2019/10/21

ŠKODA Economy Run 2019


Již popáté jsem usedla na místo copilotky, včetně mého asistenta Bibiho, který jel podruhé. Říkala jsem si, že mě na Economy Runu nic nepřekvapí a nebude o čem psát. Jenže...


38.ročník soutěže o nejnižší spotřebu přinesl řadu překvapení.


První etapa Kosmonosy-Vrchlabí a 207, 30 km vypadala nejdříve nenápadně. Ovšem zabrala nám skoro 4 hodinky času, což bylo, naše předem stanovené maximum.  Chtěli jsme mít rezervu cca 30 min, ale zkrátka to nevyšlo a padl celý čas. Žádná minuta k dobru! Možná to bylo kopcovitým, doslova kochacím terénem, který si říkal ještě o menší rychlost než 55 km/hod.




Počasí nám tentokráte přálo! Nepršelo a ani jsme se moc nepotili. Doksy, Ralsko, Jablonné v Podještědí, Desná a další zajímavá místa, u kterých jsem si během trasy dělala poznámku, že mě tam něco zaujalo a ráda bych se tam podívala.


...po 240 minutách jsem ve Vrchlabí! Pauzička, oběd v závodě Škoda a načerpání sil. Druhá etapa zněla jako brnkačka. Jenže já celou dobu tušila, že 2 hodinky na 125, 50 km je sakra málo!
Nebylo kde vzít minuty k dobru a hlavou nám probíhali myšlenky, zda nemáme i v některém úseku trestný bod. Musíme jet a doufat. 
Bojovná nálada moc nebyla. Padla na nás docela únava a můj řidič se snažil vtipkovat, že ten limit je jen jako a že dojedeme včas. Hahaha..a já prohodila, že bychom mohli ve finále šlápnout na pedál a prostě jet!!!



Čím blíže jsme byli do cíle, tj. do Kosmonos, tím více se trasa táhla a provoz byl pomalejší. 20 minut a my stále byli v dáli...Kdybychom opravdu šlápli na pedál, zvýšíme sice spotřebu, ale jsme "in time".

...Scala I (2019) 1.0 TSI/85 kW (999 ccm), jela! Brázdila cesty co to dalo. Spotřeba 4.36 l/100km.  Letos jsme neměli žádné trestňáky 9 (wow) a to jsme si asi 300 m zajeli....jsem se totiž trošku nedívala do itineráře. Průměrná rychlost a emise: 53.97 km/h 99.260 g/km


A teď to  velké finále!  Přátelé, my přijeli asi o 15 min později!!!! Porota a pravidla byly nekompromisní- DISKVALIFIKACE. Z 8 posádek kategorie Média, dojely, tedy nebyly diskvalifikováni pouze tři.
Jak se říká, není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. No a když tak přemýšlím, zažili jsme za těch pět startů vzestupy i pády, každý ročník byl jiný a snad ten příští bude medailový. Těšíme se na rok 2020, snad to rozjedeme!



Na startu se objevila i čivaví slečna Mini,  která jela s jinou posádkou, ale přišla nás pozdravit.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane