2018/10/28

Co dopuje Bibi aneb doplňky stravy pro psy


Ahoj a haf!

Dnešní článek má víceméně pod tlapkou Bibi
Já jen doplním, že mít psa je skvělá věc a není to jen o tom, že to je super společník, přítel, který vás nenechá ve štychu a vyposlechne všechny radosti i  starosti, ale i parťák, který potřebuje určitou péči.


A teď už je to na Bibim, který vám sdělí, co kromě bežného krmiva jí, respektive o svých "vitamínech".

Jsem sice malej čivaváček, ale to neznamená, že budu podceňovat výživu a doplňky stravy.
Moji psí rodiče dostávají Alavis MSM glukosamyn sulfát. Tablety pro zdravé klouby a fyzickou kondici. Řeknu vám rovnou, tyhle tabletky mi moc nechutnají. Jane mi je sice dávkovala tak jak měla, ale vždy, když mi ten kousek dala do pusy, já to nenápadně vyplivnul. Jenže ona to nevzdala a našla způsob, jak to sním. Tu žlutou "potvůrku" musí doslova rozdrtit paličkou na maso a přidat mi prášek do jídla. Pokud je u nás slyšet "klepání řízků", dělá panička zásoby sypkého Alavisu.

Alavis patří k tradičním a výborným produktům, ale s dávkováním u Bibiho to byl na začátku boj.  Pokud nemá rozdrcenou tabletku zamíchanou v mase, aby se defakto prášek vsákl, čuchne a usoudí, že to jíst nebude. Mě vadilo i "porcování" , dávát mu třetinku tablety bylo náročnější, tedy jak ji rozdělit. Nožem to šlo obtížněji a jsem ráda, že jsem tedy našla variantu "drcení".

60 tablet Alavisu koupíte kolem 500. Objednávám na Akinu, protože tam většinou přihodím další mňamku. Alavis je balen v klasické plastové dóze s víčkem. První dva týdny je dávka tablet pro každého pejska vyšší (indikační fáze). Poté se snižuje a dochází k udržovací fázi. V tabletkách je i vitamín C.
(obsahuje např.: chondroprotektivní látku glukosamin sulfát na podporu vývoje a regeneraci kloubních chrupavek, MSM jež působí proti bolesti a zánětu, zpěvňuje vazy a šlachy...)




V zásobě máme i Geloren. Což je další z kvalitnějších kloubních výživ, která pomáhá. Pokud váš psí kámoš trpí kloubním onemocněním nebo je po úrazu, veřte, že tahle "kostka" jej nenechá v klidu a pomůže. Voní nádherně po uzené šunce! Kostka je žvýkací, takže já, malej chlapák, ji mám zase od paničky nakrájenou na ještě menší kousky, jinak bych to žvýkal týden.
Geloren je dobré podávat jako kúru po dobu dvou měsíců a opakovat 3x ročně. To jak to mám rozvrhnuté hlídá moje panička.

Z pohledu Jane je super, že Geloren má pro pejsky lákavou vůni a je v podstatě měkký pamlsek, který se dá malým psům jednoduše nakrájet na menší dílečky. Balení je dobře řešené, uzavíratelné, takže kostky neoschnou. Ikonky psů vás navedou ke správnému dávkování. Toto želé nás baví a občas je u jeho žvýkání psí legrace.
V sáčku je 90 kostek, cena 529 Kč.

(Obsahuje chondroitin sulfát, který zaručuje pružnost chrupavky a má analgatický efekt. Hydrolyzovaný kolagen, což je vysoce vtřebatelná formma kolagenu. Želatinu, glukosamin a kyselinu hyaluronovou).



Mini kostky v pohodě sním s granulkami, které mi nasyme můj pomocník Petwant. (s kódem JANESMOMENTS na něj máte slevu).



Čištění zubů je doslova "operace" a story na další článek. Proto volíme i mlsky, které pomáhají.
Dentální tyčinky Kelparen mám nejraději. Víte proč? Panička mi je totiž opět nakrájí na malé kousky a dává mi je za odměnu. Většinou venku, když trénujeme přivolání, protože jsem prý v pubertě a jak ucítím nějakou psí slečnu nechce se mi poslouchat, ale na pamlsek z 99% teda přiběhnu. Mořská řasa má takovou zvláštní chuť a vůni, je to takové sushi pro hafíky. Ehmmm, nikdy mi nesmrdí z pusy, proto jsem prostě k zulíbání.

Tyčinky odstraňují a předchází zápachu z tlamy a díky pravidelnému používání se na zoubkách neusazuje plak. Stejně jako my lidé, pejskové mohou trpět paradentózou a toto je dobrá prevence! 
Tyčinka je takové želé, obsahující mořskou řasu. Uzavíratelný sáček zajistí, že jsou tyčinky stále měkké.
Cena balení je 219 Kč/ 30 ks. Více infa a odkaz na to, kde zakoupit najdete na Aktivní zvíře.

Kelparen díky kyselině hyaluronové zklidňuje dásně a tím že pejsek tyčinku žvýká, dochází k mechanickému obrušování plaku a zubního kamene z povrchu zubů.



Misku s granulkami doslova olíznu když tam mám lososový olej. Všeobecně moc nemusím rybí pamlsky, ale toto si dám líbit! Stačí mi jen kapka a už se doslova řítím k misce. Protože panička nevěděla,  zda o to budu stát, koupila mi levnější a menší "lososák" v DMku od Dein Bestens, která je letos na trhu 20 let a má dobrý výrobky! Losový olej obsahuje esenciální kyseliny a podílí se na zdrvé kůži a srsti. Asi proto mám tak krásně heboučký kožíšek.
250 ml stojí 149 Kč a paničku zaujal i obalem. Jediné co bychom změnili je hrdlo, aby olejíček jen kapal.



Protože venku přituhuje a kromě toho, že hlavně malí pejskové brzo obléknout kabátky zvyšuju svou obranyschopnost vitamíny.
Plechová dóza plná vitamínů a minerálů je dobrým doplňkem na nadcházející období. V balení obsahuje i malou odměrku. Vitamíny jsou vhodné i pro březí a kojící fenky.
Ta nás dobrá volba. Cena 149 Kč. Najdete v DM.




Shrnutí:
Ve všech fázích života vašeho chlupáče doporučuji používat některý z doplňků. Jsou plemena, která mají sklony k pohybovým problémům, tam to beru jako nutnost a prevenci a vždy bych sáhla po  kvalitnějších, jako je právě Alavis a Geloren. Investice se vyplatí! Starším pejskům tak můžeme ulevit od bolesti.

Dentální hygiena je jasná věc, ráda o tom s Bibim připravím článek. Řada pamlsků a tyčinek vám ušetří peníze za veterináře!

Oleje a vitamíny už jsou trošku nad standartem, který můžete přidávat v určitých obdobích.

No a jaké vitamínky a doplňky má  váš chlupáč? A jíte vitamíny i vy?



6 komentářů:

  1. Anonymní10/29/2018

    Pravdivé, řada lidí si koupí psa jen mu sype granule do misky a neuvažují o tom,že jejich pes potřebuje i něco jiného. My zatím nemáme problémy,ale bčas dávám právě vitamíny a ty z DM vypadají dobře, kouknme.Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, musím říct, že kvalita mě překvapila. Čtu vždy složenía jentak bych Bibumu něco nekoupila a on také ne vše jí. Za nás spokojenost a doufám, že se nám všechny bacily vyhnou.

      Vymazat
  2. Anonymní10/29/2018

    Dobrý den, Koukala jsem na Kelparen na výstavě a pořád odolávala. Používíme D.Lásku, znáte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonalou lásku máme, tu už bych spíše zahrnula do produktů na čištění zoubků, o tom se chystám psát. Tyčinky jsou pomocníkem pro každý den, protože i když jsem zodpovědná, přeci jen čistění zubků u psa denně nedávám.

      Vymazat
  3. Mě zaujaly ty vitamíny z DMka. Na ně se v drogérii mrknu. Jinak já mimo granulí a pamlsků, které těch vitamínů, minerálů a doplňků navíc obsahují dost nedávám nic víc. Ale možná o nějakým popřemýšlím :-) určitě něco navíc nebude na škodu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vitamíny máme prvně. Bibi je malej, tak se poptřebuje obrnit na zimu. Pamlsky moc extra nejí, nejraději má Akinu sušená masíčka, pak má pár pamlsků na zuby a piškoty.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane