2017/04/19

8th Equal Pay Day


Po osmé! Pokaždé je to jiné, ale hlavními hrdinkami jsou "reálné" ženy!

Je sobota ráno a jsem tu zas. Těším se co mě čeká u speed-mentoringu, který je u kulatých stolů. Všichni jsme si rovni a je to takové "dámské povídací " rande naslepo. 
Po registraci jdu k prvnímu stolu a hlavou mi proběhne myšlenka "kdo asi zasedne na ta prázdná místa"? Kromě mentorek, je to pro mě vždy překvapení. Občas už potkám "staré " známé, ale většinou je to jedna velká seznamka a inspirace!
Den mám doslova nabitý. Jedu na maximum a to 5 mentoringů! Možná je to hodně, ale já vím, že to zvládám i když večer padnu únavou. Kdo mě zná, ví, že jsem multitasking girl s tlačítkem na max.

Pomalu usedám k Lee Turcarové, která nám sděluje, že je nervózní, protože je to její první mentoring na EPD a neví, co ji vlastně čeká. Nenecháme ji v tom a ptáme se k jejímu tématu, což Networking, Event Managemant, Fundrasing. Hodinka uteče hodně rychle a už jsem v duchu u dalšího stolu. Mám tu už takové pomyslné "RESERVÉ", neboť u tohoto stolu jsem každý rok. Cítím se tam absolutně skvěle! Je to zvláštní i tím, že chodíme i barevně sladěné. Dnes jsme se sešly ve světlé (minulý rok v černé) a to se vlastně  blíže "neznáme".  Jsme na sebe nějak napojené? Vždyť jsem si mohly vzít na sebe úplně jinou barvu oblečení ......ano, jsem jako mentee u Mirky Čejkové a alespoň tuto hodinku  "Žiji svůj sen". Žijete jej také? Odcházím s pocitem spokojenosti. "Kafe" u Mirky bylo fajn a dalo mi nejvíc z celého dne. Ta holka to prostě umí! Dokáže říct, kam máš jít, navodit naprosto uvolněnou a důvěrnou atmosféru, otevřeně bez předsudků, povýšení! Padají úsměvy i slzy. Stejná krevní skupina a dávka energie! Mirko, díky!!!!

Blíží se poledne a já se svými čtenářkami (výherkyněmi soutěže o vstupy)  a kamarádkami, letím na oběd. Rychlovka ve Fénixu ať stihneme další kolečko.

Milá oddychovka u Barbory Chuecos, "Štěstí v práci i v životě nezávisí na vnějších okolnostech, ale na našem přístupu". Je to tak. I tato hodinka mi dala hodně. Uvědomit si, že každý den bychom měli být za něco vdečné. Každý moment žít tak jako by byl poslední. Užívat si každou chvilku a netrápit se tím, že se něco nepovede nebo že nejsme dokonalé.

Dita Stejskalová, Managing Partnerka Ogilvy, žena, která umí zkrotit muže, nás uvedla do tématu "Svoboda jako vnitřní hodnota a jak ji nacházet v práci" a na závěr Nicol Lenertová "Svou budoucnost si vytváříme teď". Témata k zamyšlení, na která nejsou špatné odpovědi, je to na vás!

Víte co je na mentoringu skvělé? Je různorodý. I kdybyste seděli celý den u jednoho mentora, jeho téma v každé hodince nese stejnou myšlenku, ale aktérkami jsou mentee. Ptají se na to co je zajímá, co řeší v práci a odpovídá nejen mentorka, ale zapojují se všichni. Více názorů, více pohledů, ale finální rozhodnutí je na tobě. Tvůj život je tvá cesta! Vydej se směrem, kterým chceš jít!

báječný den přeje

                                Jane


PS: Více o EPD najdete na oficiálních stránkách. Moc děkuji za pozvání!












Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane