2018/12/09

II. adventní soutěž


Moji drazí čtenáři,
zapalujeme druhou svíčku na adventním věnci a abych  vám večer zpříjemnila, přináším další soutěž. Rádi se začtete do příběhů a prožíváte děj společně s vybranou postavou z knížky? Mám tu pro vás rovnou dvě knihy, které vám Ježíšek nadělí.



Jeden kopeček šmoulový je kniha od  M. Doležalové a E. Podzimkové. Kdo z vás si pamatuje cenu zmrzky za 2,50 Kč, rád zavzpomíná a pousměje se, když se podívá na dobu, která byla spojena s magneťákem, hrou Tetris a hlavně každou neděli s Brendou a Kelly ze seriálu Beverly Hills 90210. 
Sama osobně se na tuto knížku chystám a moc se na ni těším.


Dalším dárkem je kniha Veselí od nejprodávanější české autorky současnosti, Radky Třeštíkové. Hlavní hrdinkou je Eliška, která došla na konec "slepé" ulice. Vrací se domů, k rodičům a do dětského pokoje. Jak to bude dál? Zjistíte v knize.


Pravidla:

Do komentáře mi napište k jaké knížce  se vždy nejraději vracíte nebo jaká knížka je momentálně vaše nejmilejší, nebo co čtete...a nezapomeňte na email. Soutěž končí vyhlášením další adventní soutěže.

Hodně štěstí!

                 
Použité produkty: stolek a čajová sada z Pepco, dáreček, lízátko a svícen z NanuNana, knihy z Albatros

Vyhlášení soutěže: zde


32 komentářů:

  1. hezký den :) já jsem naprosto vášnivý knihomol, než jsem nastoupila na mateřskou, tak jsem četla především ve vlaku do práce a z práce, před spaním...hlavně odbornou literaturu do práce a psychologické životopisy. Teď mám doma čerstvé miminko a abych byla pozitivní, tak mám ve čtečce Harryho Pottera, kterou si dávám k ruce při kojení/uspávání miminka a když na chvíli nepotřebuje moji plnou pozornost a stačí mu, že spolu "jsme", tak si pár řádků přečtu. Harry je pro mě příběh plný životních mouder, vždy v něm najdu něco, co potřebuju (podobně, jako to má mnoho lidí s Malým princem :) ) cervenkova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Nemám žádnou knížku, ke které bych se vracela a přečetla ji několikrát. Mám ráda české autory - detektivky a romány pro ženy,knihy inspirované skutecnymi příběhy,...to si ráda přečtu.
    Lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní12/10/2018

    Rada se vracim k modnim kniham, etiketam , v kterych listujia v posledni dobe k pohadkam. Mam malou princeznu,takze cteme a ja tak taham stare knihy z pudy. hanovahana@seznam.cz, Hana H.Krasne Vanoce.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní12/10/2018

    Jsem vášnivou čtenářkou, avšak nepatřím k lidem, co čtou nějakou knížku víckrát (když nepočítám učebnice), většinou i u nové knihy vím, jak dopadne. Ale za nejlepší knihy, co jsem kdy četla, považuji Vypravěčku (Jodi Picoult) a Dítě číslo 44 (Tom Rob Smith)
    prastenec@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky...

    Pro me TOP soutezka.. Mam rada knizky, rada ctu a to je asi v dnesni dobe rarita.. Teda minimalne v mem okoli cte jen kolega/kamarad.. Jinak si o knizkach nemam ani s kym promluvit... Coz je smutne... Ale je to proste dobou..

    Posledni dobou jsem si oblibila serii Milenium.. Prvni tri dily jsem cetla poprve pred nekolika lety a ted si je zopakovala a pridala dalsi dva.. Divka v pavouci siti me dostala do ctenarskeho tranzu a to jen tak nejaka kniha nedokaze...
    Dalsim oblibenym autorem je rozhodne Dan Brown.. Jsem zvedava na jeho posledni pocin a tim je Pocatek.. Mam ho jiz koupeny, ale stale jsem se k nemu nedostala..
    A jinak jsem jeste zvedava.. K Vanocum jsem si vyprosila celou serii Roberta Brynzy, Tak uz se tesim...
    Pak vrele jeste doporucuji denicek moderniho fotra. Nejlepsi ceska satira za posledni roky..

    v.e.r.d.a@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  6. krásná kniha vždy potěší

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní12/11/2018

    Ráda se vracím ke knížce Alchymista a ráda čtu knížky od Radky Třeštíkové. Knihu Veselí bych si ráda přečetla. mikyskova.jitka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní12/11/2018

    Krásný večer. Asi nemám vyhraněnou knížku která je má top. Vlastně krom knížky "povídání o pejskovi a kočičce" tu už známe s dětmi nazpaměť. Bylo by fajn si zase přečíst něco jiného než jen z oddělení dětské beletrie
    Děkuji za krásnou soutěž
    tereza.sebestova89@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný den
    i já jsem knihomol,který čte vše co mi přijde do ruky.Mou jedničkou jsou knihy pana
    Vondrušky,jeho historické romány miluji.Pod stromeček možná nějakou jeho novinku dostanu.
    vhumhejova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Já tedy víckrát knihy nečtu. Momentálně je můj nejmilejší autor Patrik Hartl a zrovna od něj čtu Pražský erotikon. Musím říct, že nějak víc čas a chuť na čtení mám v létě venku na sluníčku. Teď v zimě si nejradši čtu zalezlá v posteli pod peřinou, což mě děti moc dlouho a často nenechávají. Tak snad o Vánocích budou na maminku hodnější :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já se někdy vracím k románu Bez dcerky neodejdu a Z lásky k dítěti. Potom mě všechny smutky přejdou a vážím si toho co mám.

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Momentálně čtu Někdo cizí v domě. Jirulka.k@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  14. mám ráda napínavé detektivky , historické romány a příběhy ze současného života , oblíbená autorky jsou Patricia Cornwell , Beverly Connor , Kay Hooper a další (y) xxkouckaxx@seznam.cz - přeji všem krásný a klidný advent

    OdpovědětVymazat
  15. Mám rozečtenou knížku Poslední stop: Afrika od Tomáše Poláčka. A zatím nemám čas se k oblíbeným knížkám vracet..takže čtu stále a stále nové :D Možná jednou v důchodu :D Sleduji na fb jako libuska.krizova, mailík mám marcrazy@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Ráda se vracím k knížkám od Bety McDonald, Vejce a já, Co život zval a dal, vždycky mě zvednou náladu, jsou vtipné a ze života. ladouch1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Mám mnoho knih, které jsem četla několikrát, asi k deseti jsem se vracela i víc než 10
    x. Patří k nim i Vejce a já, rozhodně Saturnin, Dobře utajené housle Miroslava Horníčka, Ustláno na růžích Jindřišky Smetanové, Malý princ, jak je tak vyjmenovávám, bude jich spíš kolem dvaceti. Kdysi napsal Jiří Suchý, že se tak často vrací ke svým oblíbeným knihám, že mu hrozí, že se na stará kolena stane čtenářem dvaceti knih. Tož tak.

    OdpovědětVymazat
  18. A ještě někdo slavný řekl, že kniha, která nestojí za to být čtena dvakrát, nestojí ani za to být čtena jednou.

    OdpovědětVymazat
  19. Moje oblíbené knížky jsou Betty McDonald - Vejce a já, Co život dal a vzal, Erich Maria Remarque - Tři kamarádi, vždycky na konci brečím, James Heriot - Když se zvěrolékař ožení. Tak toto jsou asi mé nejmilejší. Zajímalo by mně zda jsou ladouch a Dobroslava mé vrstevnice, protože máme na čtení stejný vkus. Kdykoliv píšu někde o nejmilejších knihách, tak jsem s těmi mými osamocena a zde najednou jsou dvě čtenářky. Co se týká výher, zajímala by mě kniha od Marušky Doležalové - Jeden kopeček šmoulový. Moc se mi líbil její blog - Kafe a cigárko.

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní12/13/2018

    Dobrý den,

    nejraději mám knihu Egypťan Sinuhet, ke které se vracím vždy po letech, nasát tu neodolatelnou atmosféru starověkého Egypta, která mě okouzluje již od dětských let.
    Momentálně čtu Tatéra z Osvětimi, kniha s až neuvěřitelným osudem jednoho z mnoha vězněných v tomto šíleném koncentračním táboře.
    Email: de.ni@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní12/13/2018

    Tulák po hvězdách od Jacka Londona. mjakubuv@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Už dvakrát jsem přečetla knihu od Haliny Pawlowské Ulovila jsem ho v Buši, protože mě bavila, je vtipná aj od srdce jsem se u ní zasmála. Momentálně čtu bestseller Šelma od Andrew Mayne a nemůžu se od ní odthnout...kchladkova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Rád se vracím k Malému princi. filipppoz@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. Anonymní12/13/2018

    V současné době čtu Žert od Kundery, přijde mi to jako skvělá knížka. Z těch novodobých mám ráda třeba Bábovky nebo Osm od Třeštíkové :)
    mrozkosova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní12/13/2018

    Často se vracím ke knize Útěk do divočiny a samozřejmě k Harry Potterům a často nakukuji do knih o bylinkách a přírodní léčbě.
    Tenhle rok mě nejvíc zaujala kniha Hana a Houbařka. Zrovna čtu Keltské Čechy a doufám, že k Vánocům dostanu Raději zešílet v divočině. :)
    zuzana.dusilova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní12/14/2018

    Já miluji napínavé severské kriminálky takže autor Jo Nesbo a všechno v podobném duchu. email: olga.braunova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrý den, pořád se vracím ke knize "Tý potvoře to nedaruju! ", která potěší fanoušky Ďábel nosí Pradu. Jsem na MD a doporučuji to všem, kdo se chtějí zasmát, pobavit i když zasnít. ❤️
    Zuzankamazankova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Mám ráda knihy od Haliny Pavlovské.Super oddychovka a hodně se zasmějete. Půjčila jsem knížky kamarádce a i jí se také moc líbily,že mi je nechtěla vrátit(říkala to z legrace),tak jsem jí několik knížek koupila .Četla jsem je několikrát a vždycky se k nim ráda vracím.

    OdpovědětVymazat
  29. Miluji všechny od Greena a Nesbo :)

    cumanelka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  30. Momentálně čtu Dívku v ledu

    OdpovědětVymazat
  31. Úžasné! Obě knížky jsem zrovna nadšeně okukovala v knihkupectví, to by bylo radosti. :) Kromě klasických klišoidních i neklišoidních trháků, které máme všichni rádi, je pro mě nepřekonatelnou stálicí "Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce" od Roberta Fulghuma. V mnoha laskavých, humorných i vážnějších myšlenkách si každý ve správný moment najde to svoje a když se zdá být celý zlý svět na spadnutí, pofouká bolístku a zahřeje.
    Přeji krásné adventní dny.
    hezkakytka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Já mám ráda Malého prince. Je to prostě moje srdcovka už od mala, neskutečně inspirovatelná knížka.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane