2019/04/14

Špaldový mazanec


Dnes mám pro  vás typ na velikonoční mazanec. Pekla jsem jej podle Naturhousu, s kterým pracuji na svém refreshi.
Blíží se Velikonoce, čas návštěv a ke kávě se hodí něco sladkého. Proč trošku "nezhřešit"? Život není jen o dietách, když víte, co si můžete dovolit. A já si ráda kafíčko i kousek mazance dám. 


Mazanec jsem pekla poprvé mohu jej vřele doporučit. Recept je jednoduchý a hotové dílo stojí za to! Po mazanci se doslova zaprášilo.


Ingredience: 

400 g špaldové mouky, 50 g másla, 1 tvaroh, 2 lžíce oleje, prášek do pečiva, nasekané mandle, rozinky, 3 vejce,  citrónová kůra a šťáva, 2 lžíce medu, vanilkový cukr.


Postup:

Špaldovou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme povolené máslo, tvaroh, olej, vejce, citrónovou kůru, šťávu, 2 lžíce medu a vanilkový cukr. Přisypeme namočené rozinky a mandle. Vypracujeme těsto a vytvarujeme z něj mazanec. Potřeme vajíčkem a posypeme plátky mandlí.

Pečeme cca na 180 stupňů. Teplotu jsem postupně přidávala a pekla kolem 40- 45 min. To zda je mazanec propečený, zjistíte pomocí špejle.

Dobrou chuť a dejte mi vědět, jak vám chutnal!

Další "lehké" recepty najdete na webu Naturhousu.

Dobrou chuť!




použíté dekorace: dřevěný tácek z NanuNana, bílý zajíček z Kik, čokoládová vajíčka z Tesca, hrníček koupen na trzích


5 komentářů:

  1. Anonymní4/16/2019

    Jani, pekla jsem ho s babičkou, hned jak jsem to u tebe viděla a moc všem chutnal,dokonce i babička, která jede kynutou klasiku byla nadšená.SOnča

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Viki moc děkuji. O víkendu peču další, je totiž skvělý!

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane