2015/07/31

Date with Kozel


Tentokráte jsem vyrazila do Velkých Popovic na rande s Kozlem, nejen tím pivním, ale potkala jsem i maskota Oldu.


Pivovar ve Velkých Popovicích je doslova kousíček z Prahy  a je to prima místo na rodinný výlet i s dětmi. Prohlídky  trvají kolem hodinky a rozhodně to není nudné povídání plné historie a čísel. 
Po celou dobu jdete po "stoupách kozla". Procházíte kolem historických míst plných vzpomínek a nostalgie. Je tu i starý výčep, pracovní stůl barona Ringhoffera, prvního majitele pivovaru a vitrína se všemi lahvemi Kozla od jeho počátků. Věděli jste, že první pivo tu bylo uvařeno v roce 1874?
Během prohlídky uvidíte výrodní schéma piva, spoustu trubek a čistý automatizovaný process vzniku  zlatavého moku. Dokonce jsme měli možnost ochutnat tři druhy sladu, prošli jsme kolem historické varny a v ležáckém sklípku dospělí návštěvníci okusíli tekutého "Kozlíka".

...na závěr, kdo  má štěstí seznámí se s Oldou. S živým kozlem, maskotem pivovaru Velkopopovický Kozel  a proč právě tento maskot? To zjistíte, až pivovar navštívíte. Využijte prázdnin, dovolené a hurá na výlet. Těším se na Vaše zážitky.

PS: je tu i kozlí obchod

po stoupách kozla
nostalgie
galerie maskotů a výrobní hala
slady
i lahve procházejí inspekcí
shopping
Ahoj, já jsem Olda

 Foceno Olympusem Pen E-PL 7

3 komentáře:

  1. Anonymní7/31/2015

    Pozeram ako super izlet to je. Daka

    OdpovědětVymazat
  2. Ja by som skôr navštívila vinice, lebo víno mi rozhodne chutí viac ako pivo :-D Ale mám minimálne 2 príbuzných, ktorý by na takúto exkurziu išli okamžite. No človek nikdy nevie, možno predsa len pôjdeme na výlet :-)

    lovevalentina.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V ja pivo osobne nepiju, ale rada jsem se podivala jak se vyrabi a hlavne Olda je zlaticko.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane