2015/05/30

IX. Prague Food Festival


Prostory Královské zahrady na Pražském Hradě, plno jídla, pití, kuchyňské show a spousta zábavy. To vše po celé tři dny nabízí již devátý ročník Prague Food Festivalu.
Samotné místo je kouzelné, prostorné a degustace tak spojíte procházkou zahradou nebo relaxem v Rauch Grand zóně, kde si v pohodě popovídáte s kamarády a vychutnáte drink.
Platidlem na festivalu je "grand", knížečku s deseti grandy dostane ke vstupence. Pokud grandy projíte, jakože stoprocentně ano :) , po areálu se pohybuje personál, který Vám mile rád prodá další.
Festivalovým mottem je: “Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!”.  
Díky PFF máte jedinečnou možnost, jak ochutnat pokrm, na který si třeba v restauraci netroufnete. Degustační menu jsou tedy ideální pro testování Vašich chut´ových pohárků. Nabídka je tu široká a na festivalu můžete strávit klidně celý den. Probíhají tu i zajímavé kuchyňské show, do kterých se můžete zapojit jako jede z aktérů (za rok to snad  zkusím), dále si můžete zajít na šílek kávy k  DeLonghi. Letos mě u tohoto stánku překvapila umělkyně Léna Brauner, která tu z kávy vytvářela umělecká díla.

Na PFF jsem již asi po sedmé, každý rok je jiný, plný překvapení a báječných jídel.
Nicméně se přiznám, po několikáte ochutnávám kokosové placičky z Yasminu, každý rok jsou servírovány odlišně a chutnají báječně!
Nestihla jsem ochutnat vše, ale chobotničku od Oliva by Amandine jsem neminula a těším se až navštívím jejich restauraci na Praze 2 a dám si plnou porci.
Kromě zážitků a dobré nálady jsem letos odcházela i s bochníkem chleba s ořechy, který jsem si koupila u stánku Koláčkova pekárna....a je mňam.



mořské plody

přijela k nám sůl až z Nového Zélandu




Oblíbené placičky

nádherná práce

sushi



pokud chcete  najít tu správnou restauraci at´už podle hodnocení nebo zaměření, rozhodně si pořid´te tohoto průvodce
Léna v akci

6 komentářů:

  1. Velmi pěkná reportáž, krasně vystihuje skvělou atmosféru festivalu. PS: Děkuji za pozvání do Královských zahrad. Je vidět, že Tvůj blog se už stává slavným, když Ti pořadatelé posilají lístky na tak úžasné akce.

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi pěkná reportáž, krasně vystihuje skvělou atmosféru festivalu. PS: Děkuji za pozvání do Královských zahrad. Je vidět, že Tvůj blog se už stává slavným, když Ti pořadatelé posilají lístky na tak úžasné akce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo mi cti,zes tam byla. O slavnosti bych rozhodne jeste pomlcela:)

      Vymazat
  3. Anonymní5/31/2015

    Moc se mi na tvem blogu libi, super fotky a bajecne pises. Monca

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jani, moc hezký report :). Nakonec jsme se nespojily, ale tuším, že sis to tam krásně užila :). Já taky. Měj se moc hezky, Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoda, Tery urcite bude sance. Ja prisla presne v dobe slejvaku tj skoro v 17hod

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane