2019/04/28

Ideální dieta? Moje hubnutí a refresh!


Rovnou na začátku vám to prásknu! Univerzální a ideální dieta neexistuje!!!  Protože kdyby existovala,  všichni by byli hubení, stejní a to by byla nuda. Chyběla by směsice "hruštiček" a "jablíček"!


Diet je mnoho! Na každého funguje něco jiného a je na vás zjistit, jaká cesta je pro vás ta nej. Trpět hlady je to nejhorší co pro své tělo můžete udělat!!! Osobně nejsem ani zastánce hubnoucích pilulek. Měla jsem kolem sebe pár kamarádek, které do sebe ládovaly tabletky,  že zhubnou, ale jinak nic neměly. Ládovaly se dortíky, čokoládkami a čekaly na zázrak!
Nečekejte! Někdy to není snadné, ale když se odhodláte a budete chtít, zvládnete to!

Já se rozhodla pro "refresh" (více zde) a protože jsem holka trdohlavá, věděla jsem, že to dám, CHCI a nepolevím!

Ke spolupráci jsem si zvolila Naturhouse. Přestože jsem cvičila a věděla jak si nastavit množství tuků i bílkovin, cítila jsem,  že mé tělo potřebuje změnu a já chci nad sebou dozor! Potřebuji občas slyšet pochvalu, ale i takovéto "tohle bys neměla" !  V tom má Naturhouse, dokonale propracovaný systém! Žádné tady máš jídelníček na měsíc a ten dodržuj. Tohle jsem kdysi zkusila a nefungovalo to!


Naturhouse funguje na bázi týdenní konzultace a vaše cesta, hudnutí, dieta či zdravý životní styl, tj. to, za čím si jdete, je rozděleno do 3 fází ( redukce, udržování, stabilizace).

  • Jak to celé probíhá?
Objednáte se k výživové poradkyni. Konzultace jsou ZDARMA! Kdo vám jinak dneska radí bez toho aniž by za to něco chtěl!
Na první schůzce si společně, na základě vaší tělesné stavby, stanovíte jasný a reálný cíl. Měření, vážení vás nemine. Startovací moment je tady. Jdete do toho?

V první řadě musíte být odhodláni! Mít  to v hlavě nastaveno tak, že TO chcete! Pamatujte na to, že to děláte sami pro sebe, nikdo vás nemůže do ničeho nutit! Na konci budete zářit! Věřte mi! Pro někoho to nebude lehké změnit stravovací návyky, jíst pravidelně a omezit třeba sladké nebo gulášek se šesti. Pro  mě osobně to byla vcelka "brnkačka". Pravidelný režim mému tělu dělá dobře a byla jsem více než odhodlána, že odolám všem nástrahám. Můj mozek byl na režimu "TY TO DÁŠ a CHCEŠ" !

Už po první konzultaci ( v pobočce Palladium, nyní již na adrese Zlatnická, viz níže má karta) jsem věděla, že získám spoustu informací a bude mě to bavit.  Měla jsem skvělou poradkyni, paní Burešovou, která v Naturhousu pracuje snad od jeho založení. Má za s sebou bohaté zkušenosti a k cíli dovedla už tolik klientů! Na první hodince jsme probraly zdravotní stav, pohybové aktivity a vše, co by tuhle "mou cestu" mohlo ovlivnit. No jasně, prozradila jsem jí i své neřesti.  Tady totiž není důvod něco zatajovat! ....To moje kafe....miluju ho, ale ten počet černých káviček musím snížit!

Vyfasovala jsem kartičku, v které byla zapsána první, startující váha a termín další návštěvy. Paní Burešová mi dala plán na první týden a představila mi podpůrné doplňky, které se staly součástí mého režimu. A pro jistotu jsem si udělala fotku, ať mám pěkně památku!


Startovací váha 66,7 kg ! BMI jsem měla v normě, ale já se v tomhle těle necítila dobře! Můj cíl nebyl ani stanoven na to, abych zhubla deset kilo. Navíc jsem hruška (širší boky) a prostě tímto ovocem budu, jen potřebuju hezky dozrát. To vše jsme na začátku s poradkyní probraly. 


Doma jsem si svůj plán dala na viditelné místo, tj. do kuchyně na lednici. Dobře jsem udělala! Měla jsem tak na očích přehled týdne, pokyny k dávkování doplňků a přehled, co asi budu nakupovat a vařit.


Dostala jsem Naturhouse knihu, v které jsou informace k produktům a k potravinám. Když jsem si náhodou nebyla jistá co mohu jíst, stačilo jen otevřít. V knize jsou rovněž inspirativní příběhy klientů, kteří tuhle cestu zvládli a mnohdy jejich váha byla opravdu vysoká a dali to! 



  • Jídelníček!

 Nečekají vás žádné záludnosti!!! Dokonce nejíte ani to, co vám nechutná. Poradce přihlíží k vašim chutím a potřebám. 

Snídaně jsou "Naturhousí" klasika. Na výběr máte z několika druhů sušenek a dvou variant sucharů. Nečekejte sladké "Tatranky", ale sušenky, které nejsou čokoládové a sladké! I suchárky mají snížený počet sacharidů. Každou snídani doplňujete tvarohem. Já si mohla občas dovolit i tučnější, protože jsem neřešila tuky, ale zadržovanou vodu. 



Obědy a večeře jsou pokaždé jiné a většinou doplněny bílým jogurtem a bobíky tj. vlákninou. Na konzultaci proberete následující týden. Buď máte"pestrý plán" nebo "nárazové dny" ( zde dominuje jedna ingredience). Já osobně si oblíbila třeba červenou řepu , chřest, ale i dny jahodové. Ta rozmanitost byla úžasná a moje tělo nemělo šanci stagnovat.

Pitný režim je důležitý! Žádné limonády!!!  Voda vždy a všude! Pokud si dáte kávu, dejte si skleničku vody, kterou nezapočítáváte do pitného režimu. Doporučuji např. v práci mít na stole  džbán,  ať máte lepší přehled o tom, kolik jste toho vypili. No a na cesty si pořiďte lahev.



Po týdnu mě čekala kontrola. Vážení, měření....možná znáte ten moment, kdy stoupnete na váhu a čekáte na TO ČÍSLO! Stále jsem si opakovala, že můj refresh není jen o hmotnosti, ale i centimetrech a mém pocitu! Jenže my ženský, jsme v tomhle hrozný..... Uf, jde to dolů! Vlastně proč by nešlo, když jsem  vše dodržovala na sto procent! 



Nastává pocit štěstí a jedeme dál, další týden, změna v tom co budu jíst! "Kontrola", spíše přátelské povídání mě nakoplo ještě víc a zárověň začínám mít menší obavy, protože se blížím k váze, pod kterou se mi nikdy nepodařilo jít. Paní Burešová to ví a říká mi ať to vymažu z hlavy a nemyslím na to, že to dáme! Věřím jí a snažím se na tuhle "hranici" nemyslet. Je fajn, že vám poradce naslouchá, rozebírá s vámi jak jste celý týden fungovali a podporuje vás. Z každé návštěvy jsem odcházela vděčná, že takovou podporu mám! A víte co, dokonce mi pokaždé gratulovala ke svělému výsledku. No stává se vám to třeba v práci, že by vás někdo pochválil? Mě ne!



Jedu dál, pestré a nárazové dny! Jídlo si nosím do práce a stanovuji si časy kdy jím. Pauzu mezi jídly mám 2,5-3 hodinky.  K svačině si dávám ovoce, opět to, které mám povoleno. 

Co se kromě váhy změnilo? Pravidelnost jídla a hlavně nákupy potravin!

V nákupním vozíku, kromě tvarohů, přibývají bílé jogurty ( ideálně s menším množstvím tuku, např. od značky Olma), zelenina a ovoce, maso a ryby a olivový olej. Nekupuju nic navíc! Najednou nemám ani potřebu si koupit třeba novou čokoládu z reklamy.....nějak mě to neláká. 

Jídlo mě začalo bavit! Přišla jsem na chuť Šmakounu a vyzkoušela jsem zajímavé recepty. Nikdy jsem netrpěla hlady!!!






...ubíhají dny a týdny, váha i centimetry mizí!


Po nějaké době nastavá první moment, kdy moje tělo zadržuje více vody než na posledním měření. No jasně, ženské hormony neovlivníš! Věděla jsem, že jsem nic neporušila, ale váha se NEHLA! Poradkyně mě ihned uklidňuje, že to je normální, ať se tím netrápím. Ví, přesně, jak to my ženy máme a vnímáme. Dostávám další preparát, který mi s odvodněním pomůže a vybíráme nárazovku, která na ty "ženské dny", bude ideální.


....a jde to! Za týden se váha i cenťásky  opět hnou! A víte co? Dostala jsem se pod svou nikdy nepřekročenou hranici! Jupíííí. 

Čeká mě ovšem jeden nelehký úkol! Už předem píši email paní Burešové (další výhoda-poradce tu je pro vás na mailu i telefonu),  že jedu do Moldávie se psem na výstavu. Normálně by to nebyl problém, jet na dovču a jídlo pořešit v klidu na místě. Jenže mě čekala 28 hodinová cesta autem s minimálními pauzami a také jsem věděla, že o nákupech v supermarketu si mohu nechat zdát. Budu v autě nebo na výstavě, kde se obvykle nedá nic koupit a když ano, tak to je klobása nebo hranolky! Ani tohle se neukázalo jako nic nemožného. Nabalila jsem co šlo, do chladící tašky. Byla jsem vybavena Natruhousími polévkami, které nahrazují jídlo a stačí je zalít horkou vodou. Věděla jsem, že ten týden nebudu očekávat žádné výsledky, protože i pitný režim se během cesty snížil. Bála jsem se, aby se mé tělo nějak nerozhodilo, ale vše dopadlo skvěle. Ten týden se sice nezměnilo nic, tj. tělo si dalo pauzu, ale pak už to šlo vše zase podle plánu. Ani tahle menší překážka mě nedokázala zastavit. A bylo fajn vědět, že v případě nouze do jídelníčku zařadím "náhradu" jídla ve formě polévek, případně pudinků nebo tyčinek, které Naturhouse nabízí.


Pomalu se blížíme do finiše redukční fáze,  která trvala dva měsíce!

Zhubla jsem přes 7 kilo! V pase zmizelo 8 cm a přes boky 11 cm! Tohle jsou však jen čísla!!! To, že se cítím naprosto skvěle, to je pocit k nezaplacení! Mám dobrou náladu a neuvěřitelné množství energie. A když vám ještě někdo řekne, že doslova záříte, tak to potěší! 


Další návštěva za dva týdny! Fáze udržovací!



Díky Naturhousu jsem si tak trochu zvýšila i sebevědomí! Po celou dobu jsem měla obrovský pocit podpory! Doladila jsem své stravovací návyky a zjistila, že dokážu přejít přes překážky. Stačí totiž (JEN) CHTÍT! 
Moc děkuji za první fázi a teď už jedu  do další etapy!

  • Nástrahy a překážky?

Kromě ženských nástrah to nebylo nic dramatického. Občas možná mé okolí, které nechápalo, že jím jinak, zdravěji a nemusím se neustále ládovat koláči a nepotřebuju za každou cenu utrácet za jídlo v restauracích. Naučila jsem se tak říkat ne! Tohle má cesta ne jejich.


Na webových stránkách Naturhousu, najdete řadu receptů! Já si  např. osladila Velikonoce  mazancem.


Má doporučení:
  • Než začnete.....buďte odhodláni svůj plán dodržet! Není nic horšího než začít a po týdnu to vzdát. Budou překážky, ale vy je zvládnete! 
  • V Naturhousu vám nikdo dort nezakáže, ale nebude vám ho doporučovat hned první týden! 
  • Pokud vás čeká oslava, svatba...zkrátka moment, kdy "musíte hřešit", poraďte se jak to zvládnout! Jde to! I já přijala pozvání na brunch od kamarádů a věděla, jak si s tím poradit.
  • Na kontroly choďte pravidelně, ideálně i ve stejný čas. 
  • Ptejte se, když si nevíte rady. Nezatajujte informace! Pokud berete léky, sdělte to! Sebemenší detail je důležitý! Zatajování ublíží jen vám samotným. 
  • Pokud se váha zastaví, nepropadejte panice a nesahejte po čokoládě ani brambůrkách!!!! Vše má řešení!
  • Stanovte si odměnu! Ať už jsou to nové šaty, kabelka nebo jako já-mám jednou za dva týdny lattéčko!
  • Z jídla si udělejte radostný rituál.
  • Na KONCI vás čeká nejen vysněná váha, ale nové, zdravější a štastnější JÁ!
  • Z celého srdce vám přeji hodně štěstí a pokud si nejste jistí, objednejte se na nezávaznou konzultaci!


článek vznikl na základě spolupráce a osobní zkušenosti s Natuhousem

#JaneTestuje #holkascivavou

9 komentářů:

  1. Anonymní4/28/2019

    Janííí moc ti to sluší a souhlasím, že musí člověk chtít.M

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní4/29/2019

    Krasne napsano. Jako bych cetla svuj pribeh, u nas doma jsem trpela. Babicka mi neustale cpala kolace a nedokazala pochopit, ze to nechci. To okoli da nekdz poradne zabrat. Pripojuji se k pochvale, moc ti to slusi. Lucie P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, chápu, s tím okolím to není někdy lehké a chce to mnohem větší sílu než na samotnou "dietku".

      Vymazat
  3. bomba článek ! vypadáš skvele :)

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viki, děkuji, musím říct, že mi je moc hezky.

      Vymazat
  4. Anonymní4/30/2019

    Janinko moc hezky jste to naspala,od srdce. Jasne, ze na kazdeho funguje neco jineho, to mam za sebou, za meho mladi nic takoveho nebylo, jedlo se ...pardon zralo se. Ja skoro v sedesati Naturhouse zkusila a reknu vam jsem jak mladice, citim se bajecne a okoli jen cuci. Valerie M.

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní6/21/2019

    Mohu se zeptat kolik jste měsíčně byla útrata za přípravky 😊 někdo na tom finančně třeba není nejlíp ale pomoc potřebuje 😊 děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ruzne, nektere produkty Vam vydrzi 14 dni a hlavne kazdy ma produkty jine, to je nam skvele. Kazdy preci hubne jinak, kazdy je jiny. Na druhou stranu, kdyz se na to podivam, zpetne, nekupovala jsem nesmyslene jidlo, vice jsem se zamyslela a usetrila jsem. Neni to o financich, ale o tom, zda opravdu chcete a dokazete se vzdat nekterych svych chuti

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane