2018/06/02

I s kruhy pod očima najdeš čas na druhé i samu sebe


Vždy jsem byla workoholik! Je pravda, že já vlastně ani odpočívat neumím. Ticho mě skoro děsí a práce v open spacu, kde je slyšet spadnutí špendlíku, není pro mě. Při práci ráda poslouchám hudbu. Být v jednom kole mě nabíjí, jsem to prostě . Někdy to je to pořádnej mazec! Den má totiž jen 24 hodin!


Práce, přiznám se, občas i stres, blogování, nějaké ty domácí práce, venčení hafíka, fitko, plánování, schůzky...Kolotoč, který se točí a vy jej neumíte zastavit.

Tento fičák se dokáže projevit únavou, povadlou pletí, váčky, nebo spíše pořádnýma pytlema pod očima, špatnou náladou a nedostatkem energie na další bonusovou jízdu. Jo i mě se to párkrát do roka stane a tělo se ozve.
Moje čtenářka Maruška si toho nedávno všimla. Viděla, že toho mám hodně a pod očima mám váčky z nevyspání. A víte co udělala? Zastavila se za mnou v práci a nechala mi tam "tenhle zázrak". Někoho by to možná urazilo, že  vám někdo přinese něco ať vypadáte lépe, protože my Češi na to moc nejsme zvyklí. Mě to však moc potěšilo, jaké všímavé a starostlivé čtenáře mám. A hlavně ty polštářky jsou boží! Je pravda, že já jsem při jejich používání zase dělala víc věcí. I to je jejich výhoda. Buď na dvacet minut zavřete oči a nebo si dáte kávu...


Já čas využila ke čtení, tedy hlavně listování "Velmi osobní knihou od zdraví", která nedávno zaplavila knihkupectví. Miluji tyto typy knížek, které otevřete na jakékoliv stránce a čtete je dle času. Dle toho jak se vám to hodí a jaké téma vás zrovna zajímá.
V této knize se dozvíte o tom jak zvládat jídlo, kariéru, rodinu, péči samu o sebe, kritiku, věk i chuť na sladké....





Po prolistování zjistíte, že knihu nechcete dát z rukou a baví vás. Má úžasnou vazbu, ilustraci, prostě je fresh, hezká a moudrá! Najdete si kapitolu, která vás doslova vtáhne a nakopne. Pro věčné dietářky, autorka Margit Slimáková říká, že po přečtení už vás nenapadne držet dietu. Žijte zdravě, není to složité. Jezte pravidelně a mějte se rádi, i sami sebe! Začít u sebe je to nejtěžší a to nejen v jídle. Když budete šťastní a spokojení, budete zářit!

Rozdávejte radost! Vykouzlete úsměv na tváři druhých. Pochvalou nebo pomocí. Schválně, kdy jste  naposledy na někoho usmáli či pomohli?

Vždy jsem byla ta co podporuje, jen jsem to nijak nehlásila do světa. V mnoha případech to byla hlavně pomoc kamarádům.

Poslední měsíc jsem podpořila dva projekty, o kterých byste měli vědět a když pomůžete, potěšíte!

Nadační fond nejen srdcem pomáhá hafanům. Sama sice dávám do útulku granule, pamlsky a další věci, ale  fond mě oslovil i tím, že podporuje právě nejen hafany bez domova, ale i hafíky týrané i ty, kteří pracují jako pejskové asistenční. Se svým předchozím hafanem jsem dělala canisterapeutické zkoušky a vím, jakou to práci. Asistenční pes musí fungovat na více než sto procent. Dělá nejen důležitou práci, ale i radost. Transparentnost fondu je jasná věc a co se mi líbí, že si třeba vyberete náramek (ten mám já), který můžete dát jako dárek kamarádce a navíc jeho koupí přispějete. Čím víc radostí tím bude svět hezčí. Nemyslíte?



Podobně tomu je i u druhého projektu. Nadační fond Daruj vlasy pomáhá ženám, které kvůli nemoci přišly o jeden ze symbolů ženskosti, tedy vlasy. Nebudu vás nutit ať se jdete ostříhat a věnujete vlásky na charitu, ale můžete pomoci i tím, že si koupíte produkty Pantene v obchodích domech Globus. Díky tomuto spojení přispějete 10 Kč, z každého produktu, na výrobu paruk na míru z pravých vlasů. Onkologickým pacientkám dodáte více psychické síly a sebedůvěry. #silnaakrasna


Každá pomoc vykouzlí úsměv!

A když nás bude víc, bude to skvělé. Pojďte se potkat, propojit, popovídat a načerpat inspiraci. Mám pro vás jednu pozvánku. Blogujete? Dlouho nebo začínáte? Ta akce je pro vás!


Je jedno jestli máš tisíce čtenářů nebo jsi zrovna postnul první článek. Je tu Bloger fest. První celodenní fesťák plný inspirace, networkingu a lidí, kteří dělají to, co ty. Seznámíš se s tím, kdo dělá fashion, věnuje se knihám nebo jídlu. Zapiš si do mobilu nebo diáře, sobotu 9.června, pražské divadlo Venuše ve Švehlovce, 9-20 hod. Přijď na celý den nebo na chvíli. Čekají tě přednášky a workshopy. Nezapomeň si koupit lístek ať ti to někdo nevyfoukne a klidně vem s sebou stejně nadšené kámoše.

Uděláte radost sobě i ostatním ať je svět o něco veselejší?



1 komentář:

Děkuji za tvůj komentář. Jane