oboru :) hhranolkakatka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní7/27/2018

    Čtu ráda různé žánry, nyní jsem přečetla knihu z poštákovy brašny a na stolku mi leží romantika -
    všechny tvé polibky.
    blankahabova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní7/27/2018

    Nejraději čtu kriminálky, hlavně seveské,ale nyní mám rozečtené Inferno od Browna. Předevčírem jsem se vrátila z dovolené a během týdne jsem přečetla 3 knížky od Jo Nesba. bulabu3@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní7/28/2018

    Jsem knihomol, takže čtu vše, co mi přijde pod ruku :-D Přes den a večer jsou to dětské knížky, v noci konečně přichází řada na mě - čtu detektivky, romány, literaturu faktu...
    majdulacek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Nemám přes prázdniny moc času , hlídám vnoučata , ale na nočním stolku mám bezvadnou knížku - Co u nás kvete , takže před spaním louskám .

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní7/29/2018

    Čtu knížku Neviditelné ženy:-) lisza@email.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní7/29/2018

    Začala jsem číst knihu Jana Eirová.Četla sem ji asi před 20 lety.a vím že se mi moc líbyla.
    posoldovahelus@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Vždy mám rozečtených více knih - odborné i beletrii. Nyní je to Mýty druhé světové války a Chlapec v pruhovaném pyžamu.

    OdpovědětVymazat
  27. Teď zrovna čtu Impérium a je to dobrá kniha
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Čtu knihy všeho druhu, v poslední dobou mi dala hodně zabrat maturitní četba, jelikož jsem maturovala. Teď po maturitě čtu spíše romány a knihy, na které jsem přes rok neměla čas. :)
    klara.odehnalova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Mám připravené dvě knihy - první je Manželka mezi námi a druhá COP - na obě se moc těším. Už se nemůžu dočkat až se do nich na pláži začtu :-) sipeji@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Já momentálně čtu Temné Kouty od Gillian Flynnové super 👌 kniha 📖, četla bych pořád ale mám tady 🙋 i dětičky a když si najdu chvilku tak je to zázrak ;-) karlabaleja@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní7/31/2018

    Momentálně jsem dočetla knihu Červenka od Jo Nesba a chystám se na další díl Nemesis.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní7/31/2018

      ještě email: Lucie.Tlachova@seznam.cz

      Vymazat
  32. Anonymní7/31/2018

    Jelikož v září nastupuji na střední školu a máme nějakou povinnou četbu na maturity, pustila jsem se do čtení pověstí a ještě mám rozechvěním mou knihu Zůstaň semnou❤️ E-mail: Ajaspackova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. každý večer si přečtu kapitolu lépe se mi usíná

    OdpovědětVymazat
  34. čtu všechno,co mi přijde o ruku,momentálně krimi "Moskva"
    szotmat@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní7/31/2018

    Letos se chystáme na dovču do francouzské Bretaně. Marta Železná Davouze napsala o tomto kraji knihy Dům v Bretani a Loď v Bretani. Takže louskám. milka98@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Já čtu Tajný život stromů,je to velmi zajímavá a naučná kniha

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní8/01/2018

    V dovolenou čtu vždy detektivky. docvera@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  38. čtu knížku Pod Kopulí (Stephen King), je úžasná, doporučuji, miluji dovolenou, moře, čtení...

    OdpovědětVymazat
  39. Anonymní8/01/2018

    Moc nečtu,ale dostala jsem knížky o psech a o koních,tak se tím snad prokoušu.

    OdpovědětVymazat
  40. V létě ráda čtu odpočinkovou literaturu. Také cestopisy a detektivky např. od Agaty Christie.

    OdpovědětVymazat
  41. Anonymní8/01/2018

    e-mail lady.sindy@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  42. Já už čtu jen pohodové, odpočinkové knihy. Žádné krimi. Ted jsem se věnovala knihám ohledně autismu. Momentálně nečtu nic,máme hodně práce,večer padám do postele i bez knihy. paprika1000@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Ráda si přečtu jakýkoli žánr, když zaujme. O víkendu jsem dočetla Lži na pohovce, autor: Irvin Yalom a už mám od něj nachystanou k přečtení Když Nietzsche plakal. Tak už se na ni těším. Velice dobře se četly knihy od Mary Higgins Clark, které jsou i zfilmované. To mě baví posuzovat, co je lepší, zda kniha nebo film.

    OdpovědětVymazat
  44. I přes léto čtu, jsem seniorka a mám dostatek času,na co jsem při práci tolik neměla. Odebírám časopis Vlasta, přečtu vše i luštím křížovky..Od rodiny dcery k námo koluje hodně ženských časopisů včetně Psychologie..a knihy mám tak jednu na měsíc k těm časopisům, totiž propadla jsem i PC, kde si získávám informace o akt. dění.Nedávno jsem dočetla 4 knihy od Haliny Pawlovské,nyní dočetla knihu Eliška Haškova...-celý příběh mne hodně zaujal, nejen z dějinnéhgo hladiska, ale madam Hašková je jen o pár roků starší naž já, takže některé popisy situací jejího rodiny v Česky zpočátku a na závěr života jsem si živě dokázala představit. Považuji ji nejenom za chytrou a velice inteligentní ženu, která "sloužila" u 5ti amer. prezidentů, a vždy neměla ustláno na růžích, zachovává si zdravý nadhled a šarm. Tu knihu jsem dostala k narozkám,určitě si jí ještě později přečtu. Teď na mne čeká další bibliograf. kniha o Heleně Třeštíkové.Jinak mám i ráda knihy zeměpisné, a nejvíc pak děje od zač. 20stol. dodnes.

    OdpovědětVymazat
  45. ke svému komentáři z 2.8.18 jsem nenapsala svůj mail:spalkovi.ch@seznam.cz, na GB jsem :Marie Gryg.

    OdpovědětVymazat
  46. Hora mezi námi. Neviděla jsem film,ale čtu hodně. Většinou večer před usnutím. Přiznávám, že u téhle knihy jsem si počtení šetřila, ale víc než 3 večery nevydrželo. Ne, vůbec to není tenká kniha. Jenomže zaujme a pak se těžko zavítá. Celý příběh je nádherný a závěr Vás určitě nadchne. Určitě zkuste!

    OdpovědětVymazat
  47. Já mám zrovna rozečteno :) Ale mám doma malé šídlo, do toho práce a tak stíhám číst jen po večerech než usnu :D A zrovna mám rozečtenou knihu Poslední stop: Afrika od Tomáše Poláčka. Když už necestuji, tak alespoň cestuji každý večer hodinku v posteli při knize :D mailík mám: marcrazy@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  48. Čtu knihu Divka s tetováním na zádech od komičky a herečky Amy Schumer. Je to neskutečně vtipná a zajímavá kniha plná jak zábavných, tak i vážných, někdy až trapných událostí ze života. Humor autorky je prostě geniální a při čtení jsem se několikrát přistihla, že se směju nahlas. Jo a Amy je ta, co hraje v té nove komedii Jsem Božská. :D besepe22@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  49. Jsem na tom úplně stejně jako Týna S7/24/2018. I moje nejoblíbenější knížka je Betty MacDonald Vejce a já. Umím z ní celé pasáže nazpamět. Email: fabola1951@gmail.com, IG: olgafabianova, FB: Olga Fabiánová

    OdpovědětVymazat
  50. Právě jsem dočetla Dovolená s moderním fotrem. Super kniha! Člověk se zasměje a najde se v ní :D Momentálně jsem začala číst Továrnu na sny a hodně se mi líbila Body book od Cameron Diaz :)
    pliskova.N@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  51. Já jsem zhltla knihu V pasti lží od B. A. Paris a chystám se na její první knihu Za zavřenými dveřmi. Jedná se o psychothrillery a dobře se čtou :-)

    OdpovědětVymazat
  52. Anonymní8/07/2018

    Už jsme za léto přečetla 4 knihy. Právě teď čtu Temné hlubiny.marketa.valisova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Čtu už po několikáté Zlodějku knih :-) vendula.zelinkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  54. čtu - Bohyně osudu ze Salonu d'Amour , pěkné !

    OdpovědětVymazat
  55. Zítra jdu do knihovny a jako první mám na seznamu Raději zešílet v divočině. Mám ji zarezervovanou a už se na ni moc těším. Ale jinak mám rozečtenou pentalogii od Andrewsové, první díl Květy z půdy mě šokoval, další díly už jsou slabší. Ale první dva díly rozhodně za přečtení stojí.

    OdpovědětVymazat
  56. Plánuji číst klasiku (příprava na zkoušku), hlavně Kafku a Hostovského. 🙂

    OdpovědětVymazat
  57. Anonymní8/14/2018

    čtu jen málo, musí to být top čtení
    masinda@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Pročítám se detektivkami z naší domácí knihovny, abych je potom předala dál a uvolnila nějaké místo.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane