2019/02/24

Žádné předsevzetí ani sázka! Refresh!


Jsou lidé, kteří si dávají předsevzetí a po týdnu či měsíci to vzdají. Možná to znáte. Klasické: "Letos zhubnu a začnu hned zítra a nebo v pondělí...". Nebo budu "jíst zdravě"! "Nebudu kupovat zbytečnosti." Po pár dnech, někdy týdnech to vzdáváme. Ale proč? Nejsme dostatečně odhodláni, nemáme motivaci, nevidíme výsledky. Vždycky jsem slýchala, že to je v hlavě. A až postupem času a věku, vím, že to tak je. Někdy potřebujeme sparring partnera, který je na stejné vlně, pomocnou ruku a nebo hodně velkou motivaci a vysněný cíl. 

Možná si pamatujete na mě, holku, která byla ještě minulý rok šestkrát týdně ve fitku, cvičila s trenérem a byla do všeho hodně zažraná. Neměla jsem žádnej cíl, že trénuji na maraton či hubnu. Sport mě bavil! Možná už to na mě bylo až moc rutinní. Stejná vlna, žádná změna v ničem. Jenže pak se to stalo, vlastně ani nevím co. Se vším jsem sekla.
Důvodem zřejmě byla noční brigáda, protože jsem věděla, že se chci věnovat svému koníčku, který je finančně náročný.  První dva dny jsem byla nadšená, jak to zvládám, že po noční jdu v pohodě do práce a funguju na kafi.  Po měsící a půl, jsem byla ko. Práce, spaní, nestíhám nic. Utahaná, bez energie.

Říjen, listopad i prosinec...do fitka nechodím. Před brigádou jdu na dvě hodiny spát a ráno z noční jdu na další šichtu. Měsíce "nicnedělání". Bez sportu a pravidelného stravovacího režimu, u mě, která měla tohle vždycky zmáknuté.
Jednoho dne, děkuji za to, jsem uznala, že tohle dál nejde. Nastala otázka ke mě samé:  Tell me something girl, are you happy in this modern world? Or do you need more?. Věděla jsem , že musím NĚCO změnit! Brigádu úplně kvůli pěnězům pustit nemohu, protože když ji mít nebudu,  nebudu se moc věnovat svému koníčku. Jenže chci "žít", mít úsměv na tváři, mít sny a po něčem toužit. Co mě zase udělá šťastnou? Nikdy jsem si nestěžovala, že nejedu na dovolenou, že nemám to a to. Nepotřebuju chodit denně snídat do kaváren a fotit to na instáč. Je to pro mě odměna někam jít  a neberu to jako samozřejmost. Věci materiální mě šťastnou neudělají...možná na chvíli? Klid v duši a to, že budu dělat co mě baví. .. je mé heslo. Nyní začínám tím, že se chci cítít fit.

Moje váha běhěm té doby stoupla, ale né nějak závratně. 4 kg navíc! Ovšem já se cítila, že těch kilo mám minimálně deset. Nechtěla jsem spadnout do lednové euforie s ostatními a nadšeně, pěkně 1. ledna začít. Postupně jsem však začala opět chodit cvičit a jedla pravidelně.  Pak mě "přepadla" chřipka a na dva týdny jsem byla mimo. Skoro bez jídla a jen na džusech....a mohla jsem začít znovu.

Srovnala jsem si v hlavě co chci a co ne. Nebavilo mě poslouchat lidi kolem sebe, že vypadám dobře. Já se cítila jinak. Věděla jsem,  že chci změnu, refresh a zase vidět tu holku s úsměvem, kterou všechno baví a je nadšená a veselá.

Pracuji na tom!

.....střih. Sbohem vlasy a ahoj nová Jane. My holky tyhle změny máme rády. Svět je o něco růžovější.




Spojila jsem se s Naturhousem, který mi hlídá jídelníček. Každý týden mám schůzku s poradkyní, která mi připravuje plán a pomáhá mi se cítit dobře.  Nejsem v tom sama a na každou  návštěvu se těším. Ráda vám sepíši své zkušenosti v samostatném článku!



Začala jsem více nakupovat bílé jogurty a neminula jsem ani značku Grand Moravia, kterou znám především díky lahodným sýrům. Ovšem jejich jogurt ve skleničce! Ten je! Jemňoučký, lahodný a pravda i když nyní dávám přednost méně tučným jogurtům, tento si jednou za deset dní dopřeji.  Nezapomenu si do něj přimíchat vlákninu. Tuhle svou chvilku si vychutnávám po obědě. 
Co však jím denně, je čerstvý tvaroh. No a ani zákys se nevyhnul mému jídelníčku. Pokud milujete mléčné produkty,  zajděte do prodejen La Formaggeria. Já je objevila díky magazínu Žena-in. Objevte je také. Kupte si něco dobrého!




Věnuji se tomu co mě baví. Výstavám, handlingu i v tom fitku mě potkáte. Na jaře se chci totiž hecnout a zaběhnout si jeden závod.




Když už jsme u návratů  a refreshů. Zaregistrovali jste, že se vrátil puntíkatý hrníček Granko? Najdete ho v limitovaním balení. Mají např. v Tescu.  Já zavzpomínala na své dětství. Kakao sice už denně nepiji, ale jednou za čas si ho ráda uvařím. Puntíkáček mi dělá společnost. Můžete jej využít nejen na "kakaíčko", ale  i jinak. Někdo v něm má tužky,  jinému slouží jako květináček. A vám?



...kdo z vás by rád začal se změnou, začněte stravováním! V tom vám spolehlivě pomohou v Naturhousu. Nyní bude od 4.do 8.3. sleva na týdenní detoxikační balíček. Platí ve všech pobočkách! Chcete mít energii, být zdravější, naučit se pravidelně jíst nebo zhubnout? Zajděte si na konzultaci zdarma. Hlavní je si srovnat myšlenky, jak se chcete cítít. A pozor ať vám neujede vlak. Začněte a já vám držím všem palce a budu ráda, když mi dáte vědět, zda plánujete refresh, změnu a nebo jste naprosto. Buďte vytrvalí!


Usmívejte se!.....


použité produkty: limitka Granko, výrobky Grand Moravia, dřevěný tác z H&M, tulipány Lidl, Naturhouse book, brýle Grand Optical,  podtácek J z Tigeru. Obojek z Aliexpresu. Střih vlasů Studio El Vé.


#holkascivavou #Jane&Bibi #civavakBibi

2 komentáře:

  1. skvelá zmena! :) tiež som mala rovnakú pred 2 rokmi a chystám sa aj tento rok :) presne ako píšeš, človek sa potom cíti tak lepšie,spokojnejšie... :)
    MakeupbyVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc držím palce a jsem na tebe zvědavá a děkuji.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane